Captain Cook: First Impression

No comments

Ясно ми е, че няма да ви изненадам като кажа, че Captain Cook ми хареса много. Да. Доста при това. Реално му пиша за цялостно представяне 10/10 още сега. 

Оттук нататък ще ви показвам Кухнята на капитана през моя обектив, заедно с личните ми впечатления от всички ястия, за да придобиете по-добра представа. Със сигурност не на всичко бих дала 10/10, затова за всяко ястие ще поставям отделна оценка. Цените може да видите в менюто на сайта в Captain Cook

И само да ви подразня - следват още цели 2 поста за това място,  а всеки един от тях ще е с различни ястия от менюто. Снимките са ми голяма гордост. Чак нямам търпение да ви ги покажа! 

Пригответе си салфетка за лигите, които ще ви потекат, и приятно разглеждане! 

Не се впечатлявайте от количеството храна, бяхме там за снимки и трябваше да поръчаме разнообразни ястия, което пък е добре дошло за обектива ми и засищащо жаждата ми да дегустирам разнообразна кухня. 
Салата Страчиатела с трюфел (белени домати, сирене Страчиатела, свеж салатен микс с рукола, балсамов дресинг, дехидратирани домати) е едно разкошно свежо предложение. По принцип не харесвам зелена салата, но тази имаше толкова количество сирене, че то успя да овкуси всеки един зелен край. (10/10)
Мими хапна топло предястие Мастело на барбекю. Мастелото е вид сирене, което се произвежда само на гръцкия остров Хиос. Доста е жилаво на вкус и на мен лично ми прилича повече на кашкавал, отколкото на сирене. (8/10)

Октопод по Сицилиански (с чери домати, маслини и каперси) е може би едно от най-вкусните ястия от морски дарове, които съм опитвала някога. Всяко едно парченце беше наситено с аромата и вкуса на всички съставки от ястието, а така добре беше изпечено (или изпържено, тук не съм сигурна), че се усещаше невероятно в устата - леко хрупкаво, но не и прекалено сухо, някакъв перфектен баланс. (10/10)

Лангустата е от онези любопитни неща, които искаш просто да опиташ, за да знаеш какво е, все пак 40 лв. за такова животинче не се дават лесно. Месото беше доста трудно за измъкване, леко сухо. Някак не успях да придобия по-конкретни впечатления, които да споделя с вас, но беше интересно да опитам. (7/10)
За черешката на тортата оставих Пастата на капитана (със сос от манатарки и пресен трюфел, приготвени в пармезанова пита). Беше истинско преживяване, докато гледахме (виж и ти) как ни я подготвят за сервиране, но по-голямото вълнение дойде от вкусовете! За всички любители на гъбите и сирената - това е най-наситената с тези вкусове паста, която съм опитвала. (10/10).

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 
До скоро!

No comments