One Of My Days: Frudada & Mimi

No comments

Напоследък рядко правя постове от тази рубрика, но, когато това се случи, винаги е импулсивно, без да го планирам предварително и без нагласени работи. В същия ден, бях поканена на събитие на Frudada, като реших да си взема фотоапарата, за всеки случай, ако ме озари желание за повече снимки. В края на деня бях благодарна, че го направих, защото успях да заснема всички тези моменти и да ги споделя с вас. Приятно четене и разглеждане! 

Аз съм от хората, които не стават лесно сутрин, особено в някои моменти. Имам щастието, през последните години, да работя от вкъщи и, след университета, вече не ми се налагаше да ставам рано. И така - има дни, в които мога без проблем да стана в 9-10 ч. и да съм супер свежа, а в други - 13 ч. е и аз едва си отварям очите. Но ставането в 7 ч. за мен е нещо невероятно, което в същия ден трябваше да направя. Когато обаче предстои нещо вълнуващо, като днешното събитие, винаги е по-лесно, естествено. 

С Миленка имахме среща, за да отидем заедно към +Това, където щеше да се проведе събитието. Първоначално си мислих, че не съм посещавала мястото, но после се сетих, че съм ходила там на една изложба, преди време. Доста приятна локация, за всякакви мероприятия, а и си имат кухня, в която приготвят, по думите на Звезди, много вкусни нездравословни неща. Аз не опитах, но смея да ѝ се доверя, защото така ухаеше, че...
На мястото вече ни очакваха, с подредени за дегустация маси. Ние естествено се заехме да снимаме, преди да започне представянето и същинската част на срещата. Аз лично не бях опитвала нито един от вкусовете на Frudada, но ми беше много любопитно.

След като се събрахме, основателят на марката - Злателина Бежева, ни разказа за себе си и Frudada. Злателина е живяла, учила и работила 7 години в САЩ, и ми беше много интересно да науча повече за мозъкът, стоящ зад Frudada, и за нейната лична история, мотивация за здравословно хранене и живот. Такива разкази са винаги вдъхновяващи! 

Много се радвам, че събитието беше организирано точно в този момент, когато моето лично желание за по-здравословно хранене, напълно естествено, както се случва всяка година, се развива с порастването на листата на дърветата. 
В магазините всеки ден се появява някакъв нов продукт, здравословен уж, примамващ с етикет и послание, че вече потребителят все по-често поглежда не с любопитство, а със съмнение. Напоследък и аз се усещам, че правя така. Може би заради това, въпреки че ми правеха впечатление бутилките на Frudada, така и не посегнах към тях. 

Имах нужда явно да се докосна до тях по друг начин, по-директно, за да им стана истински фен, а това се случи несъмнено, след като Злателина ни разказа за цялата концепция на марката и опитах първото смути. 

Двете неща, за които научих повече от презентацията, и са важни за мен самата са - използваните продукти и технологията. Безсъмнено това е най-важното, за да имаме един наистина качествен продукт. Във Frudada няма нищо друго, освен пресни плодове и зеленчуци. Сама разбрах, че щом няма допълнителни овкусители и подобрители, единственото нещо, на което трябва да се обръща внимание, е качеството на тези съставки и, ако то не е добро, целият продукт няма да бъде добър. Злателина ни разказа, че процесът на подбор на плодовете и зеленчуците е наистина много важен и основен за тях. Смутитата се приготвят по специална технология - студено пресоване във вакумна камера, с помощта на различни (за различните видове съставки) преси, които извличат както сок, така и пюре. Използваната технология подпомага запазването на хранителните качества и вкус и получаване на продукт с по-високо съдържание на антиоксиданти. 

Засега съм опитала само смутито с череши и цвекло и това с ягода и банан и съм - окей, това нещо ме спечели тотално. Повече впечатление, ще споделя в един бъдещ Instagram пост, след като опитам и другите видове. 
От марката ни разказаха за бъдещите им проекти, сред които е фреш, специално смути и най-вълнуващото - сладолед, като имахме възможност да дегустираме два от видовете, които ще се предлагат. 
Мими ми предложи да отидем в Sasa Asian Pub (Radisson), след събитието, за да пийнем нещо и да се видим. На мен не ми трябваше много убеждаване, защото компанията ѝ ми е винаги много приятна, а и след толкова много снимки и постове от това място, все още не го бях посещавала, а ми беше любопитно. 

Атмосферата е страшно приятна и отпускаща. Ние отидохме точно в 12 часа и беше много празно и това още повече допринесе за хубавото изживяване, защото нямаше много хора, които да ни гледат странно, докато се навъртаме наоколо и правим любимото си занимание - 

- снимане. Миленка снима...

Аз я снимах...
И накрая снимахме вкусотиите, които си поръчахме. И този път поръчката ни съвпадна, имаме доста сходен вкус за някои неща. :) Тази разкошна полусфера е Саса Кейк с малини и шоколад
За напитка избрахме - Ягодово Айс Лате. И двете неща бяха много вкусни, но десертът обра всички точки. Толкова наситен и плътен вкус, с топяща се в устата текстура - вълшебно! 


След около 2 часа си бях вкъщи.

Много рядко го правя, защото после в повечето случаи се чувствам зле след това, но този път реших да дремна за час-два, защото ставането в 7, при лягане в 3, ми се отрази. 
Вечерта си приготвих, любимите напоследък, печени зеленчуци на фурна. Особено много заобичах печени моркови - толкова са сладки и могат да бъдат използвани за здравословна следобедна закуска или просто като ви се прияде нещо сладко. По принцип слагам всякакви зеленчуци в тавата, каквито имам в момента - лук на едро, картофи, брюкселско зеле, карфиол, тиквички, чушки, гъби, и поръсвам с микс от подправки, чесън на прах (ако нямам пресен), малко мазнина и пека за около 20 минути на 230 градуса, с покрита с метално фолио тава, и после още 10 минути - без фолио. Стават страхотни! 

Другите занимавки за останалата част от деня бяха - безцелно шляене в Internet, организиране и Friends - отново! Новият ми планер все повече придобива някакъв вид и, тъй като получавам доста запитвания за него и за другите ми канцеларски пособия, непременно ще му отделя пост в блога някой ден! 

Е, това беше моят ден - изключително приятен и наситен с емоции, благодарение на Frudada и Мими. Много съм благодарна, като имам възможност да бъда част от такива събития, затова - благодаря още веднъж за поканата, Frudada и до скоро!

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments