REVIEW: BioAroma Aloe vera Moisturizing Gel

No comments
Aloe vera, Алое вера, акне, пролемна кожа, хидратация на кожата, хидратиране, крем за лице, лавандула, стрес, успокоение, пъпки, кожни проблеми, екзема, псориазис, изгаряния, обрив, белег
Все още сме в сезон, в който кожата е по-склонна към изсушаване и раздразнение, защото студеното време определя по-високата ѝ чувствителност. Едно от най-важните неща, които трябва да правим за кожата обаче, е да я хидратираме добре, защото, навярно сте чували неведнъж, един от ключовете към по-бавното ѝ състаряване, се крие именно в това - добрата хидратация.

Гелът, който ще ви представя днес, е на марката BioAroma. Подходящ е както за тяло, така и за лице и може да бъде нанасян толкова често, колкото имате нужда. Перфектен е за лятно време, защото е много лек, а за зимата е чудесно допълнение към стандартния крем за лице, който използвате. Приятно четене и се надявам това ревю да бъде полезно за вас! 
Свойства на Aloe vera
Тъй като основната съставка на продукта е гел от Aloe vera, сметнах за необходимо да припомня благоприятните за нас свойства от растението. Всички сме чували, че гелът и сокът от Aloe vera са чудодейни еликсири, които могат да бъдат приемани вътрешно - за лек и облекчение на най-различни проблеми - дентални; стомашно-чревни и др, и външно - като помощ за редица кожни проблеми. Други ползи от приема и използването на Aloe vera - подпомага поддържането на нормален холестерол и нормални нива на кръвната захар; използва срещу различни инфекции; поддържа имунната система и др. Aloe vera е с изключително благоприятни за кожата свойства - подпомага регенерирането на клетките, допринася за хидратацията и подхранването ѝ, има и противовъзпалителни свойства, което помага при борбата с акнето и други кожни проблеми.
Aloe vera, Алое вера, акне, пролемна кожа, хидратация на кожата, хидратиране, крем за лице, лавандула, стрес, успокоение, пъпки, кожни проблеми, екзема, псориазис, изгаряния, обрив, белег
Съдържание и описание
(от описанието на продукта в Зоя.БГ)
Aloe Barbadensis Leaf Juice (гел от Алое Вера), Aqua (вода), Glycerin (глицерин), Alcohol Denat. (алкохол денат) Lavandula Augustifoli (масло от лавандула) Oil, Melaleuca Alternifolia (масло от чаено дърво) Leaf Oil, Dictamus Creticus (масло от росен) Oil, Linalool*, Limonene*
* Компоненти на етерични масла
100% натурален продукт.

По-горе разгледахме положителните свойства на главния участник - Aloe vera, но кремът съдържа още няколко интересни и благоприятни активни съставки, на които искам да обърна внимание, използвайки за източник отново описанието на продукта в Зоя.БГ:
  • Чаеното дърво е антимикробно, антисептично - тоест подпомага лекуването на различни инфекции. 
  • Лавандула, освен, че има успокояващо действие чисто в емоционален план, подпомага и регулирането на себума и има антисептично действие. Тя, както Aloe vera, спомага клетъчната регенерация, затова е полезна при изгаряния или белези. 
  • Росенът също има антисептично свойство и е перфектен за третиране на рани.
Смятам гела особено подходящ за хора с проблемна кожа, изхождайки от характеристиките на съставките, които притежават сходни свойства - подпомагащи борбата с акне и други кожни проблеми, като себорея, екземи, псориазис. Според описанието на продукта, той е подходящ и за изгаряния и ухапвания от насекоми.

Характеристики на продукта
  • Опаковката се състои от две части - картонена кутийка, а самият продукт е съхранен в обикновено стъклено бурканче с метална капачка. За мен опаковки, в който трябва да бъркам с пръсти, не са много подходящи, особено за продукти, които са изцяло натурални, защото ми се струва, че биха се замърсили по-бързо, но аз се старая винаги да пипам продукта с чисти ръце, все пак после го слагам върху лицето си и не мога да си позволя друго, хаха. 
  • Ароматът, на продукта, е абсолютно неопределен, сякаш няма, но и не съвсем, странно е. Цветът е изцяло прозрачен, без никакви отенъци. 
  • Консистенция е гелообразна. Нанася се много лесно по кожата. Попива почти мигновено. След това не се усеща по кожата. 

Личен опит и впечатления
Както споменах по-горе, гелът е подходящ както за тяло, така и за лице. Аз лично го ползвах само и единствено за лице, като първоначално го използвах за допълнителна хидратация, заедно с крема, а после - изцяло самостоятелно. 

Нещото, което ме накара да се влюбя в продукта беше това, че попива мигновено. Не обичам кремове и неща за лице, които не попиват бързо и после оставят лепкав или мазен филм, който не ми позволява да се гримирам или просто ме кара да се чувствам некомфортно известно време. В този ред на мисли - Aloe vera гелът е абсолютно подходяща основа за грим. Според описанието дори, при нанасяне матира леко кожата, което да си призная, сякаш не успях да видя, докато го използвах. 

Относно обещанието за хидратация и успокоение - абсолютно спазено. Наистина трябва да избягвате зоната около очите, защото изпаренията от етеричните масла естествено ги дразнят. 

Допълнителна информация 
  • Количество: 40ml 
  • Произведено в Гърция
  • Срок на годност: 18 месеца, след отваряне
  • Може да бъде закупен от Zoya.BG или физическите им магазини
  • Цена: 22.45 лв.
Оценка: 6.0/6.0
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments