REVIEW: Móa Daily Cleansing Ritual

7 comments


Здравейте, любими мои!

Този прекрасен козметичен комплект стоеше и чакаше търпеливо прекалено много време. Поръчах го миналата година през октомври месец и почти веднага му направих снимки и си казах, че скоро трябва да ви го представя, но това скоро стана... не чак толкова скоро. :D Важното е, че най-после се появява в блога и се надявам ревюто да ви хареса. 

Поръчах го от feelunique.com. Всички поръчки над 10 паунда са с безплатна доставка. Най-хубавото е, че няма да се притеснявате за размера на поръчката, защото ДДС и мито няма как да има на поръчки направени в границите на ЕС. 



Съдържание
*от moa.london*
Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glycine Soja (Soy Bean) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cera Alba (Beeswax), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Oil, Chlorophyll, Limonene*. 
*occurs naturally in tea tree oil.

Характеристики на продукта

The Green Balm
  • Външната опаковка е изработена от материал с "време на живот" 30 месеца. Върху нея подробно са описани характеристиките на продукта - приложенията и състава. След като я отворим попадаме на основните продукти от комплекта, а именно - бамбуковата кърпичка и The Green Balm. 
  • Опаковката на The Green Balm е обикновена бяла пластмасова. Капачката е с винт, а под нея се намира още една капачка, която помага за още по-доброто съхранение на продукта. 
  • Ароматът е доста силен и бързо се усеща, след като отворите капачката. При по-дълбоко вдишване сякаш има известна доза лимонени нотки. Усеща се ароматът на чаено дърво. Но аз съм доста зле в определянето на аромати, не знам дали не греша и е по-добре да не ми се доверявате за това. :D Бих казала със сигурност, че ароматът на мен ми харесва, дори ми действа ароматерапевтично.
  • Консистенцията е по-скоро мека като под по-висока температура омеква още повече. Лесно се взима и още по-лесно се разнася по кожата под влияние на нормлната човешка температура. 
  • Цветът е зеленикав.
Bamboo cloth
  • Изработена от 70% бамбук и 30% памук. Бамбукът е един от най-екологичните материали, които се използват и е антибактериален.
  • От едната страна е по-грапава, а от другата - изключително нежна.
  • Бяла е на цвят.

Личен опит и впечатления
Доста преди октомври'14 бях хвърлила око на The Green Balm. Тогава мисля, че го бях гледала в някой от българските органик маркети, но така и не си го купих. Много исках да открия и кърпа от натурални суровини, която да използвам само за процедури по лицето. Ан ми предложи да си направим поръчка от feelunique и аз започнах да разглеждам сайта и случайно попаднах на този комплект. Веднага се реших и то най-вече заради кърпичката, но и заради балсама определено си струва поръчката.
Балсамът е с доста голям спектър на приложения - при кожни раздразнения, обриви, акне; за успокоение на кожата след епилация и бръснене; помага по-бързото премахване на белези, избледняване на стрии; при ухапване от насекоми; за махане на грим; за омекотяване и хидратиране на кожата и др. 
Аз лично го използвам основно за мазане на участъци по лицето, в които имам зачервявания, както и пъпки. Не знам дали само ми се струва или е така наистина, но балсама спомага успокоението на кожата на тези места. Когато го използвам на ръцете много добре заглажда загрубялата кожа и оставя ръцете далеч по-еластични и хидратирани. Балсамът е доста мазен, но определено не е най-мазното нещо, което съм слагала по кожата си. Попива сравнително бързо по кожата на ръцете, а за лицето не съм обръщала внимание, защото винаги го слагам вечер и лягам да спя, а на сутринта той си е попил и аз не съм разбрала кога точно това се е случило.
До сега не съм тествала процедурата - балсам+кърпа за премахване на грим по лицето, просто не ми се иска да оцапам тази прекрасна бяла кърпичка с гадна черна спирала или фдт. 
Кърпата я използвам отделно и то само и единствено за топли и студени компреси по лицето по време на баня или просто след като си почистя лицето с електрическата четка. Адски е приятно, особено ледено студен компрес на загрято от топлия душ лице. 

Допълнителна информация
  • Количество: 50ml (моята опаковка),
    The Green Balm се предлага още в опаковка от 15ml;
  • Не е тестван върху животни;
  • Срок на годност: 24 месеца (на балсама)
  • Може да поръчате комплекта от - тук
  • Цена: 14.99 паунда

Оценка: 6/6
Надявам се това ревю да е било полезно за вас! 
Ако имате някакви въпроси, задайте ги по-долу в коментарите, ще се 
радвам да отговоря и да ви помогна допълнително! 

Поздрави,
Нина

7 comments

  1. Чудесно ревю :) А аз не се притеснявам,че кърпата ще се изцапа и го ползвам само за разгримиране и понякога компрес :)

    ReplyDelete
  2. Страхотно ревю, беше полезно и изчерпателно :)

    ReplyDelete
  3. Моята кърпа вече е супер мръсна и дори пералнята не и помага, а съм го ползвала едва няколко пъти само за сваляне на.грима. Дори седмица няма ползване, затова си продължавам с другия отворен продукт за целта, а после ще го пробвам пак. Даде ми идеи да го позлвана защо други неща. :) За сега не съм впечатление и балсама :(

    ReplyDelete
  4. Първоначално си помислих, че е cleansing oil и реших, че манията е достигнала и запада. xD

    ReplyDelete
  5. Може и аз да пробвам някой де, но за сега - не. :D :)))

    ReplyDelete
  6. Радвам се, че така мислиш, Прес! :)

    ReplyDelete
  7. Аз може би ще пробвам да си сваля грима с балсама, но определено няма да включа тази прекрасна кърпичка в процедурата. :D

    ReplyDelete