One Of My Days: Един чуден ден в Русе

No comments


До сега не съм правила "Един от моите дни" в Русе, но тъй като напоследък постовете от тази рубрика зачестиха, реших този път да заснема един от дните, които прекарам там. Избрах да е именно този, но реално не очаквах да е чак толкова интересен, колкото в последствие се оказа. Прогнозата за времето сочеше, че ще вали, но през целия ден беше слънчево и прекрасно. Приятно разглеждане и четене!
Сутринта за нас започна около 13 ч.

Закуската и кафето няма как да бъдат пропуснати, в колкото и часа да стенем. Димитър се разболя малко и не му беше до ядене, но аз доволно си хапнах от супер вкусната баница, която беше направила майка му. *Знаете, показвала съм я и в друг пост, тази дори беше още по-вкусна.* 

Малко след това се чухме с приятели и освен, че изявиха желание да дойдат с нас до Jumbo, дадоха страхотната идея да се разходим до Текето - не бях чувала за това място и се зарадвах, че ще мога да видя нещо различно. Заех се да се облека и разкрася и малко след това потеглихме. *Не мога да се нарадвам още на несесерите си на Victoria's Secret и Juicy Couture. Заснела съм снимки за 2 поста за тях - "Какво има в несесера ми за грим" и "Какво има в козметичния ми несесер". В прекрасния несесер на Ted Baker нося само електрическата си четка за почистване на лицето и разни памучни тампони.*


Не след дълго, пристигнахме в Jumbo - първата спирка от нашата разходка.
Не си харесах много неща. Взех си декоративни картони, които ще използвам, за да си правя разделителите за органайзера и една сребърна поставка за свещи. 
След Jumbo, потеглихме към село Николво и лесопарк Липник.

Седнахме да пийнем (по-скоро - хапнем) по нещо на ресторант "Лодките". Гъбката препоръча да опитам шоколадовото суфле и двете с нея се насладихме именно на това, докато момчетата ядоха пържени картофки. Много ми хареса! Ако някой ден попаднете на това място, непременно го опитайте. 

След това се разходихме, за да разгледам повече и да направя няколко снимки. Направихме си и селфита, то нямаше как да се разминем без. Беше много красиво и се радвам, че въпреки че снимах с телефона, снимките са доста добри и показват красотата на това място.



Димитър, аз, Габриела и Илиян



Решихме да не ядем основни ястия в "Лодките", а да се върнем в Русе и да го направим в "La Strada", защото предния ден с Димитър хапнахме там и много ни хареса. 

Аз ядох отново същото, като предния ден - талиатели "Карбонара". Страаашно вкусно! В нея има едни от любимите ми съставки за паста - бекон, сметана, гъби, пармезан и топено сирене. Момчетата ядоха талиатели "С пиле по италиански" и не останаха особено очаровани. Гъбката яде "Клуб Сандвич" и мисля, че остана доволна. Картофите към сандвича бяха вкусни, успях да ги опитам и аз. Цените са много прилични за качеството на храната според мен. 

Прибрахме се за кратка почивка по домовете и след това отново излязохме за вечерна разходка и питие. Русе има страшно прекрасен Център, който е такъв и денем и нощем.

Искахме да седнем в Plan B, но нещо не успяхме да се разберем, защото и компанията се увеличи, и в крайна сметка се озовахме в Deep.
Пийнахме по нещо и не стояхме много, защото бяхме леко изморени и решихме да не продължаваме на друго място, а да се приберем директно след това. 

Така завърши вечерта и чудният ден.
*Снимките са правени с телефона ми

Надявам се, че ви е било интересно! 
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро. 

Нина

No comments