ЧАЙ: TOTD: Бял чай "Нефритени пръстенчета"

7 comments
Здравейте, прекрасни!
Започвам днешния чаен пост с разказ за едно чаено магазинче! 
Преди повече от месец ни се наложи да избираме подарък и моят ум измисли да подарим на рожденика чай. Моника наскоро ми бе споменала, че са отворили чаено магазинче точно до старата ми квартира и аз предложих на Стоян да го посетим и да изберем чай от там. Докато го търсихме, му разправях как един от любимите ми онлайн магазини за чай ще отварят реален магазин в София и точно миг по-късно установих, с огромна радост, че магазинът, за който Моника ми говореше, е точно този, за който разправях на Стоян - магазин "Дрога". Йей. Бях супер развълнувана и естествено започнах планове как ще си купя от всички видове! :D Магазин "Дрога" е първият магазин, от който започнах да си поръчвам истински чай, още в зората на Манията по Чая. Предлагат много видове чай за ценители, както и много други, които са за всеки вкус. Успях да общувам с хората стоящи зад веригата магазини "Дрога" и спечелиха моите искрени симпатии.


Днес ще ви покажа бял чай "Нефритени пръстенчета". Описанието в онлайн магазина казва, че този подвид е направен от най-нежните връхни листенца на растението и са старателно сгънати на ръка в провинция Гуаншан, Китай. На снимката долу се виждат пръстенчетата, които са със сребристобял цвят и са мъхести.

























Инструкциите за приготвяне на чая от Дрога.БГ са:
  • Вода: ~ 250ml; 
  • Суровина: ~ 2g; 
  • Температура: ~ 70ºС; 
  • Време за запарване: ~ 2min. 
  • Може да се запари до 3 пъти. 

Аз не се вписвам в посочените данни, защото чашката ми е много по-малка. След завирането на водата оставих да се охлади, но на "око" прецених, че е готова, защото ОЩЕ нямам термометър за чай, хаха. Оставих запарката да трае ~3 минути, което със сигурност измени и вкуса на напитката.


След запарката листенцата се променят осезаемо. Загубва им се сребристобелия вид и придобиват "убит" зелен цвят. Ароматът е силно опушен и ми напомня повече на някой зелен чай, отколкото бял. Вкусът е сладък, но послевкусът е отново опушен. :D Течността е много светло жълто-зеленикава, мисля?























Цена: 13 лв за 50 гр. 
Може да бъде поръчан от - тук или закупен директно от някои от реалните магазини "Дрога", който може да видите - тук.
Ох, супер е трудно да се обясни подобно нещо с думи, хаха. Заела съм се с доста сложна задача. Надявам се, че си представяте по някакъв начин нещата, които се опитам да ви пресъздам със снимки и думи. :) 

#ninaaskyou
Направих анкета (в дясната част на блога, най-отдолу), с която ви питам какъв искате да бъде следващият чай в рубриката Tea Of The Day. :)
#GIVEAWAY
Остана още малко до края на играта (18.04.2014) и, ако не сте се включили, може да го направите като прочетете този пост

Поздрави,
Нина

7 comments

  1. Завит на ръка, уау!

    ReplyDelete
  2. Опитах се да гласувам, но не се получи.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Извинявам се, явно съм единственият гласувал, след рифреш отчете :-)

      Delete
  3. Аз още не съм ходила в този магазин :D Но мисля да се отбия скоро.

    ReplyDelete
  4. Днес посетих магазина :) Колко много чай!! Аз не съм голям фен, но сякаш малко, по-малко се влюбвам в напитката :) Купих си зелени чайове като за начинаещи- Свежо утро и Здравословно гинко :) Жената в магазина беше много мила и ми даде и материали за четене :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, радвам се, че си го направила! :)))
      Много са мили всички, да. :)

      Delete