July Favorites

3 comments
Здравейте! Това е първият ми пост от рубриката "Monthly Favorites", който ще бъде за изминалия месец. Няма да степенувам нещата, а просто ще ги изброя разбъркано. Ще използвам снимки, които съм правила с iPod-a и обработила с Pixlr Express Plus и Instagram.

1. Започвам с двете неща, с които започваше почти всяка моя сутрин от този летен месец - праскови и кафе (с мляко или без). До такава степен обожавам тази комбинация, че вечер си лягам с мисълта как сутрин ще се събудя и ще закуся с това.
Напоследък се интересувам от pH баланса в тялото и, според това дали храните са киселинни или алкални, това е една сравнително добре балансирана закуска. За информация - кафето е силно киселинно, а прасковите клонят към алкалните храни.
В книгата, която чета - "Дзен и изкуството на синьото", освен за синя икономика, се говори и за много други интересни неща и проф. Гюнтер Паули казва, че не е необходимо да се отказваме от кафето, а просто да му помогнем да придобие по алкални свойства като добавим кардамон или джинджифил например.



2. Флорална чаша и флорално тефтерче от Jumbo. Сигурна съм, че почти всеки, който ме познава, знае манията ми около флоралните мотиви. Имах голяма нужда от красива чаша, защото в Чирпан нямам нито една, а тефтерчето има специалната задача да съхранява идеите ми за блога.


3.  Alteya Organics органичен течен сапун с лавандула и органична лавандулова вода от Зоя. Обожавам Alteya Organics. Това е вторият течен сапун, който си взимам на тази марка и съм влюбена! Съдържа органичен ябълков екстракт, лавандулово масло, кокосово масло, масло от иланг-иланг, жожоба и др. Малко по-рядък е от предишния, но е също толкова ефикасен. Използвам го за измиване на лицето и е много нежен към кожата. Оставя лицето меко и подхранено, без да го изсушава. 
Лавандуловата вода е от българска лавандула и е напълно чиста и натурална. Използвам я за почистване на лицето и за премахване на грим. Справя се отлично - овлажнява и успокоява кожата.
И двата продукта са сертифицирани от USDA, не са тествани върху животни и не съдържат ГМО.





4.  Четка Ecotools от Lilly. Исках четка, с която да нанасям фон дьо тен/BB крем и реших да взема тази, защото съм виждала как нанасят грим точно с такъв тип четки и ми се струваше доста удобно. Очакванията ми се потвърдиха - според мен, този тип плоски четки са перфектни за нанасяне на течен грим. Ecotools са Earth-friendly - направени от бамбук, рециклиран алуминий и са 100% cruelty-free, като естествените влакна са заместени със синтетични Talkon влакна, които притежават антибактериални свойства и невероятна мекота.







5. Манов мед Harmonica от Балев. Мановият мед е доста по-силен от другите видове мед и не трябва да се прекалява с него. Аз ям по една супена лъжица на ден. Може да прочетете тук за свойствата на мановия мед и какво точно представлява. 




6. Хумус. Най-любимата ми храна за изминалите 2 месеца. В Чирпан няма и, след като се заредих със 6 кутии от Пловдив и те свършиха, следващото нещо, което ще предприема е да си приготвя любимия хумус сама. Взех си сусам за тахана, само нахут ми трябва и скоро ще направя първия опит! Може би ще споделя резултата в блога и ще ви надъхам и вие да опитате! 



7. Кафемашина Elekom. Напоследък пия кафе повече от чай, което не е типично за мен. Опитах кафе от тази кафемашина в една приятелка и много ми хареса. След като я видях в един магазин в Чирпан, веднага реших да я взема и съм сигурна, че и нашите ще бъдат много доволни. Препоръчвам на хора, които искат да си вземат кафемашина, но не им се дават много пари. С цена от 21 лв, тя е идеалният избор! 






8. "Дзен и изкуството на синьото" от Гюнтер Паули. Остава ми малко, за да я завърша, но това не ми пречи да изкажа мнението си, което е много положително! За втори път проф. Паули ме очарова с начина, по който поднася информацията и невероятните примери за взаимовръзките в природата и как, ако им обърнем повече внимание, може да научим страшно много! В книгата има неща, които се повтарят от предната му книга "Синята икономика", но повторението е майка на знанието, нали така!? Цялата книга може да прочетете тук, но прочетете първо "Синята икономика"!




9. И накрая ще споделя новото ми любимо iOS приложеие - Day One. Електронно дневниче, в което може да пишете всеки ден за нещата, които ви се случват, да добавяте време, локации, снимки и т.н.

Надявам се поне част от иноформацията да е била интересна и полезна за вас. 
До скоро! ^^

3 comments

  1. Твоя блог от сега ще ми е в списъка за August favourites :)))))))))))) <3 <3 <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ааа, прекрасницооо! Благодаря ти! ^^ <3

      Delete
  2. Чай!!! http://la-foienvous.blogspot.com/2012/02/blog-post_12.html малко препоръки :)

    ReplyDelete