REVIEW: Braun Face 830

8 comments

Преди месец и нещо се свързаха с мен и ми предложиха да тествам един от новите уреди на Braun, аз веднага се съгласих, защото самият уред беше интересен, а и много исках да направя сравнение между две механични четки за почистване на лицето. В този пост няма да сравнявам, а ще направя преглед само и единствено на уреда Braun Face 830 и ще споделя с вас своите впечатления от него. Много скоро (надявам се), ще подготвя ревюто на другата "тайна" четка и така сами ще видите плюсовете и минусите и при двата варианта. Надявам се това ревю да е полезно за вас и да ви помогне при избора, ако сте решили да се насочите към продукта. 

Описание на продукта от Braun
"Новият продукт Braun Face е първият в света 2 в 1 продукт за лице, който предлага дълбоко почистване на порите и прецизна епилация на лицето за чиста, сияйна красота..."

Мини епилатор
"С 10 микро отвора за супер-ефикасна епилация Braun Face оставя кожата гладка за повече от четири седмици. Епилацията с Braun Face е 200 пъти по-бърза от тази с обикновените пинсети и може да премахне четири пъти по-къси косъмчета от кола маската. За секунди той дава на жените кожа, която остава гладка за седмици."

Почистваща четка
"Само с една смяна на главите, епилаторът Braun Face се превръща в ефикасна четка за почистване на порите в дълбочина, която осигурява качествени спа-резутати само за няколко минути. До 6 пъти по-ефикасна от обикновения скраб за лице, свръхзвуковата почистваща технология нежно, но в дълбочина почиства всички следи от грим и замърсявания."

Кампанията #breakfre
Braun, в сътрудничество с Джесика Алба, стартира кампанията #breakfree. Те призовават жените по цял свят взаимно да си помагат, за да могат заедно да се освободят от неувереността и ниското самочувствие. 
Снимка: braun.com



Съдържание на комплекта

Кутията на Braun Face 830 Premium edition съдържа:
  • Основно механично тяло, върху което се прикрепят епилиращата глава или почистващата четка.
  • Епилираща глава
  • Адаптор за почистващата четка с бутон за освобождаване
  • Почистваща четка
  • Батерия 
  • Защитна капачка за епилиращата глава
  • Книжка с инструкции
Допълнителни аксесоари:
  • Калъф за пренасяне на уреда
  • Огледало с подсветка
  • Почистваща четка
Харесва ми това, че в комплекта е включена и батерията. Не че представлява трудност да си купя сама, но е удобно, защото можете веднага да започнете да го използвате, ако нямате налични батерии у вас. Хубаво би било, ако имаше поне още една почистваща четка в комплекта, но да не издребняваме. Все пак отделни почистващи глави се предлагат от марката и когато вашата стане неизползваема, може да си купите и да я замените. 
Не знам защо, знам само, че не само при мен е така, но когато си купя или получа като подарък някакъв уред или друго, което към себе си има някакви по-малки съставни части и аксесоари, аз винаги се вторачвам в тях и им се радвам сякаш повече, отколкото на основната вещ. Много е странно, но огледалцето ми е едно от любимите неща от този комплект. Самото огледало не от онези, от които ви заболяват главите, ако гледате повече време, а от онези хубавите, кристално чистите, с които виждате всичко. Има и подсветка, която рядко използвам, но си е плюс. Огледалото е включено само при модели 830 и 831.
Другият допълнителен аксесоар - калъфчето, е също чудесно допълнение, но за съжаление отново мисля, че не се предлага при всички модели на уреда.

Дизайн
Дизайнът на Braun Face е изчистен и много елегантен. Съчетанието между бяло и сребърно винаги ме е привличало. Формата на основното механично тяло е много удобна за захващане на уреда и изпълняване на движенията нужни за използването му. Размерите са много удобни и позволяват без проблем да го вземате навсякъде с вас, без да заема много място. 


Малък епилатор
"С 10 микро отвора за супер-ефикасна епилация Braun Face оставя кожата гладка за повече от четири седмици. Епилацията с Braun Face е 200 пъти по-бърза от тази с обикновените пинсети и може да премахне четири пъти по-къси косъмчета от кола маската."
Върху основното механично тяло има бутон, с който единствено се сменя посоката на въртене на механичната глава, а не скоростта на въртенето ѝ. Въпреки това, смяната на посоката е важна, защото при един или друг начин на държане на уреда, различната посока, ще бъде по-ефикасна за почистване. Аз лично я сменям, за да видя дали ще има разлика и определено има. Главата се отстранява с дърпане. Направи ми впечатление, че защитната капачка на уреда не съвпада по форма с епилиращата глава, която е елипсовидна в долния ѝ край, а капачката е кръгла, но после премислих и в момента съм на мнение, че е умишлено така направено, за да не изпада лесно, хм. Във вътрешната част на капачката има и гумено уплътнение за допълнителна защита.

Впечатления от използването на малкия епилатор
Хм, никога не съм си представяла, че ще използвам мини епилатор за премахване на каквито и да е косъмчета по лицето, но ето че се случи. Моят опит е само и единствено с косъмчетата на горната устна, не бих си причинила нещо друго по лицето, освен това, на този етап, хаха. Относно болката, защото съм сигурна, че много от вас се интересуват, хаха - боли, да, няма как и да е по друг начин. Има разлика разбира се от това колко са косъмчетата за отстраняване - ако са по-малко, боли по-малко. Епилаторът наистина се справя и лесно отстранява голяма част от косъмчетата, но много зависи под какъв ъгъл държите епилиращата глава. С твърдението на Braun, че оставя кожата гладка за повече от 4 седмици, не мога да се съглася. Има минимално накъсване на някои косъмчета, което знаете до какво довежда - бързо израстване. Все пак уредът е много бърз и спестява наистина изключително много време. Забелязах, че главата се загрява при по-продължително използване, но това не бива да ви притеснява, според мен е нормално. Не трябва и много да се притиска към кожата, защото се забавя въртенето и мисля, че не добре и за самия уред. След епилация зачервяването е съвсем в рамките на нормалното, сравнимо и със зачервяването, което се получава и след използването на обикновени пинцети.


