Personal: Моят органайзер - моята златна терапия

No comments

Знам, че много хора от Вас очакват пост, в който да покажа моя нов органайзер от първата до последната страница, но този пост, за Ваше огромно съжаление, не е такъв. 
В този пост ще прочетете няколко хаотични абзаца, но не за конкретния "нов" планер, а по-скоро за идеята от това да имаш и поддържаш такова нещо и защо при мен той стана толкова важна част от живота ми.

Дали тази страст се зароди в годините, в които колекционирах канцеларски материали, не зная, но зная, че след като създадох първия (пост за него може да видите - тук), нищо в живота ми, като човек, който обича да планира, не е същото.

Мислих си по едно време, че цялото това нещо ще ми омръзне, както се случва с доста неща, но това така и не стана. И се изненадах.

Странно е, но бих сравнила необходимостта от него само с необходимостта от вода и храна. Е, малко преувеличавам, но е важно да се разбере колко е важен за мен и да, той не е жизнено необходим за физическото ми здравословно състояние, но за менталното - е.

Вечер, след като приключа с всичката работа, която имам, преди да си легна, или преди да се отдам на тотален релакс (със сериал или книга), аз го грабвам и започвам да записвам/отчитам всичко необходимо по раздели.

Знам, че непосредствено преди лягане не трябва да си затормозяваме главите с неща от деня - задачи, проблеми и т.н, но мисля, че лично при мен е различно. Тогава, щом отметна всички неща, които съм свършила, направя си отчет на парите, прегледам какво имам да правя в утрешния ден и си направя някакъв план за действие, тогава и само тогава мога да легна спокойна, че нищо не съм изпуснала и нищо няма да изпусна.

Нещата, които искам да направя в дългосрочен план са също там - записани. Записани и често минавам през тях и ги виждам - виждам, че трябва да направя нещо по въпроса, за да ги осъществя или слагам отметка, щастлива, че вече съм ги свършила.

Смятам, че след като изкарам от главата "притеснението", че нещо ми предстои, като го впиша в календара примерно, за да се подсетя след време, аз го изкарвам от сегашните си мисли и то не ме тормози през цялото време. Така не мисля постоянно за нещата, които ме очакват, а мисля за тях точно тогава, когато трябва!

От друга страна - удоволствието от това да си направиш нещо уникално, което го няма на пазара, е страхотно. Е, вярно е, че си купуваш разни допълнителни неща, но начинът, по който ще ги съчетаеш ще бъде уникален. Органайзерите определено са едно отражение на хората, които ги притежават. Освен, че вътре е "целият ти живот", начина, по който ще изглежда, ще издава наистина много за теб.

Сигурна съм, че има много хора, хора като мен, които доста забравят, а искат всичко да им е изрядно във всякакво отношение, на които тази своеобразна терапия би могла да помогне за един по-спокоен живот.

За това как съм направила разпределенията и каква е функционалността на моя органайзер ще пиша в следващия пост, в който и ще ви го покажа. Надявам се да бъде скоро. Надявам се да бъде тази година, хаха.

Вие имате ли си планери?
Покажете ми ги! Искам да ги видя! :3

Be your own kind of beautiful.

Поздрави,
Нина

No comments