February Favorites'16

No comments
Puma, Puma Disc, Trainers, Kicks, Sneakers, Shoes
През февруари беше много шарено, определено не беше само дрехи, обувки и храна. Може да разгледате месечния ми онлайн дневник в блога, а именно - INSTAmonth, където ви показвам повечето от снимките си в Instagram - INSTAfebruary'16 вече е качен. Можех да включа още няколко душевни любимци, но реших да си ги запазя за себе си. Приятно четене! 

Puma, Puma Disc, Trainers, Kicks, Sneakers, ShoesPuma Disc
Този модел го гледах от няколко месеца в ASOS. Бяха го намалили, но все не беше достатъчно, за да се реша да си го поръчам, въпреки че много го желаех. В приложението на ASOS за iPad понякога пускат промоция за няколко дни - ако поръчаш директно чрез него - 15% отстъпка. Реших да изчакам пак да се появи тази опция, но така и не стана, докато един ден влязох да погледна пак обувките и имаха още по-голяма отстъпка. Моят номер беше наличен и без да се замисля поръчах, от много време ги дебнех, нямаше как. Доста са интересни - нямат връзки, а се стягат чрез въртящ се диск, все пак моделът е от Puma Disc серията. Изключително много ми харесва, че съчетават няколко материи - имат "лачена" част, нещо като велур, който е една идея по-лъскав и платнена част. Може да ги видите по-добре - тук. Изглеждат обемни на снимката, но не са чак толкова. Прилепват много добре на крака и са страшно удобни. Тествах ги в една от пешеходните ни разходки из града и краката ми се чувстваха страхотно след това! В ASOS вече са изчерпани и така и не успях да открия този модел на друго място, за да ви кажа от къде може да си го закупете, ако ви харесва. Сигурна съм, че ще намерите и други Puma Disc модели, има доста в черно-бяло и все са готини.

Блуза, елек, Atmosphere, Sports Girl, Leopard print, Леопардова щампа
Блуза Atmosphere и
елек Sports Girl
Ах, едни истински любимци в гардероба! Показах ви ги в поста за Remix Second Hand. Блузата е толкова мека и нежна. Не знам защо я определих като блуза за по-специални събития, но тези "кожени" щампи, които отразяват светлината, определено и придават по-специален вид. Не знам. Може би само на мен така ми се струва. Елекът от своя страна ми е толкова удобен, че много лесно се превърна в нещо, което ми се иска да обличам всеки ден, с всичко. Той пък и пасва на много от блузите ми и аутфитите ми, че не ми е никак трудно да го правя, хаха. Снимката определено не разкрива прелестите му, защото релефните елементи се виждат трудно, а и качулката не се вижда изобщо. Нищо. Скоро ще пусна Outfit Of The Day с него, както споменах вече в поста за Remix Second Hand. 

Сладкишът 
За първи път го направих през януари, но втория път стана по-добре и затова го включвам към любимците за февруари. Вече сигурно ви писна да ви говоря за него, но толкова елементарен и в същото време вкусен сладкиш, не бива да остава несподелен. Не е най-перфектното нещо, което може да направите, но пък, ако трябва да пестите, е една чудесна опция! Хем вие си го приготвяте, хем продуктите са малко и не са специални, хем стига за поне 4-5 дена (ако го яде 1 човек). Рецептата може да откриете в профила ми в Instagram. Основната рецепта, върху която развих моята, "откраднах" от Bg-Mamma (link). Вторият път добавих, освен олио, и масло и стана по-сочен по някакъв начин. Може да замените рожковото брашно с какао, но забелязах, че става по-ронлив с него. Може да го правите с обикновено брашно, както и само с един вид пълнозърнесто; може да замените захарта с някакъв по-здравословен подсладител, като сироп от агаве или поне да го направите с мусковадо; мазнината също може да е друга, а не олио; каквото пожелаете, но навярно ще стане по-различен и не гарантирам. Единственото нещо, което може да не се хареса по моята рецепта, че е по-сух и наистина не е от най-стегнатите сладкиши, но какво пък! Ако искате да го направите по-сочен, може да прочетете как аз добавих глазура и го постигнах в последния пост от рубриката One Of My Days

Първите ми Кюфтета с доматен сос
Ох, още си спомням за този личен шедьовър и ми потичат лигите. Сякаш още усещам перфектния вкус на манджата, която сътворих. Похвалих ви се в Instagram с текст под снимката: "Хорааа, не мога да повярвам колко вкусна манджа сготвих! И няма човек около мен, който да опита, за да потвърди. :( Нищо. Честно. За първи път правя кюфтета с доматен сос и не знам как успях да докарам този вкус. Дяно успея да повторя някой ден. <3" Да. Наистина се надявам следващия път да успея да я приготвя по този начин и да има някой до мен, за да я опита! Правих я по - тази - рецепта. Нещата, които аз направих, а не ги пише в рецептата, бяха да запържа леко кюфтетата, преди да ги залея с доматения сос и да ги сложа във фурната. Мазнината, в която ги пържих, изсипах в йенската тенджерка, вместо чисто олио. Много е лесно и става сравнително бързо. 

Това бяха моите любимци!
Надявам се да ви е било интересно, а и полезно!

#ninaaskedyou
Гласувайте в анкетите ми, малко време остана! :) Намират се в дясната част на блога.

#giveaway
Остават още няколко дни до края на играта, която пуснах във Фейсбук страницата на блога. Може да спечелите супер сладък комплект за перфектен кок на Sephora. Ако искате да участвате, вижте как може да го направите - тук.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате. 

До скоро! 

Нина

No comments