За хората, които не обичат снега и студа

17 comments
Flickr

Има нещо подозрително в хората, които не обичат снега.
Как е възможно някой да не го обича?
Той е магия.
Пада от небето, за да закрие грозните сиви сгради, които ние човеците сме сътворили.
Пада от небето и топли посевите, от които ние човеците се изхранваме.
Пада от небето, за да се разтопи и да напълни реките, от които ние черпим вода.
Пада и ни помага да съществуваме.
Пада и ни дарява с топлина и уют.
Как е възможно някой да не го обича?
Е, да - студено ви е, мокро ви е. Но това са моментни състояния, които бързо преминават, а всичко останало, което ни дава е много по-стойностно.
Студеното време също спомага за по-малкото разпространение на заразните болести. Ценете го и по никакъв начин не си пожелавайте "само лято", много по-добре ще е, ако е "само зима".
Имате сух и топъл дом, защо тогава мрънкате? Няма да останете навън, както бездомниците, няма да измръзнете, защото ще се приберете и ще се сгреете.
Хората, които не харесват снега и студа са хората, които казват, че "дъждовното време/мрачното време" ги сдухва, потиска.
Е, съжалявам, ама не ви е виновно времето за настроението, което имате.
Виновни сте си вие, но го използвайте за оправдание.
Всичко си има положителна страна.
Търсете я.

17 comments

  1. Много добре си го казала! Браво!!!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Да, да, да! Кифлите да кифлеят! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Взе ми думите, Йо :D

      Delete
  3. Абсолютно съм съгласна с теб,браво!Аз не обичам снега,аз го обожавам,прекрасен е и толкова чист като майчина сълза,като новородено бебе,като истинска и безкористна любов <3 Сутринта се събудих леко потисната,но като видях снега навън настроението ми изцяло се промени,а денят ми стана необикновен и прекрасен!

    ReplyDelete
  4. <33333 СНЯГ <33333 Толкова си права просто! Наистина е магия! <3

    ReplyDelete
  5. Вчера всичко беше лед във Варна, но тази сутрин като се събудихме и какво да видим, пухкавия сняг. Като детенце се зарадвах, по път за работа си подскачах и така ми се искаше да се овъргалям достойно в някоя преспичка ухух. Признавам си обаче, че съм много зависима от слънцето, когато ми липсва нямам енергия, а зимата когато има чисто небе е направо.... Няма по-хубаво нещо.
    Радвам се че падна сняг, защото никой не иска суха година, трябва да има водичка за земята. Много сме зависими от това да има сняг, валежи и времето да е студено, както подобава за една зима.

    ReplyDelete
  6. И аз харесвам снега, но стига да съм си на топло у дома с чаша хубав чай и да му се любувам през прозореца! :)

    ReplyDelete
  7. Съгласна, че снегът е вълшебно нещо, но с едно доста голямо но - вълшебен е извън града (или в града през първите 24 часа след като навали). След това по улиците става кишав ад, белият сняг става черни буци гадост. Обичам снега ужасно много - да се търкалям, пързалям, дивея в него. Ама не ми харесва в града и туй-то...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ели, напълно съм съгласна с вас!

      Рокси

      Delete
  8. Напълно подкрепям мнението на Ели преди мен! Обичам снега, обичам да трупа, да хрупа под краката ми, да се търкалям, да се разхождам с кучето, да се замерваме със снежни топки, обаче, когато стане лед и киша и особено, както в БГ не чистят, направо ми е отврат! Но за това е виновен човешкият фактор, защото ако се поддържаха улиците, ако пазехме природата, всичко щеше да е вълшебно :)
    И да споделя, че в момента в Германия (юго-западната част, в която се намирам) е пролет- редуват се дъжд със слънце и онзи ден заваля мокър сняг, който изобщо не натрупа и на мен ми стана много тъжно :)
    Но обожавам лятото, държа и това да отбележа <3

    ReplyDelete
  9. Снегът е едно хубаво нещо, но последиците от него... Наистина в България това никога не ме е радвало - непочистени улици, затруднено движение, лед, катастрофи и хиляди хора със счупени крайници по болниците. Онзи ден ми се наложи да прекарам 1 час в бърза помощ и резултата беше... на всеки 5 минути пристигаше по 1 човек със счупен, крак, ръка, таз и т.н. Съжалявам, но аз не обичам това...

    ReplyDelete
  10. По логиката на авторката и аз мога да я попитам същото :) Какво пък толкова му харесва на снега? Излишни дрехи, излишни обувки, излишни шапки, шалове.... навлечен си като ескимос, (освен ако не си от кифлите, които и през зимата се разхождат по пролетни дрехи; освен ако не си от кифлите, които и до пощенската кутия се придвижват с кола (ама пък тогава има друг проблем- генерален за карането на кола по "прекрасната" българска пътна мрежа); ако не си микс от двете :))))).... -1000000 градуса студ; и да не искаш караш кънки/ски по традиционно непочитените улиците- накрая на сезона имаш спортна подготвка като за зимна олимпиада- Алберто Томба и Патрик Чан, сравнени с теб са квартални аматьорчета ; тройни сметки за отопление, тройни цени за дрехи и обувки.... и мога да изброявам до безкрай минусите на съчетанието "сняг в града"
    Абстрахирайки се от контекста на местожителство на авторката, спокойно бих предположила, че:
    а) е прекалила с гледането на "Замръзналото кралство".
    б) е една от гореспоменатите тестени изделия.
    в) живее перманентно в планината на над 4000 м НВ, където снеговете никога не се топят и няма представа какво е положението в града.
    г) е богата наследница и такива "дребни" разходи за зимата не я тревожат.
    Всичко звучи така отвлечено, абстрактно и... утопично Направо да плеснем с ръце и да си направим снежни ангели :PPP :)))
    За завършек на моята анти-теза искам да споделя един лаф:
    "Защо в северните страни няма рапъри? Защото там е много по-трудно да израснеш на улицата!" ;)) :DDD


    Рокси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма да се впускам в дълги писания и да обяснявам защо аз мисля по този начин, само ще подчертая предпоследното изречение: "Всичко си има положителна страна.". Работата е там, че аз гледам главно към нея. Наслаждавам се на хубавото и се чувствам много по-добре, отколкото щях да се чувствам, ако бях седнала да си мисля за всички негативи, които сте изброили. :)))

      Delete
  11. Здравей, Нина,

    Никой и не иска да защитаваш вижданията си- това си е твоя блог, твоето местенце и ще пишеш каквото ти харесва без обяснения :) А аз в ролята на твой читател- с удоволствие коментирам и се радвам, че все още намирам хора, чиите виждания да ме карат да си раздвижа фалангите именно под техните писания :)

    Рокси

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е, и аз се радвам в такъв случай! ^^

      Delete
  12. Много красиво описание! Напълно съм съгласна с теб ♡

    ReplyDelete