One Of My Days: Вода с мента

7 comments














Събуди ме куриер на Speedy - доставка от My Organic Market. Планувам да направя отделен пост за поръчката и сега няма да издавам повече. Алармата ми беше навита за 9:40 ч., но имаше време докато звънне. Въртях се. Гледах видеа и стана време за ставане. 

Няколко дни не си бях подавала носа навън и реших днес да го направя и да се разходя до Jumbo. Планувах да си взема няколко нужни и други, както винаги, непредвидени и не толкова нужни неща. 

Няма да издавам какво си купих, защото мисля да го съчетая с поръчката от My Organic Market и да направя супер смесен и нелогичен haul пост. 

На спирката, за ужас на моето свиващо се при вида на такива умилителни гледки сърце, лежеше това сладурче. Изглеждаше жизнено, но много сънливо. 

Прибрах се и се захванах да върша работа. Първо полях цветята. 
Беше горещо и дори на сянка въздухът пареше. 

Направих си кафе, добавих мляко, агаве и малко лед. Исках да ме тонизира и охлади. 

Захванах се с работата си. 
А с тази чашка се чувствах много фенси, хехе. 
Доста е удобна за пиене! 

Навън взе още беше топло, но тъкмо седнах и чух първата гръмотевица в далечината. 

След има-няма час, облачността се разви и все по-често
бях подсещана, че е време да вляза вътре.

Набързо откъснах няколко ментови листа за това, което си бях наумила да направя, като тайничко се надявах да не съм я объркала с маточината, но мисля, че този път откъснах правилните листа, хаха.

Ох, да. Просто нямаше как да не споделя. Тази уникално сладка чашка-буркан, която всъщност е обикновен буркан, но с нова същност вдъхната и от мен. Напоследък всички чуждестранни блогъри, влогъри, инстаграмъри и т.н. са луднали по този тип чашки и аз също се бях заплеснала по сладкия им вид и тайничко ми се искаше да имам такава. Е, ето, че успях да си открия нещо, което се доближава супер много до онези буркани-чашки и то за 1,99 лв. Ще си взема още, защото са върха на сладостта.
Да обърнем внимание на това, което е и в самия буркан - вода с мента. Съвсем просто. Само лимон ми липсва, за да изпълва рецептата на essiebutton от последното нейно видео, което гледах. 
Реших да оставя бурканчето в хладилника за една вечер, а най-якото е, че си има капачка с винтче и предпазва течностите от миризмите. Ох. Любима ми е. <3 

Останалата част от деня приключи с писане на последнста курсова работа за бакалавърската ми степен и с други задачки. Вечерях първия ми опит за Мароканска супа с нахут. Не останах много доволна от резултата, но другия път ще сменя тактиката и се надявам да ми се получи по-добре. Това е снимка от вчера, преди да я започна. Примерна идея за съставки, но със сигурност може да добавите лук и други подправки по ваш вкус. Другия път аз няма да ползвам пюре, а 1 доматен сок и домати, както ще добавя повече пресни зелени подправки. ;)

Надявам се, че ви е било интересно. 
Поздрави, 
Нина

7 comments

  1. Много сладурско бурканче наистина! А от къде го взе (и аз от много време искам такова, а никъде не съм виждала) :)

    ReplyDelete
  2. Ох, много искам такива буркани,а не съм виждала никъде и не знам от къде да си купя... мъка :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumbo! :Д :))) На цена от 1,99 лв. :)

      Delete
  3. Розовата чаша - и аз исках да си купя подобна. Видях по центъра в София ама така и не си купих. Като материал какви са? Какво ти е впечатлението и мнението за тази чаша?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Керамична е, а капачката е силиконова. Пие се много лесно от нея и не е много тежка, но аз ще си я ползвам вкъщи, не е удобна за навън. :)

      Delete
    2. Значи дано да има като се върна в София и ще си купя и аз една за квартирата

      Delete