First Impression: LUSH - Body & Hair

No comments

#RandomTalks #Rubrics 
Реших да започна този пост с едно малко разяснение, което може съвсем спокойно да пропуснете, защото не се отнася за продуктите. :D Та, публикациите, които споделям с маркер "First Impression" са тези, в които ще прочитате моите първи впечатления от продуктите, които съм придобила за един сравнително кратък период от време. Те могат да бъдат доста обективни, но и много по-повърхностни, отколкото ви се иска. Все пак този тип публикации се различават от пълното ревю на продукти и трябва да го имате предвид. В постовете с маркер "Review" ще виждате доста по-задълбочено описание и повече подробности. Реално полза и от двата типа има, но в единия случай получавате сбита информация за повече продукти, а в другия - подробно разглеждане само на един. Напоследък съм фен все повече на първия тип, към който спада и рубриката "Empties", която наскоро стартирах. Там споделям в много кратък вид съвсем финалните си мисли и чувства за продуктите, които съм изразходвала. При всички случаи ще получавате реалните ми впечатления за всичко! 

След като си казах каквото имах да казвам, преминавам към представянето на звездите на днешния пост, а именно - душ-гел и балсам за тяло от зимната колекция Snow Fairy, душ-крем Prince Charming и сапун Love you, love you lots от колекцията за Свети Валентин 2017 и два продукта, които не са лимитирани - шампоанът Seanik и почистващото средство за лице и тяло - Aqua Marina. Приятно четене и разглеждане!
Aqua Marina - почистващо средство за лице и тяло
Aqua Marina е продукт, който автоматично се превърна в мой любимец! За него планирам подробно ревю, но и тук ще споделя в кратък вариант впечатленията си. Aqua Marina има уникален състав: ирландски мъх, гел от алое вера - нещо, което тотално ме грабва във всякакви продукти за лице, защото усещам, че Aloe vera ми се отразява много добре на кожата. Съдържа още морска сол, масло от сладки диви портокали, масло от пачули, каламин на прах и каолин, като всичко е увито с водорасли нори. Всички съставки допринасят за един продукт, който много нежно почиства кожата и според мен леко я ексфолира.  Нещото, което ме накара да се влюбя в Aqua Marina, е това, че освен почистена, чувствам кожата си видимо успокоена. Забелязах, че ако съм имала зачервявания, след измиване лицето ми е страшно изчистено и сияйно. Почиства много добре и остатъци от грим. Това, което не ми харесва, е ароматът и съм сигурна, че и на много други хора не би се понравило, но повярвайте ми - свиква се, а и хубавото е, че не остава по кожата, след като отмиете. Друга положителна черта е икономичността - количество продукт с размер малко по-голям от грахово зърно, е достатъчен за лицето.
*Продуктът може да бъде закупен от магазините на Lush в Serdica Center и The Mall, както и от онлайн магазина на Lush. Цена: 18,30 лв. / 100g
Seanik
За твърдите сапуни на LUSH бях слушала много и то от различни хора, които ги хвалеха, затова много исках да тествам именно такъв. От течните им шампоани (пробвала съм Daddy O и I Love Juicy) съм страшно доволна, затова бях развълнувана да изпробвам и този тип. Когато ми казаха да си харесам продукт, ръководейки се по описанието в сайта, се спрях на New и Seanik - и двата са подходящи за по-бързо омазняваща се коса и за много дълбоко измиване.
Seanik съдържа водорасли ирландски мъх и нори, както и морска сол, която придава обем. В състава има още масло от мимоза, масло от портокалов цвят, масло от жасмин. И ако се чудите - не, шампоанът не е безсулфатен - съдържа Sodium Lauryl Sulfate, което уж водят за "безопасна синтетика".
Що се отнася до личните ми впечатления, сама се уверих в думите на всички, които ми хвалеха твърдите шампоани на LUSH. Едно от неща, които ми казваха моите приятели, беше, че са много икономични. Да, наистина са. Откакто го имам (01.02.2017), при ползване средно на всеки два дни (най-често мия косата си през 1 ден, но понякога се е случвало да я мия на 2-3 дни), досега (01.04.2017), са се стопили около 2/3 от продукта, което е велико, при положение, че косата ми е много дълга. Относно измиването - няма грешка. Единственият минус, който е по-скоро глезотия, е че Seanik не оставя никакъв аромат по косата. Самият шампоан има много приятен и свеж аромат, който обаче после не се запазва, така както се случва с течните им шампоани.
*Продуктът може да бъде закупен от магазините на LUSH в Serdica Center и The Mall, както и от онлайн магазина на LUSH. Цена: 16,90 лв.

