Eco Of The Week: Часът на Земята 2015

2 comments
Източник: Цък
И тази седмица предстои едно важно събитие, на което искам да обърна внимание. Става дума за международния Час на Земята - превърнал се в "празник на природозащитата". 

Много от хората свързват Часът на Земята с гасенето на крушките в точно определен час в интервал от 60 мин, но този т. нар. празник на всички, които имат желанието да опазят Земята, иска да покаже как едничкият човечец може да постигне много и да допринесе сам по себе си за оформянето на едно по-красиво и със запазена природа място. 

Тазгодишния Час на Земята в България WWF посвещава на българските реки.

"Бъларските реки - преграждани, изкопавани, унищожавани, те показаха какво означава когато нарушим равновесието. Време е да им отвърнем с грижа, защото сме на път да ги загубим."
Източник: WWF Бълария

Предложенията на WWF България
за Часът на Земята
*Пълната информация може да прочетете - тук.*

  • Може да станете част от тазгодишния Час на Земята, като подпишете подписката за реките (цъкнете - тук). Повече за подписката на новата кампания, която стартираха WWF Българи, може да прочетете в поста, който направих на тази тема - тук
  • Снимки на реките. WWF България заедно с "Риболовен клуб Балканка" започнаха маркирането на проблемите участъци по българските реки в сайта - dams.reki.bg. В сайта в "Какво и как да снимам?" е описано точно как може да се включите в опазването на реките. В "Как да пуснем жалба?" ще научите полезна информация, ако искате да пуснете жалба за конкретен проблем по някоя река. 
  • На 26-ти март в Пловдив и Берковица се извърши прожекция на филма DamNation. Пост за филма може да прочетете - тук
  • На 27-ми март ще има в Русе  прожекция на DamNation в Исторически музей от 17:30 ч.
  • На 28-ми март Варна ще прожектира филма DamNation във ФКЦ в 18:00 ч., а след това ще отбележат и Часът на Земята. В 20:30 ч. ще има огнено шоу + акустична музика.
  • В София на 28-ми март пред Народния театър от 20:00 до 21:30 ч. ще бъде отбелязан Часът на Земята със светлинно шоу, музика, изобразяване на защитени видове със светлина. 
Включете се! 

Поздрави,
Нина

2 comments

  1. Анатоли ЙозовMarch 27, 2015 at 6:13 PM

    Има ли информация колко енергия се е спестила от предходните години?

    ReplyDelete
  2. Сигурно има, но не съм попадала или съм забравила.

    ReplyDelete