Personal: Моят органайзер, 2015

No comments

От толкова обещания за този пост, той най-после е факт! Казах си, че обезателно трябва да ви покажа органайзера ми, преди да е приключила 2015-та. За новата 2016-та за сега мисля да бъда със същия планер, но ще направя някои вътрешни промени, ако остана с него и, ако са достатъчно съществени, ще направя пост, за да ви ги покажа. Може да прочетете също и предния ми пост - тук, в който пиша за "златната" терапия, която е воденето на един такъв планер. 

Органайзерът е на марката Webster’s Pages, като този модел е от моделите им за 2015-та година. Мисля, че навсякъде вече са изчерпани, а и като гледах новата им колекция – вече нямат такъв. Все пак, ако искате да разгледате сайта им, може да цъкнете – тук. Аз поръчах от - този - сайт. Ако все пак успеете някъде да намерите моя модел – Color Crush Planner, имайте предвид, че календарът е за 2015-та година. Webster’s Pages определено обръщат внимание на детайла. Планерът дойде в симпатична картонена кутия (може да я видите - тук).

Докато обмислях как да си подредя нещата, премахнах доста от оригиналните страници, които идват със самия органайзер. Някои ще ги използвам, след като ги преправя, през 2016-та година. Купих си и няколко допълнения на Filofax (размер Personal, какъвто е и моят планер). Нека да започваме „обиколката“...

Първото нещо, което се вижда, след като планерът е отворен е „корицата“, тя е оригиналната на WP (така ще съкращавам Webster’s Pages за улеснение). Не се вижда добре на снимката, но най-отгоре има прозрачна „пластмасова“ (не знам как точно да я нарека) страничка, която предпазва най-горното листче, което е от нещо като оризова хартия, на което пише „Be your own kind of beautiful.” Маркерите „моливчета“ са от Jumbo. Сладките мини стикерчета пристигнаха с планера. 
Този картонен разделител е оригинален на WP и има само декоративни функции. 
След като отгърнем, на гърба на балоните, има място където може да се запише информация за собственика на органайзера. Аз не съм го направила и нямам намерение. Тук, върху разделителя за “Memory keeping” раздела, съм поставила няколко листчета, които използвам да записвам разни неща (от Jumbo). 

В раздел „Memory keeping” (разделителят е оригинален) има само sticky notes и маркери, които са от Jumbo, a листчетата с Rilakkuma – от eBay. Всички оригинални листчета на WP от този раздел съм премахнала, защото мисля да ги използвам по-нататък. 

В следващия раздел „List to Love”, отново с оригинален на WP разделител, имам един главен Shopping list. На оригиналните листчета от раздела (оставила съм само 2, другите ще бъдат за 2016-та) имам един general to-do лист, в който са най-главните to-do неща за 2015-та, и няколко важни събития (концерти, да бъда искрена, хаха). 

Раздел „Staying inspired” (оригинален разделител), се помещава блогърските ми идеи. Добавих и няколко чисти листчета от Filofax, които така и не съм запълнила, защото сами знаете колко бях „активна“ през тази година в блога. Те трябваше да бъдат за планиране на постове, но какво планиране да има, след като бях толкова несериозна. Втората част от раздела се състои от няколко тип „dashboard” декоративни листи (оригинални на WP), на които лепя идеите си за постове. 


След като ги разлистим, идва време за по-сериозните радели, а именно първият от тях – „Паричен раздел“. Разделителят съм си го правила сама. Металните картони (от Jumbo), които използвах и при предишния органайзер, и тук влязоха в действие. Залепила съм и декоративна хартия (оригинална на WP, поръчах си я отделно от органайзера), a етикета е от магазин Слънчоглед. В раздела съм сложила чисти Filofax листи, в които си пиша всичко свързано с финансите ми – отчет, планиране и т.н. 


Разделителят за „Работен раздел“ също съм си го правила аз, отново с металните картони от Jumbo. Етикетът също е от Слънчоглед. Отново съм добавила чисти листи от Filofax. 



Раздел „Calendar” е с оригинален разделител на WP.

В първата част на „Calendar” имам един прозрачен оригинален WP лист „Dashboard” (планерът идва с два такива „Dashboard” прозрачни листи, вторият е в „Работен раздел“), който по принцип трябва да служи за лепене на разни листчета, но аз го сложих тук и не го използвам за нещо особено. Другото съществено нещо под него е Year Planner-а или иначе казано – мястото за планиране по месеци.

Премахнах оригиналните листи в този раздел (ще ги използвам през 2016-та) и купих на Filofax Year Planner-а им за 2015-та. Разгъва се и дава възможност да си въвеждате в кратък вид различни събития и неща, които предстоят, за да имате поглед от по-високо. 

След него идва време и на Week Planner-а. Върху оригиналния лист, с който започва тази част, залепих златен картон, за да го направя като разделител, а и да закрия надписа с годината, защото ми хареса много златното „Week Planner”, което искам да използвам и през следващата година. 

Седмичното планиране (оригиналното на WP) се състои от по 2 страници за седмица. Аз премахнах половината от годината, защото започнах да използвам планера през втората половина, но листите ще ги включа, след като ги преправя, в другата година (поне така мисля, не знам какво ще ми хрумне после). Най-отгоре на всяка седмица с надпис „this week” има място за to-do лист. Много е удобно, защото там си въвеждам всичко, което имам да правя през седмицата и много лесно си припомням. В кутийките за всеки ден си водя нещо като дневник, защото записвам с по няколко реда какво се е случило през този ден. Понякога си пиша и някои събития с място за отметка, за да си припомням, вместо да ги пиша в горния to-do лист. Стикерите са от KawaiiBox, а тиксото е от eBay. 

С органайзера идва и много удобна пластмасова отметка „Right Now” на златни точки, която се откача лесно и може да се мести навсякъде. Аз си я държа на седмицата, на която съм в момента. 

Последната страница на „Week Planner” казва „She designed a life she loved“.
Тези sticky notes сте ги виждали вече и са от eBay.

Последният раздел е “Write It Down” и го използвам, за да записвам, в оригиналните листи на WP, позитивни мисли и събития, които да препрочитам и да си припомням. 

В края на раздел „Write It Down” има отново прозрачен пластмасов лист, който предпазва, както беше и при първата страница. Тук съм закачила и къщичката със стикери от KawaiiBox, както и едни нови sticky notes от AliExpress.

След тях следва един оригинален на WP джоб, в който съм сложила няколко листчета за бележки и една картонена линия с кламери. 

Най-отзад имам още един комплект sticky notes от AliExpress, златен плик, който не използвам изобщо, и оригинални листчета „Lists & Notes” на Webster’s Pages. 

Част от органайзера е и една декорация с надпис „Dream Big”, която държа вътре между златните рингове, за да не изгубя.  

Това е несесерчето, което върви ръка за ръка с планера, то е от AliExpress. В него си държа най-използваните химикали и тънкописци, още sticky notes от eBay и AliExpress, ножичка, кламери и тефтерче от KawaiiBox, което все още не съм пуснала в действие. 




Е, това е моят органайзер. Надявам се чакането да си е заслужавало и да ви е харесал, както и да ви е вдъхновил с нещо. Много бих се радвала да разгледам вашите планери и, ако имате и сте писали за тях, ми оставете линк по-долу в коментарите.

Поздрави,
Нина

No comments