October Favorites'16

No comments

С леко закъснение (отново!) ви представям своите любимци за месец октомври 2016. Няма да правя дълго intro, че така или иначе доста се олях в писане за любимите си неща, но се надявам да ви е интересно и полезно! Приятно четене! 

Nike Huaraches
Преди време бях направила един списък с random неща, които желая да притежавам. Nike Huarache заемаше едно от почетните места, но беше в triple black цвят, защото така си бях наумила. След като дойде моментът, в който имах възможност да си го закупя, видях супер случайно, че в един от любимите ми UK сайтове за пазаруване на обувки, има същия модел, но в сребърно-сиво. Реших, че имам нужда от нещо по-нестандартно, което веднага си представих как съчетавам със сиво палто, и точно това ме мотивира да поръчам в такъв цвят и да оставя чисто черното за друг модел. 
Докато размишлявах и разглеждах снимки, попаднах на сайт, в който пишеше, че е добре, като поръчвате Nike Huarache, да вземете малко по-голям номер, от стандартния Nike, който носите. Въпреки, че поръчах с половин размер по-голям от този, който нося, обувките са доста по крака ми и щеше да е добре да бях поръчала направо с един размер по-голям, затова го имайте предвид. 
Относно сайта, от който поръчах, Zalando - пускат страхотни оферти, често с по 10-20 паунда намаление или процентно - 10%, 20%, дори на вече намалени модели. Единственият проблем е, че нямат директна доставка до България, но пък чрез Gabco нещата се получават. Това е вторият чифт, който поръчвам и всичко до сега е било наред. Обувките излизат далеч по-евтини от тези по магазините в България. Този конкретен модел, може да поръчате от - тук.
Chrome nails
Вече е ясно, че ще направя някой ден пост за това, защото получих доста запитвания, след като споделих с вас, че си правя такъв маникюр, но исках просто да го отделя и като нещо любимо - любим маникюр за месец октомври. Знам, че не ми се получава супер перфектно, с техниката, която използвам, но съм доволна и на този резултат.
Есенна паста
Обожавам да си готвя паста, а и мисля, че след толкова опити, съм станала много добра в приготвянето ѝ. Винаги правя различен вид обаче, защото слагам най-често каквото имам налично, а и обичам да експериментирам. По времето, когато направих т. нар. Есенна паста, се бях върнала от Чирпан и се бях запасила с червени чушки от баба - което е и основна златна съставка на конкретния вид. Получи се страхотно и след това веднага споделих в Instagram. Начинът на приготвяне е стандартен - сваряваме пастата, отделно приготвяме соса и после миксираме в голям тиган всичко, бъркаме на силен огън около 5 минути и готово! По желание, може да запържим/запечем трохички от хляб с чесън и подправки, за да поръсим върху пастата. Съставките за Есенната паста - домати, моркови, печени червени чушки, лук,  чесън, подправки (червен пипер, риган, магданоз, зеленчуков микс). 

Hoodie Freebandz
В предишния пост, от рубриката ми с любимци, може да видите, че съм описала любовта си към човека, заради който си направих специално това hoodie по поръчка, затова сега няма да пиша излишни неща. Ще кажа само, че това беше най-носената дреха от мен за месеца - както стилово, така и от комфортна гледна точка, беше номер едно. Страшно готино е да се съчетава какtо с някакъв вид жилетки ( за по-топлото време), така и с якета и най-любимото ми - с палта. Направих си го чрез услугите на сайта teniski.eu. Останах удовлетворена от резултата и доволна от отношението на екипа по време на поръчката. Цената беше 26,50 лв +  4 лв за доставка, общо 30,50 лв. 

TRAP party в ARTarea
Това е от онези моменти, които не планираш, дори тръгваш към тях леко скептично и накрая живота ти разбива представите за забава и душевно избухване. Такъв беше и този петък, 21 октомври. Бяхме се уговорили да избухнем или в Петък, или да идем при наши приятели в ARTarea, но след като най-добрата ми приятелка беше възпрепятствана да дойде, всичко ми се накриви. Все пак с другите другарчета, на които безкрайно благодаря, че бяха с мен, излязохме по план и оттам нататък всичко придоби други форми. Минахме през Петък, но решихме да идем в ARTarea и това беше най-доброто решение EVER. Един мой приятел пускаше, заедно с други хора, а и имаше няколко изпълнения на живо на мега як рап, трап, дарк-нещо-си-брутално, по едно време не знаех на кой свят съм. Песните се нижеха само надъхващи и не те пускаха и не можех да повярвам, че може да съществува такова парти, на което да ми хареса всяка следваща песен. 

Tommy Hilfiger "The Girl"
На няколко пъти из Мрежата споменах, че съм обсебена от този аромат и той е новият ми любимец, след Tom Ford "Black Orchid", но сега категорично, след доста време на използване, ще заявя своята прехласнатост по Tommy Hilfiger "The Girl". В интерес на истината не съм предполагала, че ще открия парфюм, който да харесвам до такава степен, както Черната орхидея, но случаят с The Girl е такъв. Още, като се пръснах за първи път, след събитието на Tommy Hilfiger за есенната им колекция, си казах, че това е моят аромат. Един от моите аромати. Доста по-лек и свеж от Черната орхидея, The Girl съчетава - зелена круша, виолетки, жасмин, кедрово дърво. Не съм сигурна дали парфюмът е limited edition или ще бъде с постоянни наличности, но в момента в официалния сайт на марката е sold out, а за магазините в България - нямам информация.  
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

Нина

No comments