September & October Favorites'14

5 comments


Е, скоро не бях пропускала тази рубрика за толкова много време, но редовно си водих списък с нещата, които бих включила и сега ми е много лесно да напиша този общ пост за пропуснатите месеци. Мислих да направя за 3 месеца, но щеше да стане много дълго, за това обединявам септември с октомври, а любимците ми за ноември ще видите заедно с тези за месец декември. :)))
Интересното е, че дори и да са минали няколко месеца, като видя любимците, които съм си записала, веднага ми изниква какво да пиша. Това означава, че наистина тези неща/събития са ми оставили по един или друг начин трайни положителни спомени.


Септември

Държавен изпит и магистратури
Да... Дългоочакваният и многоизстраданият държавен изпит. Още помня облекчението, което получих, след като свърши. Тогава направих и OOMD, който може да видите - тук и да проследите емоциите ми през този ден. След като мина самият изпит и излязоха резултатите, другото вълнуващо нещо, което последва, беше записването за магистратурите. Записването за първата - държавна поръчка, съвпадна с командировката ми по Огоста, но направих всичко възможно да осигуря записването си, благодарение на Стоян, и да не пропускам отворената ми възможност. Записването за втората магистратура беше извършено лично от мен и с това приключиха вълненията около университета.





Google Drive
През този месец открих "магията" на Google Drive. Използвам го най-вече за снимките, които обработвам с iPad-а и iPod-а, за да може лесно да ги споделям между устройствата и да ги свалям на лаптопа. Определено си улесних живота. Хубавото е, че мога да го използвам и на телефона и така мога да прехвърлям информация между всичките си джаджи. 







Четка за лице Magnitone Lucid
Август беше месецът, в който се запознах за първи път с това чудо наречено "електрическа четка за почистване на лицето". Дълго време крих какво има в "тайната кутия", но в крайна сметка разбрахте, че е именно едно такова устройство. Сега ще споделя и конкретния модел, който аз си поръчах и в който тотално се влюбих - Magnitone Lucid. Слагам я в любимците си за този месец, защото ми беше нужно малко време все пак да опозная уреда и влиянието му върху кожата ми. Както казах и в поста за Braun Face 830, ще направя със сигурност голямо ревю на четката и сега няма да се впускам в подробности.




ADIDAS ZX 500 2.0
Скоро не се бях вманиачавала по... обувки..., но ето че се случи. Толкова случайно ги открих, дори не бях тръгнала да си търся нови. Да. Аз обаче си ги пожелах, защото бях изгледала доста подобни модели на Nike и планирах да си купя, но толкова се радвам, че не го направих, защото този модел на Adidas, за мен бие всички. Дори се замислих дали да не си купя още един чифт, за да си ги имам за резерва, защото тези със сигурност ще ги скъсам от носене. Хахаха. Освен, че са перфектни на външен вид, обувките са страшно удобни и супер качествени. Нося ги вече ~3 месеца, а стелката не е мръднала! Хаха.







Изложба-Концерт "Нашите Лица"
Изложбата на Деси, за която може да прочетете специален пост - тук, даде началото на един по-активен период за мен. Нови изживявания. Нови запознанства. Ново приятелство. <3











Розовата чаша
Абе, аз май съм вманиачена на тема "чаши". А тази, както писах и в Instagram, измести онази другата чаша за вода, която бях включила в един пост за месечните ми любимци (март), хахах. Те реално са еднакви, но тази е розова и малко по-малка... Да, мисля, че ме разбирате. :D 






Source: click.

Chet Faker
Oh, my God. Съвсем случайно попаднах на него. Една девойка, която има прекрасен YouTube канал за астрология (може да го видите - тук), беше споделила негова песен във Фейсбук и аз просто припаднах. Чух още няколко негови песни и просто се влюбих. Дори специален пост му отделих! :)))

Огоста
Приключенията ми по река Огоста подробно описах в - този - пост. 
Винаги подобен вид изживявания сред природата ще ми бъдат в списъка с любими неща. Реално няма по-прекрасно нещо от това да усетиш истинската енергия на Земята... А сред всичко духовно, което си съхраних в душичката, получих и нови знания.
Октомври

Source: click.





Тетрадките от Джъмбо
Мисля, че Ан най-добре може да обясни лудостта, която ме обзе, след като видях тези тетрадки. Исках да си купя няколко стека, но си взех само 3, с планове да си купя някой ден цял стек, хах. Супер много ми харесва това, че част от тетрадката е кадифена и самият ѝ размер.













Чашата от Ан
Прекрасният ден, който имахме с Ан, включих в рубриката OOMD (вижте поста - тук), а това е чашката, която тя ми купи, и която се превърна в любимата ми чаша за месец октомври. Не е ли супер сладка?












Чай от Starbucks
Ооох, през този месец преоткрих нова страст! Чай от Starbucks. 
В някои от дните през седмицата имам дупка в програмата и често минавам за чай и се отдавам на приятна компания или на релакс в парка. Пия зелен с мента и зелен с портокал и жасмин.














Сняг
Хм, хората, които ме познават добре, или следят блога отдавна, много добре знаят какво предизвиква в мен появата на снега! Чудя се дали има нужда да обяснявам колко прекрасно се почувствах, когато заваля така неочаквано. <3 














Конференцията в Пазарджик
Едно събитие, което очаквах няколко месеца, и което за малко да пропусна от глупост. Нещата се подредиха в последния момент по-добре, отколкото можеха да се подредят. С колегите си прекарахме чудесно, разгледахме и Пазарджик, от който останах с много приятно впечатление. Конференцията беше много добре организирана, а докладите (повечето) - много интересни. 






Следващият пост ще бъде или за приключенията ми в Родопите
или свещения haul, за който ви говорих.
Вие кое предпочитате?

Благодаря ви, че ме четете и наблюдавате! 
Поздрави, 
Нина


5 comments

  1. Знаех си, че аз съм най-любимото ти нещо за септември, октомври и... завинаги :D :* много хубав пост, съвсем безпристрастно го казвам:) и да, тетрадките... хаха, дали пък дядо Коледа няма да ти донесе още някоя, никой не знае, важното е да има, хаха

    ReplyDelete
  2. Хахаха, да.
    Да, а дали няма да получа и на 14-ти и това не се знае. :D:D
    Купи ми направо цял стек и всеки ден ми подарявай по една! :D:D:D:D
    <3

    ReplyDelete
  3. Лакомчо, хаха <3

    ReplyDelete
  4. Много се радвам, че Пазарджик ти е харесал, надявам се да дойдеш отново през пролетта или лятото, тогава е още по-хубаво! :)

    ReplyDelete
  5. Много ми хареса този пост :)) И аз отскоро се улеснявам с google drive- чудесен помощник ми е :)

    ReplyDelete