One Of My Days: The Golden Rain Coat

No comments

Петък. Аз не съм си подавала носа навън от неделя (излизането на терасата не го броя, нали). Казах си, че трябва да изляза и с малко мотивация, в лицето на един от най-добрите ми приятели, взе че се случи. Малко ми беше трудно измушването от леглото, все пак успях да го постигна някак. Спалното ми бельо е светло розово, но от червените сравнително плътни завеси, всичко в стаята е червеникаво. Набързо се измих, облякох и гримирах. Ах, че е хубаво отново да е достатъчно студено, че да мога да изляза навън с шапка, без да се тревожа за бретона си, който е вече толкова ужасно дълъг, че ми ходи по нервите.
Първото място, което исках да посетя за деня беше Photo Pavilion. Айв се съгласи и поехме по пътя към Сити Център и магазина. Исках да видя и тествам един обектив, който си бях харесала.

Да, да, есента е тук. Да.

По пътя минахме през подлеза, където се помещава любимия ни Mixtape 5. Снимах големия постер за концерта на една от най-любимите ми български банди, много голяма моя любов - Melekh. На 14-ти беше събитието. :3 Отидохме до Photo Pavilion, но за мое огромно съжаление обективът тъкмо се беше изчерпал и не успях да свърша това, за което бях отишла. Мушнахме се в Сити Център, за да разгледаме набързо и най-вече заради Техномаркет, където исках да проверя за зарядно за батерии и дори си взех. Сега най-после няма да се притеснявам, че батериите на светкавицата ми ще се изчерпат и повече няма да мога да снимам хубави снимки за блога! :D Не, че много ми е трябвала до сега, не че и много съм снимала... Заредих я последно миналата година и все още батериите имат заряд и онзи ден снимах с нея дори! :D 

След Сити Център, поехме към Витошка. Нямаше как да не спрем в H&M. Взех си шал - голям и черно-сив. Определено можех да си взема и още нещо, но идеята не беше да си похарча всички пари там, а да посетим магазините за втора употреба около Пиротска. Другото важно нещо, което исках да свърша през този ден!
Посетихме Зиг-Заг-а на една пряка на Пиротска и още при влизането, тъй като имах някакво желание от известно време да имам "метално" (по-точно - златно) яке, и казах на Айв - искам да си взема златно яке! Той ме погледна странно и аз си помислих, че няма да си взема никога златно яке. Качихме се на 2-рия етаааааж и какво мислите ме чакаше там... Ми, да. Златно яке! Една жена тъкмо го пипаше, но се измести и аз бързо се доближих и го грабнах, уж на майтап... Защото... Златно яке?! Ъм, къде на майтап, къде сериозно, взех че го премерих и взех, че се харесах, а и Айв, като един критичен човек и то... мъж, взе че ми каза, че ми стояло добре и аз... ми, взех, че се навих! :D И си купих златно якееее! Ще го видите по-долу! Другото нещо, което ми се въртеше в главата - палто с животинска (леопардова най-вече) щампа, отново успях по странен начин да открия точно там. Пак на майтап го премерих, защото е по-пухкаво от моите представи за пухкаво яке, което мога да нося аз, но отново отзивите и от моя и от на Айв страната бяха положителни... И просто... си купих леопардово палто! ;д Най-хубавото е, че е тъмно и щампата не е супер УАУ, а по-дискретна. Точно такова исках. Отидохме и до Шик-Шик, малко по-надолу по Пиротка, но там нищо не си харесах. 

След малко лутане по улици, по които никога не съм минавала, както и Айв (ами, малко се пообъркахме из преките на Пиротска и околностите), поехме по правилния път към Лъвов мост, където исках да покажа на Айв един много голям магазин за втора употреба (забравих му името). Таааам... ами, бих казала, че можех и да си купя няколко неща, но се въздържах. Просто реших, че за днес ми стигат покупките! Поехме по дългия път към нас (пеша). Да, днес ни беше супер пешеходен ден и накрая направо не можехме (главно аз) повече. 

Седнахме в любимата ни градинка - Буката. Отдъхнахме няколко минути. Аз буквално се разплух на пейката и имах чувството, че няма да мога да стана. Айв ме убеждаваше да ме снима с новите неща, аз се съгласих след малко, защото ми се щеше наистина да имам снимки, за да ви покажа този път какво съм си взела в по-добра "светлина". 
Ето ме и мен! Със златното яке! Хубавото му е, че не е жълто златно, а по-скоро има седефени, а понякога (в зависимост от светлината) и сребърни отенъци. Не обръщайте внимание на заспалия ми поглед, сериозно се поизморихме този ден!



А, ето го и палтото. С обработката малко съм го "просветлила", за да се види щампата, но като цяло е няколко нюанса по-тъмно и не се забелязва толкова, както вече казах.  


Прибрах се, набързо хапнах сготвеното от предишния ден - пилешко бутче с кафяв ориз. Малко препекох сирената, които настъргах отгоре, но въпреки това беше вкусно, особено ориза. Мисля, че много добре ми се получи. След това веднага седнах да работя, защото нямаше как да мина без това този ден. 
След като приключих, се отдадох на почивка и тотален релакс с Приятели. Почнах за 3-ти път да го гледам от-до. Това все ми се струва, че не е нормална работа, хаха, но пък сериалът е толкова велик!


Това беше един от моите дни. 
Надявам се да ви е било интересно! 

Поздрави и до скоро! 
Нина

No comments