За хората, които не обичат снега и студа

17 comments
Flickr

Има нещо подозрително в хората, които не обичат снега.
Как е възможно някой да не го обича?
Той е магия.
Пада от небето, за да закрие грозните сиви сгради, които ние човеците сме сътворили.
Пада от небето и топли посевите, от които ние човеците се изхранваме.
Пада от небето, за да се разтопи и да напълни реките, от които ние черпим вода.
Пада и ни помага да съществуваме.
Пада и ни дарява с топлина и уют.
Как е възможно някой да не го обича?
Е, да - студено ви е, мокро ви е. Но това са моментни състояния, които бързо преминават, а всичко останало, което ни дава е много по-стойностно.
Студеното време също спомага за по-малкото разпространение на заразните болести. Ценете го и по никакъв начин не си пожелавайте "само лято", много по-добре ще е, ако е "само зима".
Имате сух и топъл дом, защо тогава мрънкате? Няма да останете навън, както бездомниците, няма да измръзнете, защото ще се приберете и ще се сгреете.
Хората, които не харесват снега и студа са хората, които казват, че "дъждовното време/мрачното време" ги сдухва, потиска.
Е, съжалявам, ама не ви е виновно времето за настроението, което имате.
Виновни сте си вие, но го използвайте за оправдание.
Всичко си има положителна страна.
Търсете я.

17 comments

 1. This flawless post is flawless. A+.

  ReplyDelete
 2. Много добре си го казала! Браво!!!
  http://thingamyjic.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Да, да, да! Кифлите да кифлеят! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Взе ми думите, Йо :D

   Delete
 4. Абсолютно съм съгласна с теб,браво!Аз не обичам снега,аз го обожавам,прекрасен е и толкова чист като майчина сълза,като новородено бебе,като истинска и безкористна любов <3 Сутринта се събудих леко потисната,но като видях снега навън настроението ми изцяло се промени,а денят ми стана необикновен и прекрасен!

  ReplyDelete
 5. <33333 СНЯГ <33333 Толкова си права просто! Наистина е магия! <3

  ReplyDelete
 6. Вчера всичко беше лед във Варна, но тази сутрин като се събудихме и какво да видим, пухкавия сняг. Като детенце се зарадвах, по път за работа си подскачах и така ми се искаше да се овъргалям достойно в някоя преспичка ухух. Признавам си обаче, че съм много зависима от слънцето, когато ми липсва нямам енергия, а зимата когато има чисто небе е направо.... Няма по-хубаво нещо.
  Радвам се че падна сняг, защото никой не иска суха година, трябва да има водичка за земята. Много сме зависими от това да има сняг, валежи и времето да е студено, както подобава за една зима.

  ReplyDelete
 7. И аз харесвам снега, но стига да съм си на топло у дома с чаша хубав чай и да му се любувам през прозореца! :)

  ReplyDelete
 8. Съгласна, че снегът е вълшебно нещо, но с едно доста голямо но - вълшебен е извън града (или в града през първите 24 часа след като навали). След това по улиците става кишав ад, белият сняг става черни буци гадост. Обичам снега ужасно много - да се търкалям, пързалям, дивея в него. Ама не ми харесва в града и туй-то...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ели, напълно съм съгласна с вас!

   Рокси

   Delete
 9. Напълно подкрепям мнението на Ели преди мен! Обичам снега, обичам да трупа, да хрупа под краката ми, да се търкалям, да се разхождам с кучето, да се замерваме със снежни топки, обаче, когато стане лед и киша и особено, както в БГ не чистят, направо ми е отврат! Но за това е виновен човешкият фактор, защото ако се поддържаха улиците, ако пазехме природата, всичко щеше да е вълшебно :)
  И да споделя, че в момента в Германия (юго-западната част, в която се намирам) е пролет- редуват се дъжд със слънце и онзи ден заваля мокър сняг, който изобщо не натрупа и на мен ми стана много тъжно :)
  Но обожавам лятото, държа и това да отбележа <3

  ReplyDelete
 10. Снегът е едно хубаво нещо, но последиците от него... Наистина в България това никога не ме е радвало - непочистени улици, затруднено движение, лед, катастрофи и хиляди хора със счупени крайници по болниците. Онзи ден ми се наложи да прекарам 1 час в бърза помощ и резултата беше... на всеки 5 минути пристигаше по 1 човек със счупен, крак, ръка, таз и т.н. Съжалявам, но аз не обичам това...

  ReplyDelete
 11. По логиката на авторката и аз мога да я попитам същото :) Какво пък толкова му харесва на снега? Излишни дрехи, излишни обувки, излишни шапки, шалове.... навлечен си като ескимос, (освен ако не си от кифлите, които и през зимата се разхождат по пролетни дрехи; освен ако не си от кифлите, които и до пощенската кутия се придвижват с кола (ама пък тогава има друг проблем- генерален за карането на кола по "прекрасната" българска пътна мрежа); ако не си микс от двете :))))).... -1000000 градуса студ; и да не искаш караш кънки/ски по традиционно непочитените улиците- накрая на сезона имаш спортна подготвка като за зимна олимпиада- Алберто Томба и Патрик Чан, сравнени с теб са квартални аматьорчета ; тройни сметки за отопление, тройни цени за дрехи и обувки.... и мога да изброявам до безкрай минусите на съчетанието "сняг в града"
  Абстрахирайки се от контекста на местожителство на авторката, спокойно бих предположила, че:
  а) е прекалила с гледането на "Замръзналото кралство".
  б) е една от гореспоменатите тестени изделия.
  в) живее перманентно в планината на над 4000 м НВ, където снеговете никога не се топят и няма представа какво е положението в града.
  г) е богата наследница и такива "дребни" разходи за зимата не я тревожат.
  Всичко звучи така отвлечено, абстрактно и... утопично Направо да плеснем с ръце и да си направим снежни ангели :PPP :)))
  За завършек на моята анти-теза искам да споделя един лаф:
  "Защо в северните страни няма рапъри? Защото там е много по-трудно да израснеш на улицата!" ;)) :DDD


  Рокси

  ReplyDelete
  Replies
  1. Няма да се впускам в дълги писания и да обяснявам защо аз мисля по този начин, само ще подчертая предпоследното изречение: "Всичко си има положителна страна.". Работата е там, че аз гледам главно към нея. Наслаждавам се на хубавото и се чувствам много по-добре, отколкото щях да се чувствам, ако бях седнала да си мисля за всички негативи, които сте изброили. :)))

   Delete
 12. Здравей, Нина,

  Никой и не иска да защитаваш вижданията си- това си е твоя блог, твоето местенце и ще пишеш каквото ти харесва без обяснения :) А аз в ролята на твой читател- с удоволствие коментирам и се радвам, че все още намирам хора, чиите виждания да ме карат да си раздвижа фалангите именно под техните писания :)

  Рокси

  ReplyDelete
  Replies
  1. Е, и аз се радвам в такъв случай! ^^

   Delete
 13. Много красиво описание! Напълно съм съгласна с теб ♡

  ReplyDelete