ЧАЙ: TOTD: Harney & Sons "CHINESE FLOWER"

9 comments
Source: click!
Реших да направя пост за зелен чай с добавки, 
който би бил по вкуса на повечето от вас, 
особено на онези, които си падат повече по флоралните, 
отколкото по плодовите нотки. 

Зеленият чай е на така известния бранд Harney & Sons, основан през 1983 г. от John Harney и управляван от шестима членове на фамилията. Някъде бях чела, че марката е избрана за чай на английската кралица! Тази колекция от метални кутии предлагат чай в копринени торбички. Всяка копринена торбичка дава възможност да бъдат приготвени 2 чаша чай от около 250 мл. Марката се предлага в България, като за огромна радост, при подготвянето на този пост, открих, че цените, на които се продават вече чайовете, са значително намалени. Ако искате да опитате висококачествен чай - препоръчвам на 100%!
Chinese Flower представлява смес от зелени чайове, цветове и лимон. Аз не усещам цитрусов аромат, а доста силен флорален. Привърженичка съм на плодовите добавки, но на хора, които обичат флорални вкусове и аромати, както казах, би могъл да допадне много.

Запарката става отново с вода, която не е 100 градуса, т.е. след като заври, трябва да бъде оставена да се охлади, да достигне около 75 градуса (ако имате термометър) и чак след това чаят да бъде залят. Продължителността на запарката е 3 минути. 

Цветчетата се обезцветяват (хах, как звучи). Листата на чая придобиват типичния "убит" зелен цвят. :D

Течността е бистра и има светъл жълто-оранжев цвят. Ароматът е изцяло флорален, както и вкусът.























Количеството на чая в металната кутия е 26 гр., общо 20 копринени торбички.
Стига за приготвянето на 40 чаши чай.
Може да бъде закупен от - тук.

Надявам се, че това ревю ви е допаднало! Ще се старая да пускам по-често чайове, които биха били по вкуса на повечето хора, но не смятам да оставям и нетипичните видове за ценители!

#comingsoon #personal
Много скоро ще постна "Room Tour In Photos", за да ви покажа няколко идеи за декорация и организация и да отдам заслужено място на тази стая, която в продължение на повече от 3 години обитавах и която скоро ще напусна завинаги. 

Относно giveaway-а, който споменах във Фейсбук - за съжаление продуктът не е наличен в момента и или ще измисля друго, или ще изчакам да го получат в магазина. 

9 comments

  1. Cool, аз съм голям фен на Париж и Кариби между другото, ще го пробвам и този :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз трябва да си сложа Париж в уишлиста, да. :D Пробвай!

      Delete
  2. Strahotna tema, triabva da go opitam , preporuchvam ti na Cupcake tea chaiovete strahotni sa (ima shokoladov triabva da kacha snimki vuv bloga si :) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Къде се предлагат, има ли ги онлайн или?

      Delete
  3. Nice blog and post! I think I'll be there more often! :) I'm following you!

    Don't forget to check out my last post in your spare time!
    http://compagnion2.blogspot.com/2014/03/3-ways-to-style-hat-sheinsidecom.html

    ReplyDelete
  4. Леле,не знах дори за този вид чай! Все още си пия Туинингс и си мисля,че е хубав. Преди си купувах чай от някаква чаена къща .. но съм забравила името, но бяха доста хубави. Задължително ще пробвам!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, по-добре е от чаена къща и насипен, поне да виждаш какво пиеш - листенцата, добавките и др. :)))

      Delete
  5. Милейди, как си представяте щатска фирма и то създадена едва през 1983 да е избрана за "чай на английската кралица"!!...

    ReplyDelete
  6. "Някъде бях чела" автоматично трябва да хвърля читателите в съмнение, всичко, което четем, не можем да го приемаме за чиста монета, хаха, аз не го правя със сигурност. :D Съмнявам се. Но все пак, защо да не e - http://www.capital.bg/specialni_izdaniia/kafe/2014/04/03/2274775_obichai/

    ReplyDelete