Eco Of The Week: Банско

2 comments

Миналата седмица не успях да пиша за тази рубрика, защото сесията ме натисна още по-здраво, но тази седмица, въпреки че утре имам тежък изпит, се захванах да напиша няколко реда и да ви покажа няколко важни цитата, на които според мен трябва да се обърне особено внимание! 
Отново става въпрос за казуса "Банско" и изграждането на втори кабинков лифт. Стана ясно, че утре ще се разбере дали правителството ще позволи изграждането му и в този ред на мисли е добре да бъдем подготвени отново за протести, ако имат наглостта да разрешат това спорно съоръжение. 

Няма да копирам директно всички текстове, само ще ви препращам и се надявам да прочетете, за да се информирате допълнително! 

Първият важен пост, който дава обобщена картина на злоупотребите на Юлен със закона, е този на ЗаДаОстанеПрирода и може да го прочетете - тук - под снимката. 

Стана ясно, че природозащитни организации са били заплашвани по служебните им телефони, което още повече навежда на мисълта, че заставането зад идеята да НЕ се разрешава втора кабинка в Банско, не е удобна на някого. Пост по темата може да прочетете - тук

Последният пост, към който искам да насоча вниманието ви е този на Асен Генов, но този път ще цитирам директно: "От отлично осведомен източник разбирам, че утре МС предстои да вземе решение за Банско. Припомням, че отношенията на Боко с Цеко са близки, сърдечни и в дух на сътрудничество и партньорство. Сред най-ярките примери са плазмата, дето Цеко му я монтира в хотела на Банско, както и специфичната поправка "Цеко Минев", предложена по времето на Борисов Първи, извела десетки хиляди по улиците на София през 2012. Това решение, което предстои да се вземе утре от МС, засяга Банско и всички индикации сочат, че е напълно възможно Борисов Втори да се подложи на Цеко фон Алеко дори по-зловещо от Поправката "Витоша Ски". В този дух са и заплахите срещу природозащитните организации от последните дни. Ако най-страшните опасения се потвърдят, ще се наложи Борисов Втори да изпита дискомфорта да "му протестират еколозите под прозорците", но този път мотивацията ще е несравнимо по-голяма..."

Утре ще стане ясно, не дали в нашата страна се спазват законите, защото това прекалено явно не е така, а дали сегашното ни правителство ще има благоразумието да избере правилната позиция, за да не му се стоварят на главата ХИЛЯДИ! 

Поздрави,
Нина



2 comments

  1. И аз така - от много сигурен източник знам, че още някой метър и още няколко разрешения за Цеко, и национален парк "Пирин" ще го зачеркнат от списъка на Юнеско forever. Омазахме до непоносимост Черноморието и му дадохме вид на тоалетна, да се прехвърлим сега и по планините...

    ReplyDelete