Love you, love you lots
Аз съм от хората, които харесват аромата на рози, но понякога ми идва прекалено натрапчив. Не знам как, но от LUSH са успели да създадат най-перфектно нежния аромат на рози, който някога съм помирисвала. Толкова деликатен, че мога цял ден да стоя със забит нос в този сапун. В състава му има - запарка от пресни розови венчелистчета, розов сироп, розово масло, рапично масло, кокосово масло. Въпреки, че е от лимитираната серия за Свети Валентин, все още го има по магазините и онлайн, затова, ако имате възможност, просто го помиришете! Освен това, измива много добре, а после кожата е толкова мека и приятно ароматизирана.
*Продуктът може да бъде закупен от магазините на LUSH в Serdica Center и The Mall, както и от онлайн магазина на LUSH. Цена: 9,90 лв. / 100g

Prince Charming
Това е един от най-любимите ми душ-кремове от LUSH, но нареждащ се след Yuzu and Cocoa и The Comforter, които просто обожавам. Ароматът някак странно напомня за Love you, Love you lots, макар да няма никакви рози в състава на продукта, който пък включва: отвара от бяла ружа и ванилови шушулки, Fairtrade органично какаово масло, масло от грейпфрут, масло от сандалово дърво, масло от здравец, пресен сок от нар и др. Много мека и кремообразна текстура, която много цапа! Да, в състава има оцветители, които могат да превърнат белите ви плочки в розови, но спокойно - чисти се лесно. Ароматът, както при всички душ-кремове на LUSH, се задържа за по-дълго на кожата, което обожавам.
*Продуктът може да бъде закупен от магазините на LUSH в Serdica Center и The Mall, както и от онлайн магазина на LUSH. Цена: 13,90 лв. / 100g

*Aqua Marina, Seanik, Love you, love you lots и 
Prince Charming са ми предоставени от LUSH България.

Snow Fairy - душ-гел и балсам за тяло
Продуктите от Snow Fairy серията вече мисля, че не се предлагат в магазините на LUSH, защото бяха лимитирана серия, покрай миналата Коледа. Реших обаче да споделя впечатленията си, защото съм сигурна, че поради една или друга причина, може да ви е от полза.
Ако обичате бонбони и мирис на сладки неща под душа, това е била вашата серия продукти, но да си призная, сякаш не беше моята, въпреки че обожавам гореспоменатите неща. Лосионът за тяло e с доста по-мърсен състав, което определяше и по-ниската цена, на която се предлагаше, и на мен лично ми дойде твърде изкуствен. *Тук е моментът да кажа, че LUSH не са марка с изцяло натурални съставки. Те никога не са го и твърдели, де, но срещам на места заблудени хора, поради незнайни причини. Процентът на синтетика е намален значително, като се използва сравнително безопасна такава, ако я има. Да - не тестват върху животни, да - някои продукти са vegan, да - имат дори сертифицирани съставки, а в някои продукти, ползват дори Fairtrade какао, което е супер.* Та, да се върна на душ-гелът... Докато го използвам под душа, сякаш се отделят пари, които ми дразнят дихателните пътища, което ме кара да посягам към него рядко и да се притеснявам леко. Въпреки че се води shower gel, консистенцията е доста гъста и лепкава, определено не е чист гел. Разпенва се много и е пестелив, няколко капки са необходими, за да измиете цялото тяