Remix Second Hand: Мнение и находки

No comments

Винаги ми е било трудно да открия нещо по вкуса си в стандартните магазини за дрехи из моловете. Много често откривам любимите си дрехи именно в различни second hand магазини и от това изобщо не ме е срам. Ако сложим и зелената идея на масата, то ползите от пазаруването от такива места са много! Ако напишете "second hand" в търсачката на блога, ще видите куп постове, в които споменавам за тази идея, а съм показвала и други свои находки през годините, което може също да ви е интересно. 

Знаете, че съм почитател и на онлайн пазаруването и миналата година се зарибих по Remix Second Hand, с което получих две мои любими неща - second hand & online shopping. През януари ви попитах в страницата на блога дали искате да видите мнението ми за сайта и находките ми и някои от вас отговориха с категорично "Да" и сега с радост правя този пост. Сложила съм мои лични снимки на дрехите и снимка от Remix Second Hand. Приятно четене.

Личен опит и мнение
  • Сайтът. Изключително много се радвам на добре построени и адски удобни за употреба, без бъгове и проблемни функции, сайтове, а този на Remix Second Hand е определено такъв. Имат страшно добре оформена търсачка, с която лесно селектираш точно това, което искаш да видиш. Много ми харесва категорията "Любими", защото мога да запазя продуктите, които не съм сигурна, че желая "на всяка цена", и да следя намалението на цената. Е, винаги има опция някой да купи продукта преди теб, но нищо.
  • Опция "Връщане". До сега съм правила 5 поръчки, общо 15 артикула и съм върнала 7 от тях, защото съм сметнала, че не е това, което съм очаквала и не съм се харесвала с дрехите. Много обичам тази опция, защото наистина е трудно при онлайн пазаруване да разбереш дали дадена дреха е за теб или не, колкото и да си добър в преценката на тези неща. А в края на краищата защо ти е дреха, колкото и да струва тя, като ще стои в гардероба и само ще заема място. Връщането на продукти от Remix Second Hand е страшно лесно, като самата поръчка. Цъкаш на Връщане, избираш продуктите, които имаш възможност да върнеш (имаш право до 14 дни от датата на получаване на дрехите да върнеш някои от тях или всички). Избираш как искаш да ти върнат парите и системата директно изважда таксата за доставка, която трябва да заплатиш за връщането, от крайната сума, която ще ти бъде върната. Така автоматично заявяваш куриер, който при мен идваше още на следващия ден. От Remix Second Hand ти връщат парите до 14 работни дни - по банков път или по-бързо - във твоя Витруален портфейл в сайта. 
  • Качеството. Всички дрехи, които съм си поръчвала, съм избирала да са с 5 звезди (без никакви следи от употреба) и така и са идвали. 
  • Размерите. Размерите са малко странни. Ще дам пример с блузата на снимка №4 отдолу - тя беше размер L, а всъщност кройката и е много по-широка и за мен отговаря като цяло на по-голям размер. Също така някои дрехи се оказаха пък по-малки от това, което аз очаквах и следователно не ми стояха така както аз исках. Най-добре се ориентирам по начина, по който стои на манекена, определено това е доста важен показател, по който решавам дали една дреха е за мен или не. Аз лично не обичам вталени неща, не обичам неща, които са прилепнали по формите ми, не се чувствам добре в такива дрехи, затова просто гледам и преценявам колко широко всъщност стои на манекена. Имайте предвид това. Ноооо все пак наистина си зависи и от идеята стояща зад модела - каква е кройката му и как е измислен да стои на тялото. 
  • Цените. Въпросът за цените е малко спорен. Аз лично смятам, че някои цени са извънредно завишени за дрехи, които са втора ръка, но пък някои от моделите, които харесвам, няма никакъв шанс да закупя от някъде другаде, затова съм склонна да дам повече, ако продукта е достатъчно добър и отговаря на стиловите ми предпочитания. Защото, както казах и по-горе, в днешно време адски трудно си харесвам неща от колекциите, които има по моловете. 
  • Произход на продуктите. Искам да предупредя, че има много неоригинални продукти, особено на големите модни брандове, но за мен лично, това че те не са оригинални е очеизваждащо и винаги съм се чудила как има хора, които се подвеждат и си мислят, че могат да си купят чанта на Louis Vuitton за 20 лв. Попаднах на оплакване във Facebook страницата на сайта и в отговор те посочиха, че в Условията за ползване изрично са написали: "Цялата информация относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки, включително, но не само, състав на продуктите, размери и други е описана от производителя на етикети на артикулите. ДРУЖЕСТВОТО продава стоки - дрехи и аксесоари втора употреба, които не са закупени директно от производителя на стоките, поради което ДРУЖЕСТВОТО не може да гарантира автентичността или марката на продуктите." Добра подсигуровка от страна на Remix Second Hand, но е факт, че неразбиращите или нежелаещи да разберат хора, се доверяват и подвеждат да дадат доста голяма сума за фалшива стока. Съвет - просто  внимавайте. 

Находки


Снимка: Remix.BG
Лична снимка

Палто/жилетка
Liz Banks. 16,19 лв.
Прилича на палто, но е толкова тънко, че е много трудно да го призная за такова, хаха. Не знам, но определено е перфектно за температури между 10-20 градуса - като е по-студено с шал, а по-топло - без. Бях с него в Испания и е страшно леко, но топли, и е много удобно.



Лична снимка
Снимка: Remix.BG
Суичър Yessica. 
8,60 лв.
Купих си го с идеята, че ще го нося и навън, но после осъзнах, че ще е трудно, защото не съм чак с толкова спортен стил, хааа, ноооо все пак за излизане до магазина и за вкъщи е перфектен - много мекичък и уютен.




Лична снимка
Снимка: Remix.BG


Жилетка Krizia. 
15,50 лв.
Ако говорим за цена - спорно е дали си струва, но пък през лятото определено ще влезе в употреба през някоя по-студена нощ. Нищо, че е почти прозрачна, мисля че ще топли малко или много. 

Снимка: Remix.BG
Лична снимка
Блуза H&M, 
17,00 лв.
Изключително съм щастлива от тази покупка, защото блузата е от много интересна материя - ааааааадски мека и нежна и кройката ѝ е много интересна и стилна. Изглежда странно на манекена, но на мен определено стои по друг начин. Ако я бях закупила от магазин на H&M не и мърдаха 30 лв, че и отгоре! 

Снимка: Remix.BG
Лична снимка

Жилетка Ulla Popken, 32,00 лв.
Това е може би единственият продукт, за който съжалявам, че дадох толкова много пари. Много ми хареса, но определено беше необмислено. Тук манията ми по метални неща се обади и надделя при избора. 

Лична снимка
Снимка: Remix.BG
Блуза Atmosphere, 
15,30 лв.
Ах. Като видях тази блуза, чисто и просто избухнах от кеф, приятелят ми беше до мен и той може да каже какво вълнение настъпи. Мисля, че тази блуза е създадена за мен. Щампи, "кожа" и черно. Това е просто мега микс, който направо ме тръшна в земята и не се забавих в поръчката изобщо! Качеството на самата блуза е също толкова страхотно, като дизайна.

Лична снимка
Снимка: Remix.BG


Елек Sports Girl, 
20,90 лв.
Не съм по елеците, изобщо. Но този. ТОЗИ. Ах! Това е вторият ми най-любим артикул от сайта, след горната блуза. Толкова ме плениха детайлите, че отгоре на всичко са и релефни. А и има качулка! Ах! Поръчах на мига! Този елек ще бъде и част от следващия Outfit Of The Day.



Това бяха моите лични впечатления от сайта и услугите на Remix Second Hand. 
Надявам се да съм била полезна и да ви е било интересно! 
Като натрупам още нови неща от там, ще направя и втори такъв пост.

Поздрави и до скоро!
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

Нина

No comments