One Of My Days: Sushi

4 comments

От доста време не съм правила пост от тази рубрика и бях намислила тази седмица да снимам, защото вие обичате да ги четете и гледате, а и аз също обичам да ги правя. Надявам се да ви бъде интересно и по някакъв начин полезно! :)
Сутринта (добре, де, по обед) слънцето огряваше терасата ми. 
Времето беше ясно, но студено.
По време на сесия, както съм в момента, все си развалям
допълнително разваления режим за спане.

Закуската - стандартна, почти. Нямах мляко, но течната и сухата сметана закърпиха положението с кафето. Мини филийки с хумус и авокадо за допълнение. 

Малко по-късно се изкъпах, а непосредствено, след като излязох от банята, си напръсках лицето с това. Откакто си взех спрея (може да го поръчате от - тук), често го използвам именно така - след баня или душ, на мокра кожа. Пръскам и размазвам. В него има и масла и консистенцията му е предимно течна, но на моменти има и леко мазно усещане, което ми дава чувство на подхранване.

За следобедна "закуска" хапнах леща.
Това е първата манджа, която си приготвям в новата квартира.
Получи се добре. Сложих и една шепа елда. 

Следващата стъпка - учене. 
На по-следващия ден имах изпит по ГИС и трябваше да се залавям с лекциите. 

След последния път, когато ядох суши (Instagram), супер много ми хареса и реших да се възползвам от ваучера, които ми дадоха от Foodpanda, и да си поръчам от любимото Суши Експрес. Трябваше да изляза, за да изхвърля боклука, и реших да ида да си го взема лично, след като го поръчах чрез мобилното приложение на Foodpanda (което може да изтеглите от тук [iOS] или тук [Android]), хем да спестя малко въглеродни емисии, хаха. 

Напоследък не излизам без да се наконтя с тези продукти. Спиралата и ФДТ ги бях заменила с алтернативни марки, които имаха по-щадящ състав, но нещо не се спогодихме изцяло и минах отново на стандартните. Това не означава, че ще спра да опитвам да си търся подходящи алтернативи, но за сега ще се примеря с тези. Пудрата на Lavera и ружа на Benecos са едно от любимите ми неща на света. Моливът за вежди е на Alverde и си го взимам за втори път, много съм доволна. Ако искате да разберете как да си поръчате оригинални четки на Real Techniques, може да прочетете - този - пост.

Откакто се преместих на новото място и има наблизо кофи за разделно изхвърляне на боклука, със съквартиранта ми започнахме да събираме пластмасовите и хартиените опаковки и да ги изхвърляме разделно. Мога да кажа, че едно 90% от пластмасата и хартията я изхвърляме разделно и едно 50% от боклука, дори сигурно повече. Много се радвам, че най-после го правим и се радвам, че като надникна в кофите и има почти изцяло боклуци от съответните категории, а не са си изхвърляли хората каквото им падне примерно при стъклото!

Отидох след това до Sushi Express, където вече ме чакаше готовата поръчка. 

Сушито беше прекрасно, дори ми харесаха видовете повече от предния път. 
Поръчах си два сета - Сет 26 и Сет Големи рулца. 
Определено ще повторя поръчката точно с тези два сета някой ден. :3 

След като си изхвърлих боклука и набързо си подсигурих вечерята, се захванах с модулите, които трябваше да направя по ГИС, както и с курсовата работа, която трябваше да напиша. Някои неща така и не разбрах как се правят, но научих доста от задачите, които ни бяха подготвени и вече мога сама да правя проучване за подходящи територии за фотоволтаични паркове, което се оказа супер интересна и не чак толкова трудна задача. :3 

Модулите ми отнеха доста време и пих едно късно нощно кафенце, за да съм по-свежа. 

Късно вечерта, минах и през процедурата на лицето. 
Любимото ми нещо е тази електрическа четка. Но за нея друг път. 
Не съм забравила, че обещах ревю. Все някога ще го направя! 

Хидратация за околочен контур и цялото лице. Moa балсамсчето го мажа по участъци, 
на които имам зачервявания или някакви раздразнения. 

*Ваучерът за Foodpanda ми е предоставен от PR

Това беше всичко за един от моите дни. 
Ако имате някакви въпроси, готова съм да отговоря! :3 

Поздрави,
Нина

4 comments