REVIEW: Dr. Bronner's Magic Lotion - Peppermint

8 comments

Здравейте, прекрасни!

Днес ще си говорим за един вълшебен, магически лосион - Dr. Bronner's Magic Lotion - Peppermint. 

Купих го в един прекрасен ден, в който си бяхме устроили страхотна блогърска среща. Ох, бях забравила колко ни е яко видеото от събитието! Припомнете си поста и видеото - тук, няма да съжалявате. <3 

Dr. Bronner's е марка, която ме спечели още с първия продукт, който опитах. Това беше Magic Soap - Hemp & Peppermint и негово ревю може да видите - тук. Малко след това, заедно с днешната звезда в блога, се сдобих с още едно от магическите сапунчета - разновидността с роза, което попадна в любимците ми за месец май (вижте поста - тук).

Взех си го от чисто любопитство, защото имах два лосиона за тяло вкъщи, но знаех, че трябва да е нещо страхотно, защото и цената беше страхотна, хах. 

Може да разгледате цялата гама продукти на Dr. Bronner's, които се предлагат в Zoya.BG - тук
Съдържание
*От Zoya.BG*
Aqua (вода), Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil* (кокосово масло), Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil* (масло от жожоба), Organic Ethanol *+ (алкохол), Organic Persea Gratissima (Avocado) Oil* (масло от авокадо), Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil*+ (масло от коноп), Organic Mentha Peperita (Peppermint) Oil (етерично масло от мента), Organic Quillaja Saponaria Extract* (екстракт от сапунено дърво), Xanthan Gum (ксантанова растителна гума), Tocopherol (Витамин Е).
* био производство
+ от Справедлива Търговия (Fairtrade)

Характеристики на продукта

  • Опаковката е прекрасно синя бутилка с черна помпичка. Има мнооого надписи по нея, които дават разяснение за Fairtrade съставките и за самите съставки, политиката на бранда и какво ли още не. Мен лично ме домързя да ви преведа всичко, но се надявам да ми простите. Мисля, че голяма част от нещата може да откриете и в сайта на макрата - тук. Единственият минус, който откривам на опаковката е свързан с помпичката - след като я "отключите" (със завъртане), не може да се върне в началното си "заключено" положение и има опастност, ако пренасяте продукта, лесно да се натисне и да ви оклепа всичко, ха. Реално може да се върне в "заключено" положение, но рискувате да изтискате голямо количество от продукта, преди да успеете да натиснете и заключите помпичката.
  • Ароматът е ментов с нотки на етанол. За мен лично е освежаващ, но на някой може и да не му допадне, защото е доста силен. Остава за известно време на кожата, но не мога да кажа, че е много траен, което мисля, че е добре. 
  • Консистенцията е средно течна, не прекалено, за да се разтече, но перфектна за разнасяне на продукта. Има леко воднисто усещане, след като бъде стабилно разнесено по кожата.
  • Аз го използвам главно за ръцете, но самата му консистенция и начина, по който се размазва по кожата, ме води на мисълта, че би бил икономичен, дори и ако се използва за цялото тяло.
  • Цветът е бял.


Личен опит и впечатления
Както казах, използвам го главно за ръцете, да, прекалено ме мързи да се мажа някъде другаде, хахаха. Първото нещо, което забелязах още от първото нанасяне, което по стечение на обстоятелствата се случи в Supa Star, беше че продуктът попива адски бързо! Това толкова много ми хареса и продължава да ми харесва и до ден днешен. Воднистото усещане, за което ви споменах горе, сякаш води до една много добре хидратирана кожа, без да е мазна, а още по-малко - лепкава. Става малко по-странно, ако ви се изпотят ръцете, докато още не е попил изцяло - леко хлъзгаво, хахах, а още повече, ако си ги измиете в този период. :D Този лосион покрива всички мои изисквания, за да се превърне в един от любимите ми лосиони, че дори да измести онзи на Urtekram, за който направих ревю преди време (вижте го - тук). Определено ще пробвам някой от другите видове, след като приключа с този. Ако имате възможност, опитайте, няма да съжалявате според мен. :) 

Допълнителна информация

  • Количество: 237 мл
  • Не е тестван върху животни
  • Органик сертифициран
  • Fairtrade сертифициран
  • Срок на годност: 12 месеца (след отваряне)
  • Може да бъде закупен от - тук или от Смесен магазин
  • Цена: 23,60 лв

Оценка: 6.0/6.0

Надявам се това ревю да е било полезно за вас! 
Благодаря, че ме четете!

Поздрави,
Нина

8 comments

  1. Нинка едвам ме нави :))) Но ще си взема друга разновидност след септеммври за зимката :))
    Чудесно ревю..кисс

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хахах, е, радвам се! :Д Да кажеш мнение после! :)))

      Delete
  2. Е на това му викам аз ревю! Браво Нин, страхотно се е получило!

    ReplyDelete
  3. Звучи чудесно :)) много изкушаващ

    ReplyDelete
  4. Много полезно ревю!И аз ще си взема една "бутилчица" от това лосионче!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Супер! Да споделиш мнениеее! :)))

      Delete