Аз обичам лятото...?

9 comments

Музата ме връхлетя така както заваля навън - съвсем внезапно. А именно дъждът и това, че ме охлади за няколко секунди с големите си капки, подхраниха още повече мислите ми. 

Първоначалното вдъхновение да напиша такъв пост, в който да споделя частичка от своята любов и към този сезон, дойде от сладурския блог на Ева (Stormy Garden) и нейния пост "77 неща през лятото, за които може да живеем"

Всички знаят защо мразя лятото, но не знаят защо го обичам. Хм, дали мога да мразя и обичам нещо едновременно? Мога, да, поне така мисля. Но като цяло мразя е прекалено силна дума. Използвам я, но някак не е в онзи съвсем чист - негативен смисъл. Може би по-добре е да я транформирам в "не харесвам". Да. Добре. :D

Но сега ще ви говоря за нещата, които обичам - нещата, които харесвам. 

1. Бури - обичам онези дни, които е адска жега до следобед и после започва да се развиват супер мощни и впечатляващи бури. Няма да ви разправям колко пролетни и летни месеци съм висяла на панорамната ни тераса и съм наблюдавала облаците на запад, за да видя онзи знак, който винаги разпознавам и заради който знам, че идва нещо. Идва нещо и го чакам с нетърпение.
2. Плодове - обобщавам го така, но ще конкретизирам - праскови - обожавам ги. Тази година е по-особена и съм се леко вманиачила и по дини, защото попадаме само на хубави и просто си умирам за една студена и разхлаждаща диня. 
3. Зеленчуци - домати и краставици (Да, знам, че домата е плод, но не ме интересува.) Пресни салати, ох. Отключва ми се всяко желание за едно по-здравословно похапване и през лятото наистина ме връхлитат такива здравословни вълни. :D Царевица. О, май Год, царевица! <3 
4. Дъжд - Говорих вече за бурите, но по време на буря предпочитам да стоя на терасата или вътре, хаха, все пак, да не ме тресне някоя светкавица, хахахах. Колкото ги обичам, толкова и ме е страх. Ноооооооо дъжда го пиша в този смисъл - като моментното вдъхновение, което изживях преди малко - студени капки по супер загрятото ми тяло и босите ми крачета - блаженство висша степен. 
5. Душове - възможността да се къпя с по-хладка, че и студена вода е уникално. Онова чувство, когато по-хладката вода мокри горещия ми скалп, е просто неописуемо невероятно. 
6. Звезди - въпреки че вече няма къде да гледам звездите, докато съм в София, това си остава моето любимо занимание и винаги когато мога, ще го правя. Сега съм си в Чирпан и от около месец не бях поглеждала звездите. А те са си там и са прекрасни. 
7. Роден град - Няколко лета (по времето на ученето ми в София) бях напълно сама в Чирпан и беше голям кеф. С най-добрата ми приятелка си изживяхме най-айляшките месеци в живота и с умиление ще си спомняме за тях. Това лято отново съм тук, но за кратко, а и ангажиментите нараснаха и няма да е същото, но все пак прекараното време на родното местенце е сладко. Другото лято не се знае дали ще мога и 2 дена да откъсна, за това сега се наслаждавам на момента, въпреки че София ми липсва.  
8. Планината - Ох, планината. От колко време не съм се докосвала до нея. Това лято за огромно мое съжаление може и да нямам тази възможност, но последните години, летата ги свързвам с уникални приключения по българските планини, които не ще забравя. Планината през лятото е Раят Тя е хладина, мирис на бор и билки, диви ягоди, тя е спасение. 
Ако по някакъв начин съм ви вдъхновила, може да споделите и вие в пост защо обичате лятото, може да го превърнем в нещо като TAG, защото съм сигурна, че на много от вас това е любим сезон и могат много да пишат по темата. :))) 

Благодаря, че ме четете. :)
Поздрави,
Нина

Bloglovin' ♥ Facebook page ♥ Instagram

9 comments

  1. Много свеж пост :)
    Но аз предпочитам зиммата :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз също предпочитам зимата, но тъй като храня нон-стоп лятото, реших този път да напиша няколко положителни неща и да кажа, че в лошото винаги има хубаво, хохо. :)

      Delete
  2. Наистина свеж пост, някои от нещата са и в моя списък.
    Аз обичам лятото...само него :D Мразя дъжд, сняг, студ, дълги ръкави, чорапогащници, ботуши и т.н. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, аз пък си умирам за сняг, студ, дълги ръкави и т.н... :))) :Д

      Delete
  3. Грабна ме с планината, и аз я обожавам! Определено мога да пиша по темата, ще е интересно да измисля защо обичам лятото, след като не обичам лятото :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Именно. Аз с тази идея подхванах този пост. Искаше ми се да напиша нещо хубаво, въпреки че ми е много трудно да го измисля. :D:D:D Ноооооооо не беше чак толкова трудно, де. :D

      Delete
  4. Абсолютно същото, що се отнася до точка 1 - и аз стоя на терасата си, гледам Витоша и очаквам с нетърпение онези сиви, черни облаци и тишината, точно преди самата буря :)

    bbrillliantt.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Страхотен пост! Бури, дъжд, плодове, абсолютно любимо. Радвам се, че съм допринесла за вдъхновението ти :) От това би станало наистина интересен таг. Поздрави :)

    ReplyDelete
  6. Царевица *hi-five*

    ReplyDelete