Tea Haul: Basilur, Harney & Sons and Droga.bg

8 comments






















Хохо, дойде време да ви покажа новите чайчета, с които се сдобих в последните месеци. Който ме следи тук и в Instagram, със сигурност ги е виждал, но днес искам да им отделя специален пост и да разкажа с няколко думи за всеки. Напълно е възможно някои от тях да попаднат в чаената ми рубрика "Tea Of The Day".























HARNEY & SONS
Сигурно минаха повече от 2 години, откакто си купих първите кутии Harney & Sons. Въпреки че цената, на която се предлагат у нас, е намалена, както писах - тук, тя остава висока за нашия стандарт, за това аз търсих вариант да се сдобия с така желаните вариации, на по-изгодна цена. И тук, както при четките Real Techniques (за тяхната поръчка, може да прочетете - тук), на помощ дойде iHerb. Видях, че марката е една от седмичните марки с 20% намаление, а и плюс моите бонуси, успях да се сдобия с цели 3 кутии за за такава сума, с която в България, бих си купила само една. Но стига излишни приказки, нека преминем към чайовете, които избрах. 

"Paris" (Classic Collection). Уникална смес от черни чайове с ванилия и плодово-цитрусов аромат. Представете си - ванилия, цитруси и други по-сладникави плодове - прекрасна комбинация. 

"Winter White Earl Gray" (HT Blends Collection). Earl Gray - черен чай с бергамот, е познат на всички, защото е един от основните видове, които се предлагат в супермаркетите. Winter White Earl Gray включва уникалния аромат на типичния Earl Gray, но използваната основа не е черен, а бял чай, което му дава един много по-мек и нежен вкус. 

"Dragon Pearl Jasmine" (Classic Collection). Един от първите видове чай, които опитах, беше зеленият чай с жасмин във формата на топченца от един китайски магазин. Много го обичах и мисля, че си взимах няколко пъти, но отдавна вече го нямам наличен в колекцията. Реших да пробвам този на H&S и си припомних колко много обичам начина, по който жасмина омагьосва чая. За мое голямо учудване, този подвид не идва със основа - зелен чай, а жълт чай

BASILUR
Ох, каквото и да кажа за външния вид на чайовете на марката, ще бъде малко. Все още не мога да проумея как постигат такова представяне на чая, добро качество и ниска цена. Трябва да има някаква уловка. Вкусовете са наистина прекрасни, добре съчетани добавки с основа - чист цейлонски зелен чай. Купих ги от Румъния и вече нямам търпение да ида отново в Букурещ, за да си купя и други видове!

"Present Green" (Festival Collection). Целонски зелен чай с ягода, розови листа и вкус - червена боровинка и ягода.

"Love Story Vol. 1" (Tea Book Collection). Цейлонски зелен чай със слънчоглед, метличина и вкус - бергамот.

"Spring Tea" (Four Season Collections). Цейлонски зелен чай с помело, череша, метличина и вкус - череша. 






















DROGA.BG
Както знаете, аз колекционирам чай. Понякога си взимам малък грамаж от някои видове, само за да ги опитам и да ги добавя в колекцията, а понякога повтарям покупката на даден чай, ако искам да го пия по-често. Спряла съм се на много видове в чаения магазин Droga.bg и ще виждате и други чайове от там.

"Очите на Феникса" (горе - ляво). Специален подвид зелен чай, който е завит в нестандартна форма. Мисля да направя Tea Of The Day с него някой ден, защото е наистина интересен. Все още не съм го опитала, защото напоследък наблягам на Basulur и Harney & Sons. :D

"Бял Пу-Ер" (горе - дясно). Ох, този вид толкова силно ме привлече. Обработен е по стандартните процедури, за да се получи пу-ер, но е направен изцяло от белите пъпки на чаените растения, от които е събиран. Вкусът му е много странен и нетипичен.

"Гьокуро Ютака" (долу). Органичен японски зелен чай. Трудно бих сравнила вкуса и мириса на този специален вид чай с някой от чайовете, които съм пила до сега. 




Надявам се, че ви е било интересно. Ако имате някакви въпроси относно чайовете, оставете ги долу, ще се радвам да ви отговоря! Също така, ако искате да видите някой от тях в рубриката "Tea Of The Day", не се притеснявайте, а споделете желанието си! :))) <3 

Поздрави,
Нина

8 comments

  1. Много интересен пост.
    Поздрави. хох Цвети
    cvetybaby.com
    Instagram Facebook

    ReplyDelete
  2. Нин, прекрасни са! Интересно ми е да научавам още за чая :) Опаковките на Basilur са толкова красиви и ретро, като книжки ми изглеждат...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, едната си е точно като книжка, хаха. <3 :)))

      Delete
  3. Нина, сега Ви откривам! Благодаря за подробната информация! Аз съм голям любител на чайчета и вече повече от 15 години нямам ден без да пия чай. С най-голяма любов се отнасям към зеления със жасмин.
    Да добавя, че блога ти е интересен и вероятно често ще го посещавам.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравейте!
      Радвам се, че сте открили нещо интересно в моя блог.
      Радвам се и когато срещам други любители на напитката!
      Поздрави,
      Нина

      Delete
  4. О, да, ще пия чай с теб някой ден!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Другият пък като си направим блогърска среща и аз ще съм в София иииииии ще е по-хладно ииииии ще идем да пием чай! :))) <3

      Delete