Великден в Средна гора

7 comments






















Здравейте, прекрасни! ♥
Днес, специално за Деня на Земята, съм ви подготвила един много натурален пост със снимки от последното ми излизане сред природата!
Този Великден беше разкошен! Със Стоян бяхме на гости в Чирпан за празниците и в неделя мама и татко решиха да ни устроят чуден излет в Средна гора. 

Поехме по живописния път Чирпан-Партизанин-Братя Даскалови-Найденово и малко преди Долно ново село свихме, за да идем до язовира, който си няма име, хаха. Намира се в Сърнена Средна гора. Прекрасно местенце! Преди време е имало хора, които държат язовира и сградите, но в момента е свободен и достъпът до него е неограничен. 





















Обграден е с дъбова растителност и килим от листа.

Има пейки и масички, които са удобни за хапване сред природата. Някои са потрошени, други стават, но това не е толкова важно. :)

Не снимах сградата, която предоставя спални помещения, защото обичам природните елементи, но се пада от дясната страна на долната снимка. Изградена е и външна камина и както каза татко "Идваме с едно анге и...", бляк. :D

След един по-общ преглед на местността, веднага се заех да снимам цветенцата. <3





Малко след това, със Стоян се разходихме по стената на язовира, за да мога да му направя по-добра снимка. В дясната част, от другия бряг, се пада нашето местенце. Черната точка е баща ми, който си оправя въдиците. :D



На връщане от разходката ни, срещнахме този приятел - огромен буков сечко. Супер много му се зарадвах и му направих един куп снимки, а и той спираше, за да ми позира. <3























Хапнахме стабилно и сякаш времето точно ни изчака да приключим, след което заваля.























След като тръгнахме по пътя на обратно, се откриха такива гледки, че бях във възторг и спирахме по пътя, за да мога да снимам.

























Нашите решиха да идем до едно от селата ни - село Чоба, за да го покажем на Стоян и да го запознаем с кучето Топчо. От Найденово този път свихме и минахме през Голям дол-Малък дол-Верен и след Православ отбихме, за да покажем на Стоян една кариера за мрамор, в която има огромно синьо-зелено езеро и е много внушително. Едно време тук се е добивал розов мрамор.

След кариерата продължихме към Брезово и посетихме къщата ни в село Чоба за кратко. По пътя за Чирпан, спряхме в село Гранит, за да покажем на Стоян най-старото дърво в Европа - Гранитският дъб. 



Така приключи нашата Великденска разходка.
Надявам се, че ви е било интересно и сте харесали снимките! 
Поздрави,
Нина

7 comments

  1. Прекрасно е! Жълтите цветя, които растат сега навсякъде се наричат рапица. Направо ми спират дъха!
    Аз бях в Стара Планина.
    http://linasfavoritestuff.blogspot.com/2014/04/blog-post_22.html

    ReplyDelete
  2. Оооох уау красота <3 влюбих се <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Успех по-нататък Нина - как храниш душата си с красота - ако можех да имам твоя оптимизъм, твоята радост -

      Delete
  3. Красиво местенце и прекрасни снимки - какво повече :)

    ReplyDelete
  4. Ох, Рад, винаги ми пишеш толкова мили коментари! <3
    Благодаря!

    ReplyDelete