My Beauty Favorites: All Time Faves

No comments

Като начало на тази нова рубрика - My Beauty Favorites, ще споделя с вас козметични любимци от декоративната и бялата козметика, които са ми любими отдавна, но съм пропуснала да ги добавя в някой от Monthly Favorites постовете, които досега съм правила. Предварително се извинявам, че моливът на Alverde е в такова изхабено състояние, но долу ще прочетете защо това е така. :D Много се надявам тази рубрика да е интересна и най-вече - полезна за вас. Приятно четене!

ALVERDE - Молив за вежди
Няма по-добър молив за вежди от този на Alverde за мен. Купувала съм го около 7-8 пъти, а съм пробвала и на Essence, Flormar, Maybelline и Catrice. Напоследък често говоря за съотношение - качество-количество-цена и тук накратко мога да кажа, че причината да обичам този молив е именно доброто съотношение на качество-количество-цена. Надълго бих споделила, че моливът е със страхотна формула - много мек, маслен и траен. Стои, без да се размазва и изтрива, докато не го премахна аз. Количеството е супер, като за молив за вежди, а цената - повече от нормална, предвид другите две качества. Препоръчвам го с две ръце!
Относно това защо на снимката моливът е изхабен почти до дъно - от няколко месеца съм в търсене да си го закупя отново, досега във всеки DM, в който вляза, моят цвят (който преди беше най-светлият възможен), е изчерпан или изобщо няма налични моливи за вежди на щандовете на марката. Напоследък не съм го търсила, взех си последно на Catrice (и да споделя - от всички останали, той се справя най-добре), но мисля, че ще ми е по-лесно да го открия вече, защото промених цвета на малко по-тъмен и може и да имам по-голям шанс.
*Моливът за вежди на Alverde може да бъде закупен от щандовете на марката в магазини DM.
*Цена: около 6 лв.

AVRIL - Мицеларна вода
Първият ми досег с мицеларната вода на Avril беше благодарение на една поръчка от Ecco Verde, когато си бях закупила нея и лосиона (водата) им за дегримиране на околоочния контур. Не харесах много лосиона, но на мицеларната вода станах фен и си я закупувах още два пъти, след като изразходвах първата бутилка. Може да се каже, че я ползвам вече около две години, заедно с различни флорални води, но тях по-скоро използвам за тонизиране, отколкото за почистване на лицето от грим. 
Харесвам я заради това, че е със сравнително по-изчистен състав и важният за мен показател - качество-количество-цена е на високо ниво. Изключително нежна е с моята кожа - не я дразни, не ми щипе и пари, както се е случвало с други дегримьори. Относно почистването - справяла се е с всякакъв грим, включително водоустойчиви спирали и много трудни за премахване такива. Различните фон дьо тени също не са представлявали трудност, но все пак не почиства до основи и винаги след това си мия лицето с гел за лице (с или без ел. четка). Усещането, което дава е на свежа, омекотена кожа, а ароматът е приятен.
*Мицеларната вода на Avril може да бъде закупена от Zoya.bg.
*Цена: 16.35 лв.

TheBalm - INSTAIN Руж (Houndstooth)
Закупих го от Испания, през декември 2015-та, и оттогава не съм спирала да го нося - винаги, когато се гримирам, а и все още, а срокът му на годност вече е изтекъл. Сами виждате, че дори след толкова много време, дъното на кутийката все още не се е показало, което само говори за това колко икономичен е продуктът. Обожавам опаковката му и като цяло опаковките на TheBalm, защото са супер готини, а и удобни и по-безопасни, защото са картонени, a това, че има огледалце е супер плюс. Цветът не е от най-розовеещите, затова по-скоро го ползвам за някакъв микс от контур на скули и руж. Издръжливостта, върху кожата, е друга черта, която го прави мой любим продукт, въпреки че това е леко относително, защото наистина зависи от основата (фон дьо тена). Смятам, че ружът оправдава отвсякъде цената си и бих купила и други цветове, както и други продукти на марката, защото я смятам за страхотна.
*Ружът на TheBalm може да бъде закупен от Debenhams в Bulgaria Mall.
*Цена: около 34 лв. 

GOLDEN ROSE - Червило #70
Напоследък съм страшен фен на Golden Rose, а това червило ми е любимо още отпреди това. Откакто си го купих, почти не съм пропускала да го нося, докато не се появиха новите ми любими матови червила, отново на Golden Rose, за които ще ви говоря в следващия пост от тази рубрика. Сякаш с него успях, за първи път, да се възприема с толкова тъмно червило и да ми хареса. Бих казала, че червилото е сравнително трайно, нанася се лесно и, според мен, не изсушава устните.
*Червилото на Golden Rose може да бъде закупено от щандовете на марката и от GoldenShop.bg.
*Цена: 3.45 лв.  

LOREAL - Фон Дьо Тен True Match 
Няма как да не го включа в любимци, защото досега все си купувах различни видове, в търсене на моя фон дьо тен, но откакто грабнах този, все се връщам към него. Формулата му е много лека, а покривността е много добра, точно необходимата за моята кожа, която като цяло не е много проблемна и няма нужда от цяло покритие. Цветовата гама е голяма, а самият фдт е с формула "нагаждаща се към текстурата на кожата". Почти не го усещам върху кожата си, а и трайността му е задоволителна. Освен това, е възможно най-добрата основа за друг грим, защото с него всичко (руж, контур) издържа много повече. 
*Фон дьо тенът на Loreal може да бъде закупен от щандовете на марката из дрогериите и магазините за козметика. 
*Цена: около 25 лв. 

#comingsoon
Вече споменах, но да кажа пак - скоро може да очаквате още една нова рубрика в блога - Empties или, казано на български, Празни опаковки.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments