Radiant: Professional Make up Session

No comments
След звездното събитие на Radiant, което ви показах в блога - Radiant Professional Make up: Christmas Event, имахме възможност да посетим професионална грим сесия, за да се запознаем още по-отблизо с голяма част от продуктите на марката. 

Уговорих си час с прекрасната Надя - професионален гримьор, и отидох на първата си професионална сесия! Да. Досега не бях посещавала и да призная - леко се притеснявах, въпреки че знаех, че не е като при зъболекар, хах. 

Беше истинско удоволствие и се радвам, че сега мога да ви разкажа.
Приятно четене и разглеждане! 

Специализираният магазин на марката, който посетих аз, се намира в Paradise Center. Доста просторен, предлагащ не само Radiant, но и Seventeen, Lorvenn и други марки.  

Надя ме посрещна много топло и веднага започна да реди всички продукти, които щеше да използва. Нямаше да ми прави просто грим, а пълна разкрасителна процедура.

Бях отишла с грим, затова първата ѝ задача беше да го свали. Започна с очите и разкошния продукт - Eye & Lip Make up Remover. Докато премахваше спиралата ми с възможно най-нежните движения, ми обясни, че е добре да използваме отделен продукт за премахване на грим около очите, а не обичайната мицеларна вода, която ползваме на цялото лице. Аз знам, че зоната около очите е деликатна и трябва да сме по-нежни с нея, но не знаех, че трябва да използвам по-специален продукт. Надя ми каза, че обикновените мицеларни води са на сапунена основа и много изсушават тази зона, затова e по-добре нещо специално за около очите.

За останалата част от лицето използва Pure & Gentle Cleansing Milk и Pore Minimizing Tonic Lotion

С Exfoliating Cream подготви кожата ми за следващaта стъпка - Instant Glow Mask

След маската нанесе отново тоник и лицето ми вече беше като бебешко дупе - супер гладко и меко!
За да хидратира кожата, нанесе 24hr Cream SPF 15 и De-Puffing Eye Cream, докато ми правеше най-приятния масаж. Лицето ми така грейна!

Реших да заложа на ежедневен грим, като ми се искаше да пробвам нещо по-червеникаво върху очите. Това и направихме. Надя започна с фон дьо тен - Natural Fix All Day Matt Make up, който смеси с микс от масла Youth & Balance, за да балансира ефекта на фон дьо тена. С добавените масла участъците, които по принцип са ми по-сухи, се балансираха с другите и така лицето изглеждаше добре навсякъде. 

Вежди: Brow Design Matt Duo.
Контур и руж: Face & Shape Palette Limited Edition.
Очите направихме леко опушени с червеникаво-кафяв цвят.

Коректор: Illuminator Concealer.
Спирала: Magna Lash Mascara.
Червило: Matt Lasting Lip Color.

Резултатът много ми хареса, особено зоната около очите. Спиралата е феноменална и горещо препоръчвам. Снимка на себе си не съм сложила, защото изобщо не ми се получи самоснимането.

Освен, че си тръгнах с доста полезна информация и насоки от Надя специално за моята кожа, получих и 3 продукта - Eye & Lip Make up Remover, Illuminator Concealer и Instant Glow Mask, за които ще споделя мнение в друг пост.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 
До скоро!

No comments