Най-добрата кутия за храна: BLACK+BLUM "Box Appetit"

13 comments
снимка: black+blum
От много време исках да си взема кутия за храна. Тя е част от плана ми да си оправя режима на хранене, да се храня по-здравословно и да пестя пари. 
Всички знаем, че е по-скъпо да се храним всеки ден навън, а и в повечето случаи посягаме към най-нездравословните храни. Другият  мой личен проблем е, че когато съм на университет, главно поради дефицит на време за отскокване до някоя закувалня, стол или магазин, не се храня цял ден, а това е вредно. Не може цял ден да не ям и късно следобед или вечерта да се нахраня обилно. На организма не му харесва.
Преди известно време попаднах на Black+Blum и тяхната Box Appetit.
Днес, благодарение на любимия, най-после я държа в ръцете си. <3
За мен тя е най-добрата кутия за храна.
Благодарение на умовете на британските дизайнери Dan Black и Martin Blum кутията съчетава уникален дизайн и функционалност, които веднага ме спечелиха.
За Black и Blum може да прочетете - тук. А тук е официалният им сайт.
Кутията може да закупите от тук.

Характеристики на Box Appetit
  • Комплектът включва, освен основния съд и капак, вътрешен съд, съд за сос и вилица/нож;
  • Направена е от polypropylene и copolyester, които не съдържат Bisphenol A (BPA) (за вредното му въздействие и това как може да го избегнете, може да прочетете - тук);
  • Походяща е за използване в микровълнова фурна и съдомиялна;
  • Вместимостта й е 880 мл;
  • Размер: 19 x 19 x 5.5 см.



Функционалност 
При натискане на капака, кутията се вакумира, което е от огромен плюс за съхранението на храната и отстранява риска от разливане на течности. Върху капакa е издълбана мини купичка, в която може да излеете сос и да топите своите хапки.
Големият вътрешен съд позволява да отделите две ястия едно от друго, като в него може да сложите плодове, зеленчуци, а основното ви ястие да няма досег с тях.
Съдът за сос също е удобен, защото може да си носите дресинг и да овкусите салатата си точно преди да започнете да я ядете.
Виличката, която може да се използва и като нож, но за по-лесни за рязане неща, се прикрепя отгоре на капака, чрез специално направено за нея гумено приспособление.

П.П. Аз лично смятам, че Box Appetit е създадена основно за по-суха храна, въпреки че кутията е с добре уплътнен капак. Едно друго изобретение на Black+Blum, а именно - Lunch Pot, е продуктът, който е перфектен за супички и други по-течни ястия. Определено имам желание да притежавам и него, но на по-късен етап. :)
Ако имате желание, може да видите и това видео, в което двамата създатели говорят за Box Appetit и изглежда така сякаш представят новия iPhone, хаха. В него много добре се вижда всичко, за което говорих по-горе и, ако не сте ме разбрали, ще ви стане ясно.


Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 
Нина

13 comments

  1. Кутията изглежда страхотно! Честита да ти е! <3

    ReplyDelete
  2. От къде я взе или аз съм сляпа и не прочетох от къде е? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не съм написала, защото ми е подарък от Стоян, но имам информация от къде е взета, защото аз я поръчах. :D Ето линк: http://get.bg/product_info.php?products_id=110667 Ще го включа в поста. :)))

      Delete
  3. Страхооотна е и определено трябва да си взема и аз.

    ReplyDelete
  4. Изглежда много симпатична и разделението е голям плюс. Да си я ползваш със здраве!

    ReplyDelete
  5. Ааааааа. <3 Супер е тази кутия. ^___^ Lunch pot-ът ми се струва доста добро решение за любителите на супички и по-течни манджи (like me ;D), затова определено трябва да се сдобия с едно такова. И ще падне обядване и вечеряне по разни градинки хаха :<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, много е готина, а и Lunch pot-ът изглежда така. И аз някой ден ще си го взема. <3 ^^

      Delete
  6. Ау, че невероятно нещо!

    ReplyDelete
  7. Кутията е страхотна ... практична е и не само на мен, но и на приятелят ми му хареса, изяви желание дори да се сдобием с нея! Блога ти е чудесен, отриваме много прекрасни неща, които ни влизат идеално в употреба!

    ReplyDelete