HOMEMADE: Маска/скраб за лице с кафе и мед

7 comments

Ох! Това е най-елементарната домашно приготвена маска за лице, но върши чудеса и реших да ви подсетя, че съществува. Не бях чела за нея преди това, просто реших да смеся две от любимите си неща и да се намажа. Резултатът - лицето ми беше станало гладко като бебешко дупе, хахах.


Снимка: интернет
Снимка: интернет
Нужни продукти
1. 2 с. л. кафе (това, което остава в кафемашината/кафеварката/цедката, т.е. "отпадъка").
2. 1 с. л. мед (по ваш избор).
3.  Може да експериментирате със зехтин и различни видове масла (ако имате по-суха кожа), няколко капки от цитрусов плод или нещо друго, като бяла глина например. Тук е мястото да развинтите въображението си, а и спокойно може да пропуснете 3-тата част.


Полезни свойства
Кафето, като козметичен продукт - премахва мъртвите клетки, действа тонизиращо, премахва торбичките под очите и е верен приятел при борбата с цилулита.
Медът, като козметичен продукт - известен с благоприятния ефект върху проблемната и чувствителна кожа, хидратира и подхранва.


Снимка: интернет
Личният ми опит
При първия и втория път, когато си правих тази маска, използвах само манов мед и кафе. Стана ми интересно, че след като добавих меда към кафето, сякаш медът се втечни и загуби лепкавостта си. Използвах памучен тампон, които измука по-течната част от консистенцията и с негова помощ започнах да разтривам и кафе по лицето си, което премахва перфектно мъртви клетки. След като използвах забъркатана каша като скраб, не я отмих веднага, а я оставих да подейства спокойно върху кожата. 

При последния опит, добавих една лъжица от прекрасната ми маска на Handmade Naturals, която използвам доста пестеливо и доста рядко, но когато свърши съм сигурна, че ще си взема отново! Консистенцията стана много по-добра за плътно омазване на цялото лице и пропуснах стъпката с ексфолирането. Оставих за 20 минути и отмих. Трябваше да се снимам, за да ме видите. Габ каза, че ми отива по-тъмен цвят на кожата, хахаха. 

За понеделник съм ви подготвила един много полезен пост, чиято основа ще бъде на английски, но съм сигурна, че всеки ще се справи. 

<3

7 comments

  1. Определено ще пробвам и аз! <3

    ReplyDelete
  2. Оф, не мога да понасям мед за съжаление. Иначе бих пробвала.
    Според мен маската ще е по-успешна ако не ползваш употребено кафе. След като се накисне в гореща вода и се прецеди, то си губи 'тонизиращия' ефект и като цяло всички полезни свойства. За това и не може да се ползва многократно в цедката ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, но по този начин и се стерилизира, а и съм сигурна, че нужните за кожата свойтва му остават щом масово хората си правят подобни маски и виждат ефект, аз също виждам такъв.

      Delete
  3. Хей, номинирах те за Versatile Blogger Award :) http://la-foienvous.blogspot.com/2013/09/tag-versatile-blogger-award.html

    Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Оооо, мисля да я пробвам следвашия път като мама си направи кафе на машината хаха

    ReplyDelete