January, February, March & April Favorites'18

No comments

Знам, знам, олях се... Дори това е слабо казано. Ама пък, в следващите два поста с любимци, ще наваксам за цялата година. Обещавам. След този следва доста интересен пост за малкото Нини, след което - козметично ревю, food пост, а после - любимите неща за май, юни, юли и август. И този път няма измъкване, вече съм готова с половината публикации. ;) Приятно четене!
January & February 

Първите два месеца от 2018 бяха доста тежки за мен. Преминах през различни странни състояния, породени от много стрес и разни разболявания, абе беше си филм на макс и тотално не бях в кондиция. Та, не е имало нещо, за което да мога да кажа, че е ми е станало наистина любимо поради тази причина.

Единственото нещо, което може би си струва да изтъкна, но не като любимо, а по-скоро като ценно и важно, са уроците, които научих през този период -

  • Не приемай свития от стрес и напрежение корем за нещо нормално - не, това със сигурност не е така. [Бях стигнала до момент, в който си мислих наистина, че това е нормално, докато нещата не ескалираха и ми се наложи да се успокоя и да достигна до състояние, в което въобще не се вълнувах за нищо (добро или лошо). След като преминах периода на "не изпитвам емоции", за да се оправя, някак естествено разбрах, че появи ли се онова напрежение - трябва бързо да го махна, за да не се натрупва. Най-важният урок EVER.]
  • Колкото и да си обичаш работата, няма как да не те стресира - трябва да се научиш да я приемаш малко по-спокойно, за да си още по-щастлив. [Аз наистина си обожавам работата, щастлива съм с това, което правя, щастлива съм с колегите си, средата, всичко. Но има тежки моменти, има напрежение, стрес, има проблеми. А всичко това естествено си оказа влиянието върху организма ми. След "катарзиса", някак магически нещата от рода на "нова задача, нов проект", които по принцип предизвикват такава реакция - "Олеле, ама сега какво ще правя, дали ще се справя, дали няма да се проваля", са приемани от мен с 90% по-леки мисли, отколкото преди. Вече си казвам "Ще се справиш, както си се справяла с всяко ново нещо. И това ще мине, няма нужда да страда тялото ти, заради безсмислен страх."]
*Чудя се дали да не направя отделна публикация за всичко, което ми се случи. Имам чувството, че би била от полза на много хора, защото имам какво ценно да кажа.

March 

Bistrello
iPhone
Apple ми е страст и това си е. Трябва нещо много ганде да измислят с Android, за да се върна там обратно. Засега няма такъв шанс. А първият ми iPhone е любов. Преродих се - никакви забивания, супер снимки и най-важното - не ме изхвърля когато си иска от Instagram. *Предният ми телефон накрая тотално сдаде багажа - едва качвах в Story. А да не ви обяснявам за 3-то пъти, в които го пращах в сервиз. Разбирате ми щастието в момента, нали?


Soul Kitchen & Bistrello 
Най-вкусната паста, която съм яла е веган. А в Soul Kitchen всичко е веган и всичко е супер вкусно, не знам как го правят. Заведох колегите - и те си облизаха пръстите. Препоръчвам и вие да отидете и да опитате Sunrise Noodles, ще ми благодарите!

Bistrello пък е малко претенциозно на външен вид, чак да те е страх да влезеш, но не е нито скъпо, нито пък персоналът те гледат все едно не си за там. А храната! Слагайте в списъка с готини места, които трябва да посетите в София, ако не сте още!

April


Juicy Couture
eBay е като пещера със съкровища. Често си изравям супер оферти на любими марки като Juicy Couture. Обожавам този бранд, ама със сигурност не им харесвам  всичко. Има доста блякс неща от старите колекции, затова подбирам. Всичките ми портмонета са JC и са винаги супер качество, казвала съм го и друг път. Имам и две раници и при тях положението е същото. Просто трябва да търсите по-често и да следите за оферта. Защото ново JC портмоне за 30-40 лв. си е steal.


Рилски манастир
От много години не си бях прекарвала такъв пълноценен Великден. Боядисвах яйца с баба и ги направихме прекрасни. После пък с нашите посетихме Рилски манастир за първи път и си направихме една голяма разходка. Манастирът е много красив и внушителен наистина, но пък тълпите с хора изобщо не са ми любимо нещо.




Craft
През април се влюбих в още едно ново място - Bistro Craft. Има страхотна градина, интериорът е само за снимки, а и храната e супер. Светло и пъстро място отвън, а вътре - супер уютно.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments