May & June Favorites'15

No comments

Тъй като мина наистина време, ще разказвам и ще слагам и допълнения, ако има такива, към сегашния момент (октомври, 2015). Колко е странно да се връщам така назад и да виждам, че всичките тези неща, които съм записала все още ме карат да се вълнувам и потрепвам. През май започна един много изпитателен период от годината, но за щастие, към днешна дата, бих казала, че беше успешно преминат. Имаше страхотни емоции, щастие, но и голяма депресия; много нови запознанства, пътешествия и общуване; нова работа. Юни беше месецът на постепенното приспособяване към дадения период. Месец, който няколко много приятни събития, успяха да бележат толкова вълнуващо и позитивно, че няма и накъде повече!

May

Best trip ever
Целта на пътуването беше Русе и по-точно концерт, на който щяха да свирят 2 софийски банди (Expectations и Redound) и една русенска - Overdawn. С членовете на бандите и приятели се натоварихме на колите и прекарахме едно наистина незабравимо пътуване. Имаше стрхоооотно задръстване на изхода на София, но още по-якото беше, че то продължаваше до един от тунелите по АМ Хемус. Определено имахме много време за лиготии, смях и тюхкане, но като цяло положителните емоции в нашата кола преобладаваха. Аз бях нетърпелива да пристигнем, за да видя приятеля си, но пък и страшно се забавлявах. В Русе беше жестоко. Толкова много приятели на едно място събрани... Просто си изкарахме чудесно преди, по време на и след концерта. Моята компания от колата замина за Варна на следващия ден, защото софийските групи щяха да имат концерт и там, а аз останах няколко дни в Русе. Беше наистина прекрасно изживяване!







Раззеленената тераса и гледка от балкона
Старата квартира ще си я спомням с добро. Хубаво беше като се раззелениха листата на лозичката, хубава беше и гледката към всички дървета от терасата. Единственото неприятно бяха металните решетки, но никога не съм се чувствала като затворена там.









Oreo сладкиш
Този сладкиш е върхът. Няма човек, който да го е опитал до сега и да не го е харесал! За първи път го направих за рождения ден на приятеля ми, а след това още 2 пъти, като последният го опитаха наистина мнооого хора, защото беше за партито за новата ни квартира и се бяхме посъбрали. Страшно лесен, но спадащ към по-небюджетните неща, сладкиш (излиза около 15-16 лв, без ягодите). Последният път замених ягодите с банани и се получи невероятно! Рецептата я видях във Фейсбук, линк за нея - тук.




MyHours.com
През май започнах нова работа и трябваше да измисля нещо, с което удобно да си засичам изработените часове. След една бърза справка в Гугъл, открих този сайт, който веднага започнах да използвам. Той предоставя възможност да си разделяте работата по клиенти, проекти, задачи; да задавате сумата, която ви се плаща на час. Избирате какво ще работите днес и цъкате на бутона за старт. То автоматично си отброява, докато не го спрете. Смята и парите, ако сте  задали примерно в task-а определена сума на час, може да добавите и конкретно допълнително заплащане, ако има за този ден, в който работите. Има секция, в която може да си гледате статистиката на работата - например за кой клиент/проект/задача сте отделили най-много време или ви е отнело най-много време да го свършите. Страшно полезно е за хора работещи по различни проекти, които искат да си следят работното време и да имат база данни след това, която да могат да изпращат директно към работодателя и т.н. 


WWF турне
Една уникална възможност, дадена ми отново от WWF - да бъда с тях на Водното им турне, ме дари и зареди с позитивизъм от най-високо ниво! Времето, което прекарах с екипа, ми даде да разбера за пореден път колко чудни хора работят в организацията и каква мечта ми е един ден да работя наистина в точно такава среда! Истинска среда! Първата спирка на турнето беше Русе, след това - Велико Търново, Трявна и Габрово. През нас минаха толкова много хора, общуването, новите запознанства - нещо, което мен понякога ме притеснява, сякаш беше по-различно и протичаше съвсем гладко. Накрая се върнахме щастливи, защото всичко мина повече от успешно!

June

Webster's Pages Color Crush Planner Kit
Успях да се сдобия с изцяло нов планер едва през юни, но това не означава, че бях прекратила да използвам планер за 6 месеца. Не. Просто си бях сложила допълнителни страници в стария и пишех в него, докато измисля от къде да си купя такъв какъвто искам. Е, купих си го. Златен, да, златен. Точно такъв исках. Исках да е по-голям размер, после реших, че искам по-малък (сега отново искам по-голям, ама тихо, хаха) и така реших да си поръчам на Webstes's Pages. Успях да намеря бройка в сайта на Craftie-Charlie, но за ваше съжаление вече там е out of stock, а и страниците са за 2015, а тя е вече към своя край. Органайзера определено ми внесе свежест в живота, още повече че по това време бях почнала нова работа и имаше какво ново да вписвам. Повече за самия планер ще говоря, като направя пост за него. 







Разходката на Витоша
За тази разходка направих цял пост (брей да се зачуди човек как съм успяла да го направя при тази страшна активност, хахах). Беше много приятно и тъй като е природа, няма как да не ми е в любимите неща за месеца. Пост за приключението ни може да видите - тук.







Концерта на Slaine
Ха! Още една изненада! И за това имам пост, при това много специален - цък! Освен цялата олелия покрай концерта, прегръдките, думите, които си разменихме, автографа и цялото вълнение, след като се прибрах вкъщи ме очакваше още една изненада - Slaine беше реинстаграмнал една моя снимка и ме беше тагнал! Направо щях да полудея! Моя снимка в Instagram-а на Slaine, това е абсолютно ненормално! 
#comingsoon
Това бяха моите любимци за май и юни, а в следващия
пост от рубриката ще ви покажа тези за юли и август, 
в които ще видите любимия ми нов парфюм и
любимия ми нов телефон. :3

Пожелавам ви една успешна нова седмица!
До скоро! 

Нина


No comments