What's In My Makeup Bag?

No comments

Ще започна с това, че декоративната козметика, която използвам, все още не е преминала изцяло към "по-чистата страна". Имам няколко неща като руж, сенки, хайлайтър и др., които няма да попаднат в текущия списък, с по-чист състав, но така стоят нещата при най-често използваните от мен продукти. Не е като да не направих опит. Влюбих се в няколко продукта от алтернативни брандове, като Benecos (руж) и Lavera (пудра), но както знаете, цените на добрите марки с по-чист състав са доста по-високи и, докато попаднеш на продукти, които ти пасват, можеш да похарчиш цяло състояние. Точно затова на този етап спрях да се опитвам. Изобщо не съм се отказала. Много искам някой ден да заменя всички продукти, които използвам, с по-чисти, така както направих при бялата козметика и съм сигурна, че ще успея. Дотогава, ви представям това, което има сега (към април, 2016) в моите козметични чантички, които нося с мен, когато пътувам или излизам из града.

Голяма чантичка за грим (за път)

0. Чантичка JUICY COUTURE 
Е, това е! Аз обожавам несесери, купувала съм толкова много и все съм имала някакъв странен глад за още, докато един ден не се сдобих с този и другите, които ви показах в един от моите постове с любимци, и всичко приключи. Качеството над количеството! Определено. Баба и мама се радват на тези, които вече не използвам.

1. Пудра BOURJOIS Healthy Balance (52 Vanille)
Тази пудра мисля, че ми харесва повече от предната, която използвах (Rimmel Stay Matte), но каквато и да съм ползвала до сега, все след някой друг час "лъсвам" в T-зоната. Напоследък обмислям да започна да използвам primer. Иначе - матира добре, усеща се кадифено. В другите части от лицето трае около 6 часа. Използвам я винаги, когато се гримирам.

2. Коректор BOURJOIS Healthy Mix (51 Light radiance)
Не използвам всеки път коректор, а не е като да нямам често тъмни кръгове под очите. Точно този ми харесва. Помня, че от предния не бях особено доволна, изхвърлих го (личи си кой не е бюти блогър, хаха) и в момента дори не мога да се сетя как се казваше... Хм... Damn. Както и да е... Та... този коректор е доста лек, понякога ми се иска да е няколко идеи по-покривен, но пък е доста "хидратиращ", което е добре за зоната около очите. Смятам, че издържа достатъчно, особено като се фиксира с пудра, но мисля, че ще дам шанс на някой друг, след като изхабя този. 

3. Четка ECOTOOLS Complexion Blending Brush 
Използвам я за нанасяне на пудра. Страшно удобна ми е и е толкова малка, че е перфектна за пътуване. Тя е от комплекта на EcoTools (Fresh & Flawless). В България може да ги откриете в Lilly, или да поръчате от iHerb (инструкции). 

4. Очна линия BOURJOIS (black)
Много любима! Не я използвам всеки път, като се гримирам, но когато излизам вечер най-често си слагам. Издържа наистина дълго време, не се отпечатва на горната част на клепача (не съм сигурна дали ме разбирате, хаха). Само накрая вече се събира в началото на окото и това не е приятно. Много е покривна и е перфектното черно. Четката ѝ е малко тънка, а аз правя доста дебела линия, но се справям някак. 

5. Спирала MAYBELLINE Lash Sensational (black)
Ах, за тази спирала толкова се изговори и изписа. Аз лично си я купих, защото Zoella я препоръча горещо и да ви кажа - не останах очарована, в началото дори - изобщо. Сега, след като изсъхна малко, стана доста по-добре. Издържлива е, определено, не се рони, но в началото не ми извиваше миглите, ама изобщо, това май за първи път ми се случва със спирала. 

6. Четка за REAL TECHNIQUES Retractable Kabuki Brush
Вече съм ви я показвала в Mini iHerb Haul-а. Както казах и там, купих си я, за да я нося с мен в козметичния ми несесер, за да не ми се оцапва всичко с фон дьо тен. След като я тествах, леко се притесних - изобщо не ми беше удобна, но разбираемо - косъмчетата ѝ са дълги и не много гъсто и стабилно разположени - перфектна би била за пудра, руж, но не и за нанасяне на фдт. НО! Измислих перфектния начин, с който четката се превръща в чудна фдт четка! Металната част, която се придърпва, за да се приберат косъмчетата, за да може да се сложи капачката, аз придърпвам не до горе, а до средата и така косъмчетата стават много по-близо едно до друго, стават къси и перфектни за нанасяне и блендване на течен фон дьо тен. Така и количеството, което ви е нужно, е много по-малко.

7. Молив за вежди ALVERDE (Blond)
Абсолютен фаворит! Абсолютен! Това е вече сигурно петият или шестият молив, който започвам и ще свърша до дъно и ще си купя пак! Обожавам го! Достатъчно мек, за да се нанася приятно и да не ви оскубва веждите, без да искате това!

8. Фон дьо тен LOREAL True Match (Vanille Rose) 
Много ми харесва. Пак не ми пасва май съвсем на цвета на кожата - все врата ми се различава с малко от лицето, ама то това е защото тялото ми е твърде бяло, все не го излагам на слънце, хаха. Но определено е с перфектната покривност, която ми трябва за моето лице. Разнася се лесно и според мен е доста траен, като го сравнявам с всички, които до сега съм използвала. Има SPF 17, което е плюс. 

9. Четка ECOTOOLS Full Powder Brush
Използвам я за руж. Формата ѝ и големината ѝ са перфектни, дори често я използвам и в домашни условия, защото ми позволява контрол при нанасянето. Ружа го нанасям малко странно - правя контур на скулите (затова и си взимам все такива цветове по-кафеникави, не толкова розови) и леко блендвам върху издутата част (Jesus, как обяснявам само, хаха!). Тази четка също е от комплекта на EcoTools (Fresh & Flawless). В България може да ги откриете в Lilly, или да поръчате от iHerb (инструкции). 

10. Руж THE BALM Instain (Houndstooth)
Последното нещо в чантичката ми е едно от нааай-любимите козметични неща! Руж! Обожавам руж. Този конкретно е един от най-хубавите, които съм използвала! Адски пигментиран. Супер траен - нещо, което смятам, че се определя и до известна степен от основата - комбинацията от сегашния ми фдт и пудрата, която използвам. Определено искам да си купя и някой друг цвят, въпреки че смятам този за най-подходящ за мен. Напоследък не си падам много по розови бузи, както беше преди, хаха. 

Малка чантичка за грим (за излизане из града)

Тази чантичка на Victoria's Secret е част от троен комплект, за който ви говорих отново в - този пост. Тя е мека, за разлика от тази на JC, и по-малка - подходяща за дамска чанта. Точно и за това я използвам. Тя е с мен, когато искам да нося няколко неща, с които да си поддържам грима свеж през вечерта, ако е нужно. Нещата, които взимам са пудра, руж, четки за пудра и руж, очна линия (много често не я взимам) и червило. Това червило, както и още едно, присъства и в голямата ми чантичка за грим, но щеше да ми развали аранжирането на продуктите, ако го бях добавила, затова го показвам тук, хаха. Това конкретно е Golden Rose (№70).

Напоследък започнах да нося и сенки понякога, но доста рядко и затова реших да не ги включвам. Знаете, нещата могат и да се променят малко, но това е основата и най-важното! Надявам се да ви е било интересно и по някакъв начин полезно! 
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

Поздрави и до скоро! 

Нина

No comments