DIY: Освежаване със спрей

No comments

Този пост трябваше да види бял свят отдавна, защото всичко беше готово, дори снимките, но бях толкова недоволна от тях, че се мъчих известно време да ги харесам. След като не успях, реших, че ще ги заснема отново, като се молех да ми се получи. Отново не съм съвсем доволна, явно такива неща ми е трудно да снимам, но все пак резултатът е задоволителен и споделям с вас най-после всичко това.

Преди няколко години си закупих сребърен спрей, който изразходвах наскоро, но успях толкова много неща да посребря с него, че не е истина, хаха. Оттогава разбрах, че можеш да дадеш нов вид на предметите около теб само с едно лесно впръскване. Днес ще ви покажа някои нови освежени неща в стаята ми, като се надявам идеята да ви хареса. Приятно четене и разглеждане!

Исках много да се отърва от ненужните цветове из стаята ми, защото не ми доставяха удоволствие. Прекалено бяха смесени шарките, детайлите, които според мен не си подхождаха заедно, а и не ми се вързваха вече с вкусовите предпочитания. 

Заложих естествено на основите неща, на които съм фен в момента - златно, черно и сребристо. А и си подхождат с всичко.

От къде да закупите
Метални спрейове може да закупите от почти всяка железария, в която продават и боя. Моите са на марката Cosmos. Цената им варира от 7-8-9-10 лв, в зависимост от къде купувате. Не съм срещала друга марка, която да предлага такива спрейове, навярно има, но тези са най-разпространените. Черен-мат спрей ще намерите сигурно по-лесно и е най-добре да бъде на някоя по-качествена марка, като Montana. Моят беше обикновен, какъвто имаше в кварталната железария.

Какво да имате предвид при боядисването
  • Добре е повърхността, която боядисвате да е перфектно почистена и подсушена. 
  • В зависимост какво боядисвате, може да се наложи да минете с шкурка и да нанесете някаква основа. При мен не се наложи, защото боядисвах прости неща с гладка повърхност. 
  • Трябва да знаете, че, ако искате да боядисвате нещо с черен-мат, боята се остъргва лесно, а и цапа, затова е препоръчително да закупите максимално качествена боя, за да имате и по-добри резултати, както и да прецените добре повърхността, която ще боядисвате. 
  • Най-добре е да направите няколко тънки слоя, като чакате боята да изсъхне добре между отделните впръсквания, вместо да пръскате стабилно и да създадете труден за изсъхване слой, който най-вероятно ще се и разтече. Това съм го изпитала, повярвайте ми, защото съм доста нетърпелива и нямам нерви да чакам, искам всичко да стане бързо, хаха. 
  • Боята засъхва за различно време върху различните повърхности. На мен ми се струва, че засъхва най-бързо върху метал. 
Какво боядисах аз
Първи на прицел бяха тези органайзери за книги/списания/документи, които бях закупила преди много време от Джъмбо. Те бяха в различни шарки и реших, че ще ги боядисам в черен-мат цвят, защото за металните кашпи, които използвам за съхранение на лаковете ми за нокти, и които бяха на цветя, избрах златно и сребърно. Кашпите също са от Джъмбо. Органайзерът, който боядисах преди време в сребърно, е пластмасов и беше многоцветен, също от Джъмбо.

На същата етажерка, държах още една кутия, която ми беше подарък, и която също беше на цветенца. Нея боядисах в сребърно и черно, като задължително трябва да стои над черните разделители, за да вързва така както искам. Далеч не съм свършила с организацията на този Expedit, но просто не съм решила какво още да направя с предметите по него. Иска ми се може би да намеря една голяма кутия, в която да прибера повече от нещата, които си нямат място, като тези на долната снимка вляво. 
Следващите две неща бяха в близост до beauty местенцето ми. В бялата кашпа, която наподобява IKEA-ските такива, но е закупена от магазин за левче, си държа неща за коса. Реших да я боядисам първо в сребърно с черно, но някак много се губеше и после се спрях на сребърно и златно, като в момента ми се иска леко да я пребоядисам отново в черно, хаха. Но засега ще си стои така. 
Черно-златната кутия на долната снимка беше на цветя и ми е подарък за рождения ден от приятели, но много исках да я използвам за съхранение, а и за поставка на вазата, в която си съхранявам четки за грим и огледалото, но трябваше да я преобразя, защото иначе не подхождаше на това място. 

Бюти мястото ми все още не е завършено. Много искам да си взема бяло пухкаво килимче, което да постеля отдолу и да си купя хубава табуретка, защото големият фотьойл, който използвам, за да сядам, не е много подходящ, а и пречи доста и много скоро ще ми се наложи да се разделя с него. Идеята е в главата ми, само остава да намеря перфектните продукти за целта.
Част от украсата за новото ми бюро, което ще видите, след като всичко е готово, са именно пременените канцеларски материали. За момента само пробвах как ще стане с тези, които имах налични. Мисля по-натам да се сдобия с нов по-голям телбод, който ще изглежда значително по-добре от този малък бебок. Като цяло мисля, че телбод и перфоратор с по-остри ръбове ще изглеждат много по-добре на мястото, на което искам да стоят. 

Обичам шишарки, а след като преди години напръсках за първи път една със сребърния спрей, разбрах, че се превръщат в още по-пленителни декориращи елементи, които са особено подходящи за Коледа, но аз лично си ги използвам целогодишно. 

И за финал нещо, което няма връзка с боядисването със спрей, но определено е освежаване. От край време си търся нещо подходящо, което да използвам като поднос за парфюми. Много исках да си намеря нещо огледално, но първо използвах стъклено, а после си взех една сребърна чиния от Jumbo, докато просто не реших, че обикновено огледало от магазин за левче може да ми свърши чудесна работа. Първоначално сякаш не ми хареса как стои, защото смених от объл поднос на такъв с остри ръбове и сякаш не можех да го възприема, но с времето все повече ми харесваше и в момента го обожавам. Адски ми харесва, че не е нито сребърно, нито златно, а по-скоро - платинено-цвят шампанско. 






Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

Нина

No comments