One Of My Days: Stolova by Roobar & The Planner

No comments

Най-обичам да се случва така - един план да бъде подобрен, благодарение на перфектното стечение на обстоятелствата, а не насила, така удоволствието е по-голямо. И наистина - този ден, дори да го бях планувала с месеци, нямаше да се случи толкова добре. 

С Мариетка се бяхме разбрали да се видим в петък, че беше за кратко в София. Два дни, преди срещата, от Roo Brands ми писаха с покана да опитам техните веган бургери от Солова by Roobar, защото видиш ли, и до тях е стигнал спама ми със снимки на бургери. Ха-ха! Разбрахме се да ги посетя в петък, защото идеята да идем двете с Мариета много им хареса.

Преди да продължа, ще направя една вметка, насочена към всякакъв тип media guru-та, PR-и и други, които искат да работят с блогъри. Това е начинът! Когато видиш, че човекът отсреща е разбрал какво харесваш и на тази база ти прави дадено предложение, няма как резултатът от цялата комуникация да не е положителен, защото в повечето случаи се съгласяваш и си силно заинтригуван - това за мен е един наистина качествен подход. Изобщо не е трудно, в повечето случаи Instagram показва всичко, стига да си направиш труда да го разгледаш. Трябва да се научат всички, че личното отношение е ключът към успеха, защото зад блоговете не стои цял екип (в повечето случаи) и хора в сянка. Блоговете са отделни личности и трябва да бъдат третирани, като такива, за да могат да бъдат привлечени като поддръжници на кауза, бранд и т.н.

Та, когато нещо ме спечели с отношение и вибрация, думите сами се питаш, без много умуване. Затова, голям процент от този пост ще бъде насочен именно към Столова by Roobar - абсолютно искрено, с чиста емоция, вложена в думите. Приятно четене и разглеждане!
Миналата седмица отидохме за два дни до Чирпан и, преди да тръгнем за там, минахме през Метро, Ат и Ваньо да купят разни неща. Аз освен, че си купих най-после комплект ножове - нещо, което преобърна живота ми, хаха, си взех и Fruit Loops. Бях ги гледала из разни американски YouTube канали и си казах, че трябва да ги опитам. Е, не знам дали при нас са различни, но аз няма да повторя покупката - супер безвкусни, с преобладаващ царевичен вкус, който мога сякаш да постигна по-добре, ако просто изсипя едно безсолно Кроки в млякото си.  
По-късно в същия ден, Мариетка ме попита какво следя по-често - блогове или влогове и аз ѝ отговорих, че и за двете съм абсолютно еднакво нередовна, но този ден си бях пуснала Zoella и разни други, докато се подготвях за излизане.

Оправих се и излязох. След като отворих входната врата, видях нещо, което допринесе за това този ден да бъде още по позитивен - бележка от пощата. Стоеше на земята и с трепет я вдигнах, като се съмнявах много, че ще прочета своето име на нея. Пратката ми от AliExpress с новия ми органайзер нямаше как да подрани толкова, но явно е имал много специален план за този ден.

Срещата ни беше до The Mall. Аз предварително бях проучила транспорта до Столова by Roobar от там, защото мястото беше абсолютно ново за мен - никога не бях пътувала в тази посока с градски транспорт. Хванах си любимата вечно закъсняваща 8-ца и отидох да взема Мариета и оттам си хванахме 604 към Дружба.
Не ни беше трудно да открием Столовата. В сградата се помещават всички производствени и управленски дейности на Roo Brands и навсякъде ни следяха очичките от логото на суровите барчета.
Преди да пристъпим към нещото, заради което бяхме поканени - храната, се отдадохме на другия важен елемент - снимане за блога, влогване, снимане за Instagram и Instagram Stories. Е, та ние блогъри ли сме или какво? А и там имаше какво да се снима, най-обичам така, а и светлината беше повече от перфектна - а това ми е още по-любимо.

