Disappointments

16 comments
Здравейте!

С този пост отварям нова рубрика, която ще е с негативен характер, а именно - Disappointments
В тази рубрика смятам да включвам и събития, които са ме накарали да изпитвам негативни емоции по един или друг начин. 

Продуктите, за които ще пиша сега, са натрупани през един голям интервал от време, който е повече от половин година. Надявам се скоро да не се разочаровам от други неща, но когато събера 3 или повече, ще направя част 2. 

ESSENCE Водоустойчива очна линия Stay No Matter What. Едно от нещата, които ме разочароваха в този продикт беше, че след второто нанасяне започна да се "държи" като изхабена очна линия. Това особено се усещаше в стеснения край на апликатора, който буквално не можех да използвам, защото беше сух, а без него не може да се получи така желаното прецизно нанасяне на очната линия. Другото -  водоустойчива? Всичко друго може да е, но не и водоустойчива. Най-лесно я премахвах именно с вода. Заглавието STAYs no matter what определено е подвеждащо и продукта изобщо не оправдава очакванията.  
BENECOS Натурален фон дьо тен. Според описанието на продукта, в онлайн магазина на Балев, той не съдържа парафин, парабени, силикони, полиетиленгликол (PEG) и синтетични бои, ароматизатори и консерванти. В състава обаче откривам - Silica, която е в нашите 100 съставки, които трябва да избягваме и е с доста обезпокоително въздействие, и Talc. Относно козметичните му качества, които ме разочароваха - засъхва много бързо и не позволява добро разнасяне; оставя леко жълтеникав отеник, което може да се дължи просто на избрания от мен нюанс, който определено не пасва на кожата ми.

ALVERDE Кърпички за премахване на грим. Посегнах към тях с голяма надежда и ми се искаше това да са новите ми любими кърпички за премахване на грим. Още при първото използване започна да ми щипеше по цялото лице, особено по бузите, и ми се появиха зачервявания. Използвах ги още веднъж и си помислих, че няма как да си го причиня за трети, но направих глупавата грешка да ги изполвам за премахване на червило - устните ми почнаха да горят. Реших, че ще ги довърша като кърпички за ръце, като дори за това ме е страх да ги използвам. Нямам представа коя от съставките може да ми действа така, но уви. 

PLANETE BLEUE Born to Bio шампоан. По описание този продукт съдържа 99,4% съставки от натурален произход и 10,7% от съставките са сертифицирани като био. Не съдържа парабени, гликол, фталати, оцветители, силикон, феноксиетанол, полиетилен гликол, но при прегледа на съставките откривам отново от лошите 100 - Benzyl Alcohol и Lactic acid. Наистина исках да използвам шампоан, който е изчистен до някаква степен от вредни съставки, но точно този не успя да изпълни другото ми желание - да измива косата ми. Косата ми стоеше на клечки и не изглежшае чиста. Реших да спра да го използвам и да се върна към бульона от химия, който ни предлагат обикновените марки в магазините. Преди него използвах още един вид шампоан, който също не съдържаше някои от основните вредни съставки. Той определено се справяше много по-добре. Смятам, че е до марка и някой ден ще открия своя чист шампоан, който ще измива перфектно косата ми и ще се грижи за нея по подходящ начин.

URTEKRAM душ гел с хималайска сол. Мисля, че този продукт най-малко ме разочарова от всички изброени по-горе, защото има наистина впечатляващ състав. 100% от всички съставки са с натурален произход, а 16% са сертифицирани като био. Единственото нещо, което прави използването на този продукт неприятно и ме кара да го включа в този списък, е миризмата - страшно неприятна е и остава за известно време по кожата. Друго нещо, което мога да кажа е, че е доооста течен и не се пени добре, но това е напълно поносимо и не го слагам към негативните качества, а просто го отбелязвам. Ще продължа да го използвам, но не бих повторила покупката.
(Снимки: iPod)

Поздрави,
Нина
<3 

16 comments

  1. Очната линия на Essence, ако не е била запечатана има огромната вероятност да е била отваряна и пробвана преди да я купиш.

    ReplyDelete
  2. Това е странно. И аз ползвам очната линия на Есенс и нямам нито един от проблемите ти.. Явно си взела бъгната или не знам и аз каква. Но съм доволна от нея и се изненадах, като прочетох.

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз не знам защо така се получи, но не бих рискувала отново. :D

      Delete
  3. аз пък си бях взела шампоан и балсам алверде и после се обринах цялата...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ужас. Като се прибера, ще разледам съдържанието, защото сега не са в мен кърпичките, и може да го допълня към поста.

      Delete
    2. uj e bio, bez vredni neshta ama koi znae kakvo ima vutre

      Delete
    3. Aaa, био са, ама друг път. Някоя от съставките може и да е сертифицирани като био, но това не означава, че всички останали са сертифицирани или, че всички от съставките са с натурален произход, което е и голямата уловка. Такива "чисти" марки на толкова достъпни цени ВИНАГИ са ме съмнявали.

      Delete
    4. btw otnosno shampoanite v Burgas ima edin bio magazin bi trqbvalo i v plovdiv,sofia da go ima,shampoanite i balsamite sa mnogo dobri i sum strashno dovolna i nastina pravqt kosata meka i chista

      Delete
    5. Как се казва магазинът и на коя марка са продуктите? :?

      Delete
    6. mi otgore pishe Bio magazin hahaha shte go snimam kato minavam ot tam,no naprimer krema mi za lice i shampoana sa na SANTE,imam oshte edin krem na LOGONA,a balsama mi e LAVERA s mango i e prekrasen

      Delete
    7. О, да и трите съм ги срещала, има ги в Балев, Зоя и др. но до сега не съм пробвала техни продукти, ще си поправя грешката, когато мога. :D

      Delete
  4. Обривите и зачервяванията са проява на алергична реакция. Ако и друг път са били налице подобни прояви от употребата на козметика, не е от конкретната марка. Възможно е да се получи при смесване на различни марки или от неправилна употреба. Иначе млечната киселина като цяло не е полезна за хората, ако трябва да слушаме някой върл веган, фен на суперхраните, но ако ядете мляко и нямате проблеми, значи не е от нея.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не... до сега не ми се е получавала такава остра реакция с друг продукт. Нямам алергии. Ям мляко всеки ден и нямам проблеми. :?

      Delete
  5. Странна работа. Ами не ги ползвай, за всеки случай. Аз ще им погледна съдържанието за съмнителни съставки.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, и аз ще проверя съдържанието, че ми е мнооого интересно.

      Delete