One Of My Days: April 1st

No comments
Денят, в който Димитър пристигна в София, успях да свърша и изпратя работната си задача и дните, през които той беше тук, ми се освободиха. Точно за това 1-ви и 2-ри бяха моите почивни дни, в които реших да прекарам в пълен релакс, защото нямах нищо спешно за вършене. Тръгнах да снимам на 1-ви, но някак ми се стори, че снимах много малко и няма да има какво да ви разкажа и Димитър предложи да направя Two Of My Days - супер идея, която приех и продължих да снимам и на 2-ри. Днес обаче, като започнах да пиша за ден 1, осъзнах, че става доста дълго и е по-добре да разделя двата дни и да ги направя в отделни постове. Та... този пост за 1-ви април е част първа от Two Of My Days, а другият път ще ви покажа част втора, а именно - 2-ри април. Приятно четене и разглеждане! 

Когато не ми се налага да излизам и да ставам веднага след сън или нямам спешни неща за вършене вкъщи, обикновено се излежавам доста, преди да стана от леглото. Таблета и телефона са с мен и не ги пускам близо 30 мин до 1 час, минавайки през всички социални мрежи, а понякога гледам и YouTube.

Кафето с мляко е задължително. Закуската, както вече сте забелязали, винаги съдържа препечени сандвичи. Сутрин не мога да ям нещо, което не е топло. Е, мога, де, ама не ми е най-любимото на света. Днес, освен сандвичите с топено сирене, месо и кашкавал (ултра "healthy", yey), направих на мен и на приятеля ми яйце в хляб - нещо, което ми стана много любимо, от първия път, когато го направих. Много е просто, навярно сте виждали как се приготвя - правите дупка с чаша или формичка в средата на филията; слагате в тигана мазнина; след като леко е загряла, слагате филията и счупвате яйцето в дупката; пържите и от двете страни или както вие обичате.

След закуска се заех да изтегля победителя от играта за Sephora - комплект за кок. В този ден доста се чудих какво друго да правя, преди да излезем. Не, че нямах какво да правя, имах, но бях свършила с работата, а другото е свързано по-скоро с университета, но го оставих за друг ден. Реших, че е перфектното време да изкъпя четките си - тези, които са мръсни и използвам постоянно и тези, които са нови и не са минавали през баня. Обичам да мия новите си четки, преди да започна да ги ползвам, струва ми се по-хигиенично и ми е по-спокойно. За да почистя четките използвам стар натурален сапун, мисля, че беше със зехтин и нещо друго, и магическо сапунче на Dr. Bronners (с мента). Ако е много мръсна четката я втривам в сапуна и после я минавам и с Dr. Bronners. Новите ги измих само с по 2 капки от магическия сапун. Така се измиват перфектно. Старая се уж да нe мокря много в сърцевината, където е лепилото, което държи косъмчетата, но е леко неизбежно, ако искаш качествено измиване. Мия четките, които редовно използвам, на около 2 седмица - знам, че трябва по-често, но... знаете как е. 

Поставих ги в легнало положение и ги изкарах на терасата, за да изсъхнат на слънце. Всички четки, които имам и използвам, са на Real Techniques и EcoTools. След като открих начин да се сдобивам с тях на СУПЕР по-ниска цена от тази, на която се предлагат в България, си купих доста. Май се оформя нещо като колекция, хаха. Първите ми 2 четки на RT са ми подарък от Габ, а и имам и един сет на EcoTools подарък от Ан. Може би трябва някой ден да направя пост за тях и да ви разкажа кои използвам и как ги използвам. На тази снимка не са всички, така че мисля, че има какво да ви споделя, хихи. 
Ако се интересувате как може и вие да си купите четки на Real Techniques и EcoTools на много по-изгодна цена, може да видите поста ми "Поръчка на четки Real Techniques...", а ако мислите, че няма нужда да следвате инструкции за поръчка, влезте в iHerb, разгледайте, изберете и използвайте код: PDD469 в checkout-а - с него получавате 5 долара отстъпка при първа поръчка от сайта. Ако сте правили и друг път поръчка от сайта, но не сте използвали код за отстъпка, този ви я осигурява, но ще може да го ползвате само веднъж. Аз лично получавам процент от вашата поръчка, който ми се събира в акаунта и ще мога да го използвам, когато аз правя поръчки. 

За следобедна закуска хапнахме ПРЕпрепечен кроасан, хаха. Грилът ми нещо не ме слуша, а и самият кроасан беше по-дебел и почти опираше в реотаните... Та, докато се усетя, се получи това, ноооо беше вкусно!

След това стана време за баня и оправяне за излизане. Бяхме се разбрали с приятели да излезем на по бира на Народен - този ден беше официалното "откриване на сезона". С момичето, което спечели в играта ми, също се разбрахме да се видим, за да и дам наградата лично.

Имаше толкова много хора в Градинката, че направо откачих. Както цяла зима си бях свикнала да се събирам с моите хора главно у нас на спокойствие и изведнъж мега социализацията ми дойде too much. Да, вярно е, че ходя по концерти и там също има много хора, но някак Mixtape 5 си го чувствам като свой дом вече, както и "сцената", и ми е далеч по-спокойно. Нищо, де, трябва няколко пъти да изляза и ще свикна.

С приятеля ми отидохме да хапне в Burger King. Аз този път устоях. Реших да не ям и му помогнах само с картофките, които той не обича.

Приятелите ни вече бяха заели пейка и всички се бяхме събрали.

Минута за снимка с Найкитата на bestie-то, за да увековечим този момент. Аз пия Stolichno Bock.

По-късно се чухме с други другарчета и се преместихме на Кристал. Аз огладнях и при разходката до магазина освен, че си купих Ruffles, си взех и тази глезотия, която запазих за следващия ден.

Вечерта мина много свежо. Стояхме до доста късно. Бях напълно забравила, че снимам за One Of My Days. Не, че имаше какво да снимам друго интересно - минахме да напазаруваме продукти от денонощния за закуска, прибрахме се, аз си махнах грима и директно си легнахме. А, да - никой не успях да излъжа този ден, ама и не се опитах, хах.

Това беше всичко! Очаквайте в следващия пост 
от рубриката One Of My Days - 2-ри април. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате. 
До скоро! 

Поздрави,
Нина

No comments