Докато си отсипвахме и нагласяхме храната така, че да бъде възможно най-фотогенична, хаха Мила, чието име абсолютно отговаря и на личността ѝ, ни разказа малко повече за цялата концепция на Столова by Roobar. Първото нещо, от информацията, която получих, на което искам да обърна внимание, е това, че Столовата не е достъпна за хора, които не работят в Roo Brands. Тоест - все още не може да отидете там и да опитате храната на място. Много е възможно някой ден да се появи втора Столова, която ще е хем позиционирана на по-централно място, хем ще е достъпна за всички и аз много се надявам това да се случи наистина! Хубавото е, че и в момента има начин да се докоснете до здравословните веган вкусотии и той е - Foodpanda. Другият тъжен момент е, че доставката чрез Foodpanda, не покрива цялата територия на София. Късметлии сте, ако доставят до вас! Аз не съм от късметлиите в този случай и определено го отчитам като загуба, защото опитах храната!
Всеки един продукт, който влиза в кухнята на Столовата и бива сготвен, е био сертифициран и менюто се сменя през всеки сезон, за да може да осигурят възможно най-добрите сезонни продукти - още една гаранция за качество. Менюто е различно във всеки един делничен ден, но петте вида се запазват еднакви през съответния сезон.
И двете с Мариета си отсипахме едно и също, а именно - хумус с печени червени чушки; салата от спанак, полента, авокадо и моркови, върху която поръсихме слънчогледови семена; ориз с праз; бургер с кюфте от нахут и червено цвекло, гуакамоле, кисели краставички и веган сос. И... OMG... Хубавото в този случай е, че имах свидетели, защото сигурно, като говоря за някакви неща и много ги хваля, някои хора си мислят, че ги лъжа или преувеличавам. Е, ми, не. Винаги всичко си казвам такова, каквото е. А в този случай - леле! Нали знаете онова усещане, което имате, докато ядете чиста храна, като например домат от градината ви на село? Е, такова усещане имах, докато хапвах от нещата, които си бях избрала.

Всички бургери, които съм показвала тук или в Instagrm, са с месо, защото аз лично ям, но не съм от онези хора, които не могат да седнат на масата, ако на нея няма месо. Дори, откакто живея в София, съм намалила консумацията му драстично, в сравнение с начина ми на хранене в Чирпан, защото там определено се яде почти с всяко ядене, но не някакви прозрачни филенца, които ям основно в София, а сериозни мръвки. Затова всякакъв тип храна е интересна за мен и може да бъде еднакво вкусна, стига да е измислена и приготвена добре. В този случай - ами... бургера скри шапката на половината от месните бургери, които съм опитала, хаха.  Хлебчето ми направи много голямо впечатление и разбрахме, че ги поръчват специално от Слънце и луна. Веган сосът беше нещо много вкусно, което за жалост не успях да разбера от какво е направено. Вкусовете бяха много наситени и си беше едно наистина страхотно преживяване за сетивата ми.

Освен вскусната храна, на масата присъстваха и сладки приказки! Толкова се радвам, че успях най-после да се опозная по-добре с Мариета, защото през всичките тези години, може да сме си симпатизирали онлайн, но не сме имали точно такава възможност, като сега.

Побъбрихме си още малко и с Мила, на която сме безкрайно благодарни отново за поканата и отношението.

Получихме и торба пълна с курабийки, бисквити и меденки от Курабийница - толкова се зарадвах! Много благодаря и за това! Всички продукти на Roo Brands са изцяло плод на концепцията за чиста храна, до която съм се докосвала с техните продукти, докоснах се и сега чрез Столова by Roobar и се радвам, че нещо такова е българско!

След това поехме по пътя към 604, в посока - Център.
Мариета слезе на Орлов мост и там се разделиха пътищата ни, а аз продължих с 604 към пощата, защото щях да успея да си взема пратката още в същия ден и няма да ви обяснявам какво вълнението беше!
Прибрах се и с трепет отворих пратката - перфектният сребърен органайзер! Ах. Няма такава прелест! Не мога да му се нарадвам, толкова повече ми харесва от малкия златен, че не е истина! Предстои да го оформя и декорирам и е много вероятно да направя пост за него тук. С планера получих стикери, разделители, доста листи, джоб и today маркер. Листите са малко нефункционални, защото са без допълнителни обозначения, а на просто на редове, квадратчета, точки и чисто бели и ще трябва да си декорирам аз някои страници, да сложа надписи и т.н., за съответните раздели. Затова направих поръчка от AliExpress, с листи за седмичното разпределение, а смятам да си принтирам такива за месечното, но ще ви покажа всичко, след като е напълно готово!

Вечерта се занимавах с разни домашни задачи, гледах сериали и си почивах - нищо специално.

Това беше един наистина специален ден, за който съм безкрайно благодарна!

*Постът не е спонсориран! Услугите на Столова by Roobar ни бяха предоставени безплатно, но мнението ми е абсолютно искрено и базирано на реалните ми впечатления. 
*Продуктите от Курабийница са подарък от бранда

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments