REVIEW: LUSH Aqua Marina

No comments
Още от първия досег с Aqua Marina знаех, че ще направя цяло ревю, защото прекалено много ми хареса, за да не ѝ отдам нужното внимание и почит. Предупреждавам - в този пост няма да откриете сладникав продукт, който да ще ви омае с аромат, но пък ще прочетете повече за едно почистващо средство за лице, което определено ме спечели със своите качества. Приятно четене! 
Aqua Marina e съвкупност от глини, масла и съставки, които са така добре комбинирани, че вършат перфектно своята задача да почистват и успокояват кожата на лицето и тялото без да я изсушават. 

Съдържание
Глицерин (Glycerine), Каламин на прах (Calamine Powder), Каолин (Kaolin), Гел от ирландски мъх (Chondrus crispus), Феър трейд органичен гел от алое вера (Aloe barbadensis), Фина морска сол (Fine Sea Salt), Водорасли Нори (Algae), Масло от див сладък портокал (Citrus sinensis), Масло от пачули (Pogostemon cablin), Екстракт от карагенан (Chondrus crispus), Парфюм (Perfume) 

Продуктът е почти 100% натурален, само един ненужен според мен perfume разваля идилията, въпреки че го водят за безопасна синтетика. Дори не знам каква му е ролята, като Aqua Marina мирише все още неприятно. Но знае ли се, ако го нямаше, сигурно щеше да е по-зле. :D 
Отвори снимката за по-добър прочит на съдържанието.

Характеристики на продукта
  • Опаковката е стандартна за Lush, пластмасова. Капакът се прикрепя с винт. Тук е моментът да кажа, че обичам много опаковките на Lush, не само заради това, че черното винаги преобладава, а и заради самия дизайн, който е супер изчистен. 
  • Консистенцията на Aqua Marina е гъста. Доста ми е трудно да я опиша. Не е кремообразна, а по-скоро гъста нехомогенна каша от разни масла и глини. 
  • Както споменах и по-горе, ароматът не е от най-любимите ми неща в продукта, но заради всичко друго положително, го преглъщам. Мирише на водорасли.
  • Цветът е светло розов с примес от зелено (водораслите нори).

Личен опит и впечатления
Бях спряла използването на друг измиващ продукт, докато не изразходвах цялата опаковка на LUSH, защото исках да видя реалното действие само на Aqua Marina. Използвах измиващ гел на Alteya Organics само в зоната на очите за премахване на околочен грим, защото прецених за себе си, че Aqua Marina не е много подходящ за фината кожа там, имайки предвид лекото му ексфолиращо действие. 

Влюбих се в Aqua Marina още с първия досег до продукта. Толкова видимо успокоение и избистряне на кожата на лицето сякаш не ми се беше случвало след употреба на друг продукт. Освен че премахваше грима ми доста добре, всички зачервявания се изпаряваха. След употреба кожата ми ставаше мека, гладка и бистра. Aqua Marina измиваше перфектно, но не изсушаваше кожата. 

Продуктът не е от най-бюджетните имайки предвид цената му от 18,30 лв. за 100 гр. Но все пак е икономичен и количество с размер на грахово зърно стига за цялото лице.

На опаковката пише да разтворим продукта в малко вода, но за мен това не беше никак удобно, затова навлажнявах лицето си, отчупвах малко продукт и започвах да втривам върху кожата. Така продуктът се разтваря от влагата на кожата и е много по-лесно. 

Допълнителна информация
  • Количество: 100 гр. 
  • Срок на годност: По-малко от 1 година
  • Може да бъде закупен от LUSHbg или физическите им магазини в Serdika или The Mall 
  • Цена: 18.30 лв./100 гр.
Оценка: 6/6

*Продуктът ми е предоставен от LUSH Bulgaria. 

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments