Zoya.BG: Cosmetic & Tea Haul

No comments

Както вече писах в Instagram, забелязах, че, в края на годината и в началото на новата, голям процент от продуктите, които редовно използвам, свършват. Така беше и миналата, когато отново, през януари, направих голяма поръчка от Zoya - Zoya.BG Birthday Haul. През 2017-та обаче реших да не залагам на добре познатите продукти, завладяна от желанието да изпробвам нови. Приятно четене и разглеждане! 
1. ALTEYA ORGANICS - Органична вода от маточина.
Аз съм изключителен фен на флоралните води, защото ги смятам за много естествено средство за тонизиране и освежаване. Отдавна бях хвърлила око на водата от бяла роза, защото е по-лека от другата, особено в ароматно отношение. 

Не бях тествала до сега и водата от маточина, а характеристиката ѝ да бъде полезна за възпалена и проблемна кожа, ме грабна, защото кожата ми не е съвсем проблемна, но е много чувствителна и от време на време имам зачервявания.    

3. ALTEYA ORGANICS - Гел за измиване на лице Роза и Жасмин.
Обожавам Alteya Organics, а тези от вас, които ме следят от повече време, знаят, че неведнъж съм показвала техни продукти, а най-често говоря за течните им сапуни, които ползвам за измиване на лицето. Може да прочетете ревю на два от тях тук - REVIEW: Alteya Organics измиващи сапуни за лице. Много се развълнувах, като видях новата им серия гелове за лице, без въобще да се замисля, сложих този в кошницата си. *Очаквайте ревю на този продукт!*

Малко съм разочарована от покупката на този продукт, защото бях заблудена от заглавието му в сайта. Там е написано, че продуктът е мляко, а той не е, като мицеларна вода е. Преди доста време, при една поръчка от Ecco Verde, си го бях купувала, но тъй като от марката смениха и дизайна на опаковките, си помислих, че щом пише, че е мляко, може от Zoya да са заредили някакъв нов продукт на Avril и, без да проуча повече, го грабнах. Разочарованието ми идва и от това, че при първия ми досег с него, не останах много очарована, но ще му дам шанс отново, а ако не се сработим, просто ще си купя фаворита ми на Avril - мицеларната им вода. 

Закупих си крема няколко дни, преди да направя поръчката от Zoya, но го включвам, защото е нов и защото пак е от същото място. Марката е нова за мен, но като гледам продуктите и съотношението на - качество-количество-цена, което предлагат, определено това няма да е последният ми техен продукт. Откакто пробвах гел от алое вера за хидратация (може да прочетете повече за него в - January Favorites'16, а предстои и ревю), погледът ми се привлича силно от продукти, които имат в състава си Aloe vera. Този крем ме спечели както с тази съставка, така и с това, че е със 100% натурални съставки, нормалната си цена и голямото количество. *Очаквайте ревю на този продукт!*

Още една марка, нова за мен, която предлага продукти, с изчистен състав (не изцяло с натурални съставки, но с много висок процент такива) на супер приемливи цени. Като ги видях, не се поколебах да грабна цели 3 продукта, за да тествам. 

Рядко използвам маски за коса, защото обичам обем, а в повечето случаи, те омекотяват прекалено косата ми и не ми дават желания ефект на чиста коса. Реших да грабна тази обаче, защото пише, че е за обем и ми е интересно дали поне ще ми остави бухнала косата след баня. 

Пилингите за тяло са ми много любим продукт, още повече, ако са с натурални съставки, без онези микроскопични пластмасови частици, които понякога използват марките. А този... Белгийски шоколад? Хм, окей. Избрах него, заради шоколада, разбира се.

През зимата определено се грижа повече за кожата си, защото времето я скапва. Затова реших, че трябва да си купя и маска за лице. Нещото, което ме привлече в тази конкретно е - намаляването на порите и овлажняването, което обещава.

Общото, при избора и на двата чая, беше - сънят и успокоението. Напоследък спането ми е много неспокойно и много трудно. От време на време имам такива моменти, нямам идея на какво точно се дължат - дали е от звездите, Луната, хормоните, извънземните, не знам, но исках да предприема нещо, с което да се опитам да подобря съня си. 

Sleepy me е комбинация от успокояващи билки, без чай, имащ за цел единствено да те отпусне и да подпомогне заспиването ти вечер, дори името му е такова. 

След краткото боледуване през декември, изпих всички мостри на Shoti Maa, които имах от Zoya, и много се зарибих по "чая" с подправки, дори да отсъства в състава му истински чай. Това беше другата причина да прибягна към този от Shoti Maa, но и той обещава - успокоение и баланс. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

No comments