Big Random Haul: Zoya.BG

9 comments

Както споделих в Instagram (вижте - тук), в днешният пост ще ви покажа какво си взех с последната поръчка от Zoya.BG. Имах нужда от няколко продукта, защото на новото място нямах нито олио, нито оцет... Та, запасих се с няколко необходими неща, поръчах и няколко стари продукта, които вече съм използвала и бях свършила, взех си и нещо новичко, на което бях хвърлила око. Приятно гледане и четене! :3




Хранителни продукти

*Цъкайте върху заглавията на продуктите (розов цвят), ако искате директен линк за поръчка и да разберете цената на продукта.*

1. Urtekram - Супер мюсли от спелта
Запасите ми с хранителни продукти бяха почти 0 и трябваше да си взема нещо, което да е по-трайно и да мога да го използвам повече време. Спрях се на 700 гр. мюсли от спелта. Не закусвам всяка сутрин, но когато го правя е нещо такова - мюсли с мляко или филийки с авокадо, но това вече е друга история... В състава на мюслито има още семена от елда, слънчогледови семена, стафиди и парченца лешници. Всички съставки са от биологично земеделие. 

2. ZoyaBG - Слънчогледово масло (Шарлан)
Следващата стъпка от кухненските продукти - зехтин! Да, ама не. Реших да си взема слънчогледово масло, вместо зехтин. Интересно ми беше и исках да пробвам. Продукта е произведен в Северна България "чрез студено пресоване на сурови и небелени слънчогледови ядки и последваща фина филтрация, без химична обработка". Използва се за салати и сосове, не се пържи, вари или пече с него. 

3. Лидия - Био ябълков оцет
Оцет! Ябълков, да, стандартна работа, само където е био! И само където е направен "чрез естествен процес на ферментация, който е много дълъг и много по-трудоемък от съвременните методи. Бавният процес произвежда плътен и богат на хранителни вещества оцет."

4. Био елда
Няма да ви изнасям урок за полезните свойства на елдата, може да прочетете всичко в линка, който ви отвежда към продукта. Обичам до добавям по една шепа елда към лещата, 15-тина минути, преди да я махна от котлона. Придава по-особен вкус на самата гозба, но на мен лично ми харесва. Планирам да я добавям и към салати, след като я сваря естествено. :D Преди време се опитах да си направя и елдени кюфтенца, които не ми се получиха много добре, но сега мога пак да опитам. :) 

5. Bonvita - Bonbarr десерт
Лятото, с една поръчка от Зоя.БГ, която, до колкото проверих, не съм споделяла с вас изцяло, опитах разновидността с черен шоколад и червени плодове (цък!) и страшно много ми хареса. За съжаление сега този вид беше изчерпан и си поръчах 3 десертчета с нуга и тъмен шоколад. 


Козметични продукти

*Цъкайте върху заглавията на продуктите (розов цвят), ако искате директен линк за поръчка и да разберете цената на продукта.*

Сигурно ви е омръзнало да ви говоря за магическите сапуни на Dr. Bronner's за това само ще ви дам (отново!) да прочетете ревюто, което направих на разновидността с мента - тук. Ще споделя също, че са много икономични. В момента имам малко от тази с ментата, но я използвам по-рядко. Тази с розата вече я свърших и за това си взимам нова бутилчица. 

През лятото ви показах в - този - haul, бебешката розова вода на Alteya. Много ми хареса и реших да си купя още една бебешка вода, този път "успокояваща". Ох, сладкото бухалче на етикета ме примами! :3 *Сега ми дойде и идея, че мога да направя някой ден едно ревю и на двете води. Хм, ще видим, че аз толкова ревюта съм обещала...*. Този спрей, освен розова вода, съдържа и розово масло, лавандулово масло, масло от чаено дърво и др.

Трябваше ми течен сапун и се спрях на този - щадящ природата и антибактериален. Той е първото нещо, което използвам, след като се прибера вкъщи. Трябва да му направя ревю, защото марката е много интересна и определено това няма да бъде първият ми досег с нея. 

Миналата година (вижте haul-а - тук) си взех за първи път чиста розова вода, която бързо стана неразделна част от грижата ми за кожата. Дори си я пресипвам в малко шишенце, за да си я пръскам за освежаване по лицето. Шишето свърши и покрай всички други флорални води, които използвам, реших отново да се запася и с чиста розова вода. 

Още една вода, която имах и която ми е останала съвсем малко на дъното на бутилката и избързах да се запася. Обожавам я. Нямате представа колко успокояващо и тонизиращо ми действа. Пръскам я по лицето и катo вдишам аромата и ми става едно такова приятно... Нямаше как да не си взема пак! Мисля, че водата от лайка никога няма да излезе от козметичния ми арсенал. 

След 2 неуспешни опита да харесам някоя друга паста за зъби, се върнах отново на тази. Мисля, че няма да си намеря друга по-прекрасна от нея, която да има е такъв състав, но след като я свърша, може все пак да дам шанс на някоя, че нали не било хубаво все с една и съща паста да си миеш зъбите. 

От известно време се каня на бамбуковите четки за зъби. Преди в Зоя имаха друга марка бамбукови четки, но тази се появи съвсем наскоро и реших да и дам шанс. Дръжката е направена изцяло от бамбук, но "косъмчетата" не са биоразградими, защото "не съществува материал на растителна основа, който да позволява четката да се използва в рамките на 3 месеца", но поне са без Бисфенол-А.

Ооох, откога се каня на точно тази разновидност на сапуните на Savon Di Midi! Още откакто направих - този - giveaway по случай първия рожден ден на блога и подарих един такъв сапун на един от вас. Много ми хареса как мирише, но беше последната бройка тогава и тъй като съм голяма фенка на тези сапуни, нямаше как сега да пропусна и да го сложа в кошницата си! 
Надявам се да ви е било интересно и полезно! 
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

Поздрави,
Нина 

9 comments

  1. оооох, така харесвам био нещата, а този сайт ми се превърна в любим ... Много харесвам да разглеждам подобни постчета с разничли покупки ... но този с особено внимание го гледах, защото имаше продукти от любимият ми сайт. Прекрасни неща си си взела!

    ReplyDelete
  2. Флоралните води са хубаво нещо! В момента ползвам лавандулова, но с удоволствие бих пробвала и от лайка.

    ReplyDelete
  3. Разкошотия,обожавам и аз елда :) И аз чакам поръчка от зоя,въпреки,че този път ме разочароваха малко. Честити да си ползваш и хапваш със кеф <3

    ReplyDelete
  4. Радвам се, че харесваш такива постчета! :3 :)
    Благодаря! :)

    ReplyDelete
  5. О, да, и аз съм ползвала лавандулова и много ми хареса! :)

    ReplyDelete
  6. Благодаря ти, Галка! :)

    ReplyDelete
  7. Страхотен haul! И.. напълно те разбирам за филийките с авокадо. Като наркоман съм! А до преди три месеца не ядях авокадо :Д

    ReplyDelete
  8. Много хубави неща. И снимките са чудесни!

    ReplyDelete