Обиколна практика - Част 2

3 comments
Попитах ви в блога, под формата на анкета, "На каква тема искате да бъде следващият ми пост?". Събрах 12 гласа за "чай", 12 гласа за "козметика", 13 гласа за "пътешествия" и 10 гласа за "мода". Нямаше как да не уважа решението ви. 

Мина много време откакто направих "Обиколна практика - Част 1" и обмислях напоследък да пусна един пост с най-хубавите снимки от останалите 8 дни, но реших да продължа с разделянето на части, защото не искам да правя прекалено дълъг пост.


Днес ще ви разкажа с малко думи и повече снимки за 3-ти и 4-ти от практиката ни по Природна и Социално-икономическа география на България
която се проведе миналото лято.

Ден 3-ти
Първата ни спирка през този ден беше Шабленската тузла - уникално място за орнитолозите. Помня, че беше нечовешка жега още в по-ранните часове на деня. Разходихме се и по плажа, където бризът си свърши работата и ни разхлади.
























След нея посетихме нос Шабла и Шабленския фар, който е най-старият и висок фар у нас.

Любимият ми момент от този ден беше когато бяхме на клифовия бряг на Тюленово, вятърът отново ни галеше и разхлаждаше. Гледката беше невероятна, тихата песен на морето - също.



























Разходихме се по нос Калиарка и единственото, което помня е бруталната жега. Дните, които обикаляхме българското Черноморие, се паднаха с високи температури, а може би знаете колко "обичам" да ми е горещо. Въпреки този неприятен факт, отново искам да споделя радостта си, че за кратко време, имахме възможност да видим толкова много неща и да идем до толкова много места, за които само сме слушали и чели. 
























Последната спирка за деня беше град Балчик и Ботаническата градина, за която, както се досещате, бях много развълнувана, но за съжаление трябваше буквално да я разгледаме тичайки, защото закъснявахме, а ни чакаше път обратно към курортен комплекс Св. св. Константин и Елена, където щяхме да нощуваме втора вечер.





























Ден 4-ти
Първата спирка беше Варна. Имахме време за закуска и разходка. След това се отправихме към река Камчия. Разходихме с лодка по реката - малко нагоре по течението, а после до устието й. Изкарахме си чудесно!


























Преминахме транзит през Несебър и следващото място, на което спряхме беше град Поморие. Там имахме няколко опции, но повечето тръгнахме към Музея на солта. *Пф. Докато пиша тези редове и усещам как ходилата ми се загряват.* Оставиха ни на около 1 км от прословутия Музей на солта. Трябваше да вървим по асфалтов път, а, ако не ме лъже паметта, беше около 2-3 ч. следобед. Може да си представите какво беше + високите температури, за които ви говорих по-горе. По едно време имах чувството, че обувките ми ще се разтопят и ще ми се отлепи подметката. Започнах да ходя по тревата отстрани, защото толкова ми се бяха нагрели краката, че започна да ме боли. Та... отидохме до Музея на солта, нагледахме се на сол и отново се върнахме по същия този прекрасен асфалтов път. Ух. Пихме кафе в Поморие и тръгнахме към Бургас.























Бургас. Хм, какво да кажа за Бургас? Това е град, който ми носи толкова много прекрасни спомени. С моите приятели можем да стоим и с часове да си говорим за Бургас, за приключенията ни свързани с него. Мога ли да кажа, че е прекрасен? Да. Той е един от любимите ми градове. А градината им... Не знам, но е най-красивата градина, в която съм се разхождала. 























Този ден приключи с пристигането ни в Китен. Добре помня как скачахме от радост когато видяхме стаята в базата и най-вече - гледката. Това, че нямаше щипалки беше огромен плюс, освен тази, която си донесох от Китен, но това е друг въпрос... :D Беше прекрасно. 























Това беше 3-ти и 4-ти ден от 10-дневната ни практика. 
Очаквайте Част 3 - Странджа и Стара планина. <3 

3 comments

  1. ох Тюленово, Калиакра, Балчих все любими мои места :) Цяло лято бях там <3

    ReplyDelete
  2. Нинче, благородно ти завиждам за страхотните обиколки! А снимките са прекрасни <3

    ReplyDelete
  3. I wish i could read this!
    I know Russian, and this looks similar, but i still dont understand! lol
    love your blog x
    http://olia-shamray.blogspot.co.uk

    ReplyDelete