TL;DR: Белегът

No comments

При боледуването, през което минах наскоро, не знам дали беше от вирус/инфекция, дори лекарите не знаят, ми се образуваха обриви. Първоначално не знаех за какво става дума и ги сметнах за нормални пъпки. След като се "погрижих" за тях, се образува голяма рана, която беше доста инфектирана. За щастие на другите места всичко зарасна нормално, защото не се бърках където не трябва, но най-голямата рана си остана. Все още всичко е прясно, минало е малко време, имам надежда, че ще зарасне от само себе си, но все пак реших да предприема стъпки в това да подпомогна нормалния процес. 

От самото начало ми се въртеше в главата невена, като едно страшно полезно растение, което използват за направа на мазила за белези и рани. Реших, че трябва да си купя нещо с невен, а след като се допитах до Фейсбук приятелите си, благодарение на Милена, се насочих и към маслото от таману. 

Масло от невен.
Избрах това на Zoya Goes Pretty. То представлява извлек от био цветове на невен в био зехтин. Зехтинът също има допълнителни полезни свойства, което си е плюс. Може да го закупите от - тук

Масло от таману.
След като разбрах, че е масло за белези, се поразрових и прочетох, че наистина за такова го представят и използват хората. Самото масло се произвежда от ядките на дървото таману, което се среща на островите в Тихи океан. Водят дървото за свещено и освен, че има супер регенериращи кожата свойства, има още куп други, за които може да прочетете  - тук. Отново избрах да си купя на Zoya Goes Pretty, а вие може да го закупите от - тук.

Крем с невен. 
Бях привлечена много от описанието му и това, че съдържа потенциран невен. Потенцирането представлява (директно от Zoya.bg) - "уникален технологичен процес, разработен от фирмата-производител. В същността си се доближава до хомеопатичните методи, които целят да изявят латентните лечебни свойства на дадено растение. Най-общо казано, потенцирането представлява подсилване на действието на дадена (или няколко) съставки". Освен, че в основата му е невенa - това, което исках най-вече, в състава му влиза и масло от семена на грейпфрут, което също се води за помощник в борбата с раните и белезите. Марката се казва House of Mistry, а може да го закупите от - тук.

Странно е, че не изпитвам супер ужас от това, че може да имам белег на лицето. На моменти ми става неприятно и криво, но бързо ми минава, защото реално аз не мога да направя нищо по въпроса. Дали ще остане белег, не зависи от мен. Аз просто ще се надявам на най-доброто зарастване и дори и да остане - нищо. Ще си го имам като "обица на ухото", че трябва да съм много внимателна с пъпки/обриви и препоръчвам и на вас, особено, ако се намират около и на носа. Просто не пипайте. Не.


#comingsoon
Следващият пост ще бъде July Favorites, че малко позакъснях с него, а след това ще пусна и този, който ви казах - DIY: Освежаване на някои предмети в стаята ми.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

Нина

No comments