REVIEW: WELEDA Skin Food

6 comments

Преди няколко месеца ми беше изпратен така известният крем на WELEDA Skin Food, за да го тествам и да споделя своето мнение с вас. След толкова месеци на слаба активност в блога, най-после се взех в ръце да го направя, защото мисля, че имам какво да ви кажа и покажа. WELEDA Skin Food е мултифункционален крем за лице и тяло. Той хидратира и подхранва кожата. Много подходящ е за сухи и груби участъци.

Съдържание
Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lanolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Flava), Glyceryl Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Viola Tricolor (Pansy) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita Matricaria (Chamomile) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholesterol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*.
* from natural essential oils

Характеристики на продукта
  • Опаковката е състои от външна такава, която е обикновена картонена и е зелена, а вътрешната същинска опаковка е зелена метална тубичка с бяла пластмасова капачка. Металната опаковка позволява да се навива и ви дава възможност да изстискате всичкото количество на крема от нея. Един огромно неприятен минус, поне при моята бройка, е че бялата част с винтчето се отдели от металната част и реално продукта не е затворен сигурно и капачката се вади както си поиска. Приемам, че само моята опаковка е дефектна, едва ли всички ще имате проблем с това. 
  • Ароматът е свеж. Не мога да определя точно, но сякаш има нотки на цитруси, а до колкото видях в съдържанието няма такива. 
  • Цветът на крема е много бледо жълтеникав. 
  • Консистенцията е по-твърда, на маслена основа. Размазва се лесно, но не попива лесно. Не е много икономично и ако тръгнете да мажете по-големи участъци, ще свършите продукта бързо, по моя преценка.

Личен опит и впечатления
Главно го използвах като крем за ръце. Както казах и горе, продуктът се размазва лесно, въпреки че е по-маслен. За съжаление мазното усещане остава малко по-дълго от необходимото по мое мнение. На пръв поглед страшно много хидратира и подхранва, но забелязах, че ефекта не остава за много дълго време. Много ми допада аромата, който така и не успях да определя. Другото, за което го използвах няколко пъти, е като крем за устни. Много е странно на усещане, но много ми харесва и на устните не стои толкова мазно, както на кожата на ръцете и страшно добре ги хидратира и ги прави много мекички. Определено това приложение ми е по-любимо от предното. Използвах го и за хидратация и подхранване на лактите, защото там почти всеки човек има нужда от това.

Друга информация
  • Количество: 30ml (моята опаковка); предлага се 75ml опаковка
  • Сертифициран е от Natrue 
  • Срок на годност: не е посочен срок след отваряне върху опаковките
  • Може да бъде закупен от повечето аптеки, които предлагат марката (пр. тук)
  • Цена: 15,70 лв (30ml); 22,90 лв (75ml)
Оценка: 4.5/6.0
*Продуктът ми е предоставен от PR за тест

Надявам се това ревю да е било полезно за вас
и да ви е помогнало при избора на подходящ крем.

Поздрави,
Нина

6 comments

  1. Toлкова положителни ревюта изчетох и все го заобикалях в магазина. След като прочетох твоето, се убедих, че на този етап не ми трябва! Данкее <3

    ReplyDelete
  2. Радвам се, че съм помогнала, Мери! :3

    ReplyDelete
  3. Страхотно ревю, съвсем честно, с реална според теб оценка, посочени недостатъци и предимства :) Браво, хареса ми :)

    ReplyDelete
  4. Може би ръцете ти не са чак толкова сухи... Моите са и аз не усещам толкова много това мазния завършек, за който пишеш. Тоест за мен няма недостатъци :) След като написах и моето мнение за крема същото се случи и с моята "капачка ". Явно там му е наистина слабото място! Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Ъм, всъщност са доста сухи, особено през по-студените месеци, в които главно тествах крема. Иначе е нормално при всеки да е различно, все пак това си е чисто лично впечатление. :))) Да, явно трябва да поработят по тази капачка, че не е яко така.

    ReplyDelete
  6. Благодаря! Много се радвам! :)))

    ReplyDelete