REVIEW: Четка за лице Magnitone Lucid

No comments

Най-после! След почти 2 години отлагане (една от които не броя изобщо, защото почти не бях активна), това ревю е факт! И според мен идва в много подходящ момент, но за това ще прочетете по-долу. 
По времето, в което си закупих четката, и аз бях погълната от вълната "Clarisonic", но в едно нещо бях сигурна - нямаше как да дам толкова пари за нещо, което има огромна вероятност да ми омръзне да използвам седмица, след като си го купя. Реших да намеря алтернатива, но да ви кажа честно, вече не помня от къде точно научих за този бранд. А и мисля, че това не е от особено значение в момента. Поръчах си я в края на юли, 2014 - имаше намаление в сайта (долу ще научите за него) и цената беше изключително приемлива за мен. Реално не очаквах нещо велико, но се изненадах изключително приятно! Изненадах се приятно както от нея, така и от себе си, защото тя се превърна в една изключително използвана вещ, която до ден днешен не ми е омръзнала! Така започна моето приключение с четката, а сега ще ви разкажа малко повече за нея. Приятно четене! 

Какво представлява Magnitone Lucid?
Magnitone Lucid e четка за по-ефективно и дълбоко почистване на лицето, която използва електромагнитна технология. Със своите 10 000 ротационни-трептения в минута тя обещава да ексфолира лицето и да премахне нежеланите мъртви клетки, както и да почисти в дълбочина порите. Всичко това довежда до една по-гладка, мека и сияйна кожа, според бранда, а според мен - ще прочетете по-долу. 
Характеристики на продукта
  • 2 степени на работа - Deep clean и Sensetive. Нещо, което смятам за изключителен плюс - понякога кожата ми е прекалено чувствителна и включвам на Sensetive, а в други моменти Deep clean-а е напълно окей, че дори наложителен, ако имам повече загрубели места. Когато натиснем веднъж бутонът за включване четката автоматично е в режим "Deep clean", ако желаем да сменим режима, натискаме още веднъж и четката преминава в "Sensetive". 
  • Над 10 000 ротационни пулса в минута. Много е странно, докато не го усетите, не може да разберете как точно действат тези ротационни пулса, но ще се опитам да обясня - четката не прави пълни ротации, а само леки отклонения ту в едната посока, ту в другата и се усеща вибриране, ротациите почти не се забелязват, защото са много бързи.. Усеща се като вибрация, а не като въртене на самата глава. *Вече ви говорих за четката на Braun - Face 830 и, ако я сравнявам с Magnitone Lucid по този показател, четката на Braun придава усещането на нестабилност и, както вече казах, ако натискате малко повече, четката забавя ротацията си. При Magnitone това не се случва. Усеща се изключително стабилно прикрепена главата на четката към тялото и нищо по никакъв начин не се забавя.* 
  • Напълно водоустойчив уред. Това е характеристика, която мисля, че не бива да се посочва изобщо от брандовете, защото за продукт, които ще използваме с/под вода, мисля, че няма две мнения по въпроса дали трябва да бъде водоустойчив или не. Все пак - това е голям плюс. 
  • Вграден таймер. Едно от най-любимите ми неща свързано с тази четка. Таймерът е за 1 минута - точно толкова време е препоръчително да използвате четката, за да не прекалите с ексфолирането. На всеки 20 секунди четката издава звук, за да ви уведоми, че са изтекли и да смените зоната на лицето, която почиствате. 
  • Индикаторни лампи. Обичам нагледно да ми се показват действията на продукта и затова много харесвам също този елемент от четката и се радвам, че са го вградили. Малко по-долу ще ви разкажа повече за тях.
  • За всички типове кожа. Тъй като четката има 2 степени на работа, може да се използва и от хора с по-чувствителна кожа. Независимо от това дали е мазна, смесена или суха, кожата има нужда от ексфолиране и почистване. Разбира се след това непременно трябва да използваме продуктите за грижа за кожата, за да има баланс. От марката предлагат също така и различни глави - има специално за чувствителна кожа (аз си купих такива, по-долу ще видите) и, ако наистина сте по-сенситивни от нормалното и се притеснявате, че това ще бъде прекалено груб метод за почистване, може да използвате тях. 
  • За всеки вид козметика. Може да използвате четката с каквито и да е почистващи средства, с които по принцип миете вашето лице - гелове, пяни, млека и т.н. Аз лично смятам, че тъй като уредът е малко по-груб метод за почистване на лицето, не бива да използвате прекалено изсушаващи и дразнещи кожата средства, а нещо, което да е по-деликатно, защото тя самата върши повечето работа.

