REVIEW: Zoya goes pretty - Shea & Cocoa Butter

6 comments





















Знам, че се забавих много, Преси, но все пак ти бях обещала и ето, че го правя! 
Zoya goes pretty - Shea & Cocoa Butter ми бе предоставено от Зоя.бг за проба, преди няколко месеца и беше един от най-новите им продукти тогава. Има доста богат избор на видове, които може да разгледате - тук. Тези продукти са елементарни, но не като действие, а като състав - съдържат 1 или 2 чисти, нерафинирани, био сертифицирани натурални съставки. На съдържанието няма да откриете 10 реда със съставки, но пък тези, които ще откриете, ще са добре съчетани или самостоятелно ще изпълняват не една или две функции.


Съдържание
Както казах - съвсем просто - нерафинирано масло от карите и нерафинирано какаово масло, 100% био сертифицирани.

Описанитето на продукта от Зоя.бг:
"Нерафинираното масло от карите съдържа витамини A, E, F, което го прави чудесен овлажнител. Чистото какаово масло не само придава неустоим шоколадов аромат, но и добавя допълнителна омекотяваща сила. Комбинирахме внимателно тези две масла при температура под 40ºС, за да получим богат балсам и запазим всички естествени регенериращи и успокояващи свойства на маслата."

Характеристики на продукта

  • Моята опаковка е по-малка от стандартните от 100 гр., в които се продава продуктът, но е направена от един и същ материал. Капачката няма винт, а предполагам, че и при големия вариант е така. Може да видите снимки на него в сайта на Зоя.бг - тук. Естествено трябва да бъркате с пръсти, но предвид консистенцията на самия продукт, няма как да е по друг начин. Аз лично я смятам за удобна, защото така или иначе си я използвам само и единствено вкъщи, като съм си измила ръцете и лицето...
  • Ароматът е уникален. Шоколад. Да, на шоколад мирише. Умирам си като се намажа, защото ми ухае и е много приятно! Не съм усетила с времето ароматът да се променя, а може би просто не съм усетила да замирисва лошо. 
  • Консистенцията е твърда. Ако се нагрее - ще омекне, може и да се разтопи, както става и при добира на кожата, но иначе си е камък, хаха. Е, не съвсем, де... :D Аз издълбавам нужното количество с помощта на нокътя ми и като го нанеса върху кожата, както казах - омеква и размазването става доста лесно. Другата характеристика на консистенцията е, че е мазна, но предвид състава, сами разбирате защо е така. 
  • За мен подобен тип продукти винаги са били икономични (още имам едно кокосово масло, което не съм изхабила и сигурно вече не става за нищо), защото ги използвам на много ограничени места и съответно ми трябва по-малко количество.
























Личен опит и впечатления
Местата, на които го използвам са най-сухите ми участъци от лицето - в началото на веждите и около ноздрите. Там кожата ми се лющи на моменти и е ужасно неприятно, особено като слагам грим. Мажа си малко от маслото след като съм нанесла крема за лице. Резултатът, който забелязвам е подхранване на тези участъци и справяне до голяма степен с проблема. Друго, което съм правила, е като съм имала пъпчица или някакво зачервяване да мажа от продукта на тези места. Правила съм го рядко, но си мисля, че помага. 























Допълнителна информация

  • Количесто: 15 мл, 100 гр (оригинален размер)
  • 100% натурален и 100% органик продукт
  • Може да бъде закупен от тук или от Смесен магазин
  • Цена (за 100 гр): 19,85 лв
Оценка: 6/6

#ninaaskyou
Кажете ми за какво искате да бъде следващото ревю - 
продукт за грижа за кожата или декоративна козметика?

Поздрави,
Нина

6 comments

  1. Звучи като страхотен продукт :) благодаря ти за ревюто :)

    ReplyDelete
  2. Можеш ли да се къпеш с него или да го мажеш след баня? Въпреки, че вероятно аз ще го ям това хахахах <3 Много хубав пост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Божеее, как не съм ти отговорила до сега... Много съм зле.
      Ъм, мисля, че няма да е никакъв проблем, защо да не може? :D
      Аз след баня съм си мазала лицето, за тялото не знам, но според мен няма да има никакъв проблем. Благодаря! :))) <3

      Delete
  3. Йеей, благодаря ти много, Нин <3 Чудесен пост и много полезен, радвам се , че го направи :) Все прося от блогърките да ми правят ревюта за някакви масла, хахха :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, няма проблем, нали сме за това - да си изпълняваме взаимно желанията. :)))

      Delete