What's In My Cosmetic Bag?

No comments

След като миналия месец пуснах поста "What's In My Makeup Bag", стана време да пусна и този за козметичния ми несесер, който нося със себе си, когато пътувам.
Нещата, които използвам в банята, до голяма степен са на "светлата страна" - измиващите ми гелове за лице са с чист състав, използвам и натурални сапуни за тяло, имам и душ гелове (не всички), които също са с по-добър състав, но така и не успях да се спогодя с шампоан, който да е хем по-приличен, хем да ме дарява с желаните резултати (до сега съм пробвала 3). Вярвам, че един ден ще успея да намеря такъв, де, то е същото, като при декоративната козметика, дори вярвам, че ще ми е по-лесно. Другите продукти за коса, като лак за коса и сух шампоан, все още не съм се замисляла да сменям с алтернативни, но някой ден и това може да стане. Бялата козметика определено ми е най-чиста, защото сякаш най-лесно се минава от стандартните пълни с лоши съставки средства за грижа към тези с добър състав. Днес ще ви покажа съдържанието на моя несесер към 07.03.2016 (тогава направих снимките). Ясно е, че марките, които нося със себе се менят, но основните видове винаги присъстват - например винаги нося шампоан. Ако някой ден променя драстично съдържанието на несесера, може отново да направя такъв пост. А сега - приятно четене и разглеждане!

Така изглежда несесера ми, като е пълен до горе и е затворен. Той е от Beauty Bag Trio на Victoria's Secret и е най-големият от този троен сет. Говорих повече за него в пост с любимците ми за октомври 2015. Размерът му е перфектен - събирам всичко и не е прекалено голям.
Шампоан Johnson's Baby. По принцип се бях запасила с малки шишенца за път от Jumbo и в тях отсипвах от шампоана, който използвам в момента, но, като бяхме в Испания, в един магазин видях тези малки размери на Johnson's Baby, които са малко по-големи от шишетата от Jumbo и ми се сториха по-подходящи за шампоан, защото винаги е по-добре да имаш повече от него, и си го купих, за да мога да използвам него за тази цел.

Измивен гел за лице Alteya Organics Rose Face Wash. Един от любимите ми гелове за миене на лицето. Намира се в празно шишенце на Dr. Bronner's. Отсипах си в него, за да не нося цялата огромна бутилка от 250 мл. Използвам го, когато си мия лицето без и с четката Magnitone Lucid, за която скоро направих ревю, което може да прочетете - тук. Ако искате да прочете малко повече и за този гел на Alteya Organics, може да видите - тази публикация, в нея има ревю и на друга разновидност и нещо като сравнение на двата продукта.

Кастилски сапуни за всичко Dr. Bronner's Magic Soaps. Още един много любим продукт, с който винаги съм запасена, откакто си го купих за първи път през 2014-та.  Направих ревю на една от разновидностите (коноп и мента - синята бутилка) и може да го прочетете - тук. Нея използвам основно за миене на тялото или за почистване на четката ми за лице. Розовата бутилка (разновидността с роза) използвам за лице - главно свалям очен грим с 2-3 капки, хубаво разпенени с вода, за да не е прекалено силно, защото сапуна е концентрат. 

Памучни тампони. С тяхна помощ свалям грима от лицето си, предполагам, че това не е изненада, хаха. Понякога нося памук, вместо тях, ако съм ги свършила, което става доста често.

Крем за лице UNICA. Почти винаги, освен ако не забравя, в чантичката си имам продукт за лице за хидратация и грижа. От този крем точно съм доволна, но определено очаквах малко повече. Все пак - хидратира наистина добре и не дразни кожата ми по никакъв начин. 

Хидратиращ aloe vera гел BioAroma. На този етап, в който използвам точно тези продукти, ако не нося крема, то обезателно нося хидратиращия гел. Писах повече за любовта си към този, в поста за любимците ми за януари 2016. Наистина страшно го харесвам и препоръчвам! 

Мицеларна вода Avril. Отсипах си от голямата бутилка в малкото прозрачно шише с розова капачка, което е от Jumbo. С нея махам грима си, преди да се прехвърля в банята и да измия лицето си с четката Magnitone Lucid. Много любим продукт и се чудя защо не съм споделяла в нито един пост до сега, че го харесвам толкова. Може да направя ревю. Това е втората ми бутилка, но откакто я имам Avril смениха дизайна на шишето и в момента е по-различно. Не съм сигурна дали има промяна и в самите качества на продукта. След като си купя отново, ще тествам и ще направя ревю, защото смятам, че си заслужава! 

Розова вода Alteya Organics. В това малко шишенце от тестер, отсипвам от голямата си бутилка на Alteya Organics. Използвам я за тонизиране на кожата, преди да нанеса крем, или просто за освежаване. 

Четка за коса Tangle Teezer. Тази конкретно ми е подарък от Ан, за което много и благодаря, а линкът, който съм оставила е за другата, която имам, която пък ми е комплимент от Avon. Четките са наистина толкова добри, за колкото ги представят. Ако имате проблем с разресването, съм сигурна, че би ви помогнала.

Сух шампоан Velnea. Изключително съм доволна от тази малка симпатична опаковка. Това е определено най-любимия ми сух шампоан, от тези, които съм ползвала, който ме е спасявал не веднъж!  И мирише много приятно!

Лак за коса Loreal. Отново, докато бяхме в Испания, видях малка версия на лак за коса на Loreal и си го взех. Не го ползвам често, но все някога ще свърши и, ако не мога да намеря в България отново, ще отпадне от нещата, които нося в несесера, за съжаление. Ако знаете от къде мога да си купя малък размер лак за коса - споделете долу в коментарите. :)

Стик Rexona. Не мога да живея без средство против изпотяване и лош мирис. Не мога. Знам, че това не е най-полезното нещо на света, но толкова съм свикнала, че сигурно през последните 8-9 години, че и повече, не съм оставала без.

Пасти за зъби Crest. И за това дуо писах повече в поста с любимците ми за януари 2016. Четката ми за зъби не нося в този несесер, защото е електрическа и съм се погрижила за нея да има отделен несесер, за да ми е по-сигурно, че ще е добре. 

Огледало. Много обичам това малко огледалце и въпреки, че имам огледала на пудрата и ружа ми, това ми е много по-удобно, а и го използвам не само, докато се гримирам, а и докато си почиствам лицето и нанасям крема си.

Електрическата четка за лице е също почти винаги с мен, докато пътувам, но и тя, както четката ми за зъби, е в отделен несесер. В този конкретно понякога нося и сапун, както и самобръсначки и фибички, но реших, че няма смисъл да ги снимам, а и е някак... странно. :D 

Та, това беше моя козметичен несесер! Покрай тези постове, обмислям да направя и един отделен пост за грижата ми за кожата - с какво и как почиствам лицето си, как се грижа за него и т.н. Сигурна съм, че ще ви е интересно да ви преведа изцяло през стъпките, въпреки че вие вече сте виждали голяма част от продуктите, които използвам вече.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

No comments