Съдържание на кутията
  • Magnitone Lucid - тяло
  • Глава - сменяема четка с SprayGuard™ косъмчета + предпазна капачка
  • Зарядно с 2 приставки за различните видове контакти
  • Инструкции
  • Гаранционна карта (12 месеца)
Дизайн
Доста наподобява Clarisonic Mia 1 и Mia 2, но на мен лично тази ми е по-симпатична. Има някакви доста приятни извивки и вдлъбнати елементи, които ми допадат. Цветът е очарователен. 

Качество
Качеството е едно от нещата, които най-много ме впечатлиха в четата. Като "алтернатива" на така популярните Clarisonic и значително по-евтина, аз смятах, че качеството ѝ ще бъде много по-ниско от това, което реално се оказа. Magnitone Lucid (предполагам, че и другите четки на марката ще са също толкова добри) е един изключително перфектно изглеждащ продукт, изпипан до най-малкия детайл. Марката не само е успяла да създаде по-евтина версия на по-скъпите четки, но е и създала нещо наистина качествено, с много добре премислени функции, което като нищо се явява огромен конкурент на Clarisonic. 
Друга информация
  • Индикаторни лампи. Те се намират около и до копчето, с което включваме четката (бялото поле на дръжката). Когато натиснем веднъж бутонът за пускане и сме в режим Daily Clence (Deep clean), светва горната индикаторна лампа + точката в средата. Ако натиснем втори път, с което преминаваме към режим "Sensetive", светва само горната индикаторна лампа. Долната лампа е за индикиране на заряда на четката - когато зареждаме четката мига в червено, а след като вече е заредена - спира да мига и свети в червено. Горната лампа индикира също и заряда на четката - когато мига значи е необходимо да я заредим.
  • Батерия и зареждане. В инструкциите пише, че преди да започнем да я използваме, трябва да я заредим за 24 часа, за да получим максимален живот на батерията.
    От бранда посочват, че батерията трае около 2 седмици с едно пълно зареждане, но при мен ми се струва, че е много повече - по-долу ще прочетете за това.
    Когато батерията на четката свърши и се опитате да я включите, горната индикаторна лампа ще започне да свети и мига и четката ще издаде звук, след което няма да тръгне да вибрира, за да разберете, че е нужно зареждане.
    Пълното зареждане, след първоначалното 24-часово, е за около 12-15 часа.
Личен опит и впечатления
Както казах и в ревюто на Braun Face 830, откакто използвам ел. четка за лице, разбрах какво е това добро почистване на лицето. И не, с ръце не е същото, и не с четка, която вие движите също не е същото. Тук си говорим за съвсем друга технология (поне при четката на Magnitone), която определено дава съвсем различни резултати. 
  • Честота на използване. Първоначално я използвах често (всеки ден), защото бях любопитна да видя резултат по кожата си и определено видях такъв. После имах период, в който не я използвах чак толкова често. През последната 1 цяла годна тя не излиза от рутината ми за грижа за кожата - използвам я средно през 2 дни. Винаги, когато съм носила грим, освен с вода за дегримиране, мия лицето си с нея. Ако не го направя, чувствам кожата си все още с грим и ми е изключително неприятно да си лягам така. Понякога я използвам и ако не съм носила преди това грим, но възнамерявам да си слагам.
  • Действието върху кожата ми. Четката определено се оказа най-доброто средство за премахване на мъртва кожа и изглаждане. Откакто редовно я използвам, нямам почти никакъв проблем със сухи участъци и петна, но обезателно с правилна хидратация след това. Ако имам проблемни зони, то след едно измиване с нея, всичко придобива един много по-чист и гладък вид. 
    Използването на четката, след като съм била с грим, ме оставя с възможно най-чисто лице. Сериозно. Не смятам, че нещо измива по-добре от четка+гел за измиване и това се вижда върху самата четка. Когато пък смятам да се гримирам, понякога обичам да си мия лицето с нея, за да премахна мъртвите клетки и кожа и лицето ми да има по-добър вид за нанасяне на фон дьо тен и други, защото никой не обича лицето му да изглежда на петна.
    Не съм сигурна дали се дължи на четката, но черните точки по лицето ми са доста малко. Като бях по-малка имах доста, а сега, не знам дали се дължи на годините и това, че съм преминала през онази специална възраст, или на правилното почистване и грижа, са изключително по-малко.
  • Издръжливост на батерията. В началото, след като четката пристигна, си записах, че започвам да я ползвам на 07.08.2014. Батерията на четката издържа с първото зареждане чак до 12.09.2014, при положение, че съм я ползвала всеки ден през този период. Това беше тестовият период.
    Сега не съм правила измервания и не съм записвала дати, но последният път, когато реших да наблюдавам (на око) колко време ще изтрае и я използвах средно на 2-3 дни веднъж, се оказа, че батерията ме държи около 2 месеца. Това е велико, дори да трябва да я зареждам на 2 седмици, пак е чудесно. 
  • Сменяне на главата. Тук изобщо не следвам написаните указания, които са - сменяне на главата поне на 8-12 седмици или когато косъмчетата започнат да се износват видимо. Ми, и до ден днешен не откривам разлика и не виждам износване, затова и още не съм отворила кутията с резервните четки, която си поръчах заедно с Magnitone Lucid. Нещото, което правя е да измивам от време на време допълнително самата четка със сапун на Dr. Bronner's. 
  • Как аз използвам четката? По-горе казах, но пак - използвам я винаги, когато съм се гримирала и искам да си махна грима, а понякога и преди да се гримирам. Обожавам вградения таймер, смятам го за супер удобен. През първите 20 секунди, измивам челото и веждите, през вторите - отделям по 10 секунди на дясната и 10 секунди на лявата буза, а последните 20 секунди са за носа и брадичката. Уредът автоматично спира след тази една минута.
  • С какъв козметичен продукт използвам четката? Когато мия лицето си с четката в момента използвам - Alteya Organics Rose Face Wash. Смятам го за много деликатен измиващ гел. Преди четката ми много добре се разбираше с Pure Nuff Stuff Avocado Cleanser, защото той е доста по-хидратиращ измиващ продукт, който смятам, че е много подходящ именно за използване с ел. четка. 