Четка за почистване на лицето
"Само с една смяна на главите, епилаторът Braun Face се превръща в ефикасна четка за почистване на порите в дълбочина, която осигурява качествени спа-резутати само за няколко минути. До 6 пъти по-ефикасна от обикновения скраб за лице, свръхзвуковата почистваща технология нежно, но в дълбочина почиства всички следи от грим и замърсявания."
Преди всичко, искам да кажа, че Braun Face е водоустойчив уред. Точно за това не е проблем да използвате почистващата четка под душа или във ваната. 
Четка се отстранява от адаптора чрез бутон и може да бъде заменена, както вече споменах, с нова, след като се изхаби. От Braun препоръчват смяната да се осъществява на всеки 3 месеца или веднага, след като видите, че четката се е деформирала.


Впечатления от използването на четката
Не бих искала да приписвам на тази четка всички благоприятни въздействия, защото преди нея, както вече казах, използвах друга, от която останах безкрайно очарована, а и като първи такъв уред, наистина открих разлика. Но сега, продължавайки с тази, затвърдих мнението си, че почистването на лицето с механични четки неслучайно е толкова обсъждано напоследък. Те са наистина ефективни. 
Едно доказателство, което подкрепя тезата е, че при използването и на тази четка, след като стабилно съм се опитала да си премахна грима с целия си набор от почистващи лосиони и води, много често се виждат следи от бб крем-а ми върху нея, което обезателно води до извода, че четката почиства това, което с обикновените почистващи средства, не мога да премахна. Сигурна съм, че го прави много по-добре и от обикновеното измиване на лицето със гел/сапун/крем и само с помощта на ръцете.
Факт е, че откакто се запознах с механичните четки, в много редки случаи прибягвам до ръцете си и то се случва само върху очите, ако не съм успяла да премахна добре очния грим. 
Много зависи и от това с каква козметика комбинирате използването на уреда. Аз го използвам в момента с Avocado Cleancer-а на Pure Nuff Stuff. Подходящ е, защото самия уред почиства в дълбочина, а този крем е по-подхранващ и са едно прекрасно дуо. 
Главата на тази четка е доста малка, косъмчетата са къси, но мисля, че изпълнява добре своята функция. Движението на самата четка на е грубо, но едно малко по-обезпокоително нещо е това, че не бива да натискате прекалено, защото, както при епилиращата глава, движението се забавя и излиза странен звук. 
Този уред няма самоизключваща се функция, което по принцип е плюс, но пък позволява да си чистите лицето колкото сметнете вие за необходимо. Има само една "скорост", за това няма значение дали ще преместите бутона на ляво или на дясно. 

Заключение
Когато един уред изпълнява повече от една функция, много често не успява да изпълни на добро ниво зададените му задачи, но Braun Face 830 е пример за това как два уреда могат да са в 1, но и да бъдат достатъчно добри сами по себе си. Харесвам много дизайна и качеството на изработка, което не е нещо необичайно за уредите на марката, но все пак трябва да го спомена. Препоръчвам с две ръце на всеки, който иска да опита нов начин за отстраняване на косъмчетата по лицето, както и на всеки, който прекалено много е слушал за почистващите четки за лице и вече няма търпение да ги пробва!

Цена: ~130 лв

Оценка: 5/6

*Продуктът ми е предоставен от PR за тест

Много се надявам да не съм пропуснала нещо и всичко, 
което съм написала да е било интересно и полезно за вас! 
Ако имате някакви въпроси, задавайте ги без да се притеснявате!


Благодаря, че ме четете!
Поздрави,
Нина

8 comments

  1. Аз ще очаквам и ревю за другата (Mисля, че зная коя е, но пък защо да не ме изненадаш :D). Имам и въпросче - след епилиране кожата зачервява ли се или е в рамките на нормалното? И ти самата какво използваш след това като продукт за самата кожа? :)

    ReplyDelete
  2. Ох, да, това забравих да го включа, а си го мислих! Не, не ми се зачервява много, не повече от лекото зачервяване, което се получава и след като съм използвала пинцети, примерно. Абсолютно в рамките на нормалното е при мен. След епилация обичам да освежавам кожата с някаква флорална вода - роза или лайка. :) Действа успокояващо.

    ReplyDelete
  3. Споделям мнението ти, че механичните четки като цяло са много ефективни.Аз също не мога вече без моята четка и рядко почиствам само с ръце :)) Разликата е осезаема.Чудесно ревю <3

    ReplyDelete
  4. Да, наистина! :)))
    Много ти благодаря! <3

    ReplyDelete
  5. the Beauty in my LifeNovember 6, 2014 at 8:08 PM

    Оххх, все искам да си купя и все не стигам до там :D Тази доста ми харесва по това което казваш, пък и цената е изключително приемлива. Още повече че съм фен на Джесика Алба и на кампанията #breakfree :)

    ReplyDelete
  6. Да, цената спрямо продукта и качеството е много приемлива, а и така тестваш два продукта едновременно, което е още по-добре. :)

    ReplyDelete
  7. Благодаря за ревюто. Отдавна заглеждам подобни четки, ще изчакам и другото ревю и ще взема решение :)

    ReplyDelete
  8. Много интересен продукт наистина. Имам Clarisonic Mia2, но и това го искам :)

    ReplyDelete