Закупуване на четката
За вече близо 2 години, откакто се сдобих с четката, от марката имат нова линия, както при по-големите им разновидности, така и при малките, като моята. Може да разгледате всички продукти на Magnitone - тук. Разликата при новите малки, от това, което виждам като описание, е само там, че новите четки са с други цветове и имат ново USB зарядно - което е готино, единствено заради големината - значително по-намалена от това, което имам аз. Но при положение, че четката издържа толкова много с едно зареждане, мисля, че зарядното е най-малкия проблем. Не мисля, че има някаква промяна в самата технология, по-скоро са направили описанието по-fancy, хаха. В официалния сайт на марката може да получите 10% намаление, ако решите да поръчате, но аз ви препоръчвам да купите от там, откъдето аз я купих.

Аз поръчах от LookFantastic. В официалния сайт на Magnitone вече не се предлага стария модел (моята четка), а в LookFantastic все още я има - link за Magnitone Lucid (розова) (към 29.04.2016), за съжаление на някои, няма друг цвят, освен този. Може да използвате и код - LF15 - за допълнително 15% намаление, а ако купите втори продукт, използвайте код - LF18 - за 18% намаление. Аз преди се възползвах от код за 20% намаление, като нов клиент, но сега не откривам да имат такъв. С тези намаления четката излиза £59.49 (ако купите само нея), което е около 150 лв. Следете за намаления, защото често правят. Доставката до България е £4.99. Препоръчвам ви да си купите с четката и резервни глави - ще ви излезе по-евтино сега, отколкото после да поръчвате отделно. Тук - може да разгледате всички останали четки, глави и аксесоари Magnitone, които се предлагат в LookFantastic. Ако имате някакви въпроси, относно поръчката, не се притеснявайте да ми пишете тук, като коментар, или във Фейсбук.

Цена 
Моят модел - от £70 (в LookFantastic)
Новите малки модели - около £70  (в LookFantastic)
Новите специални модели - £130  (в LookFantastic)
*Цени без кодове за намаление

Оценка: 6/6
Това беше всичко за един наистина изключително любим продукт! Опитах се максимално да покрия всичко, което би ви било полезно и интересно. Ако имате някакви други въпроси - питайте. И се надявам чакането да си е заслужавало. :) 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате!

До скоро!

Нина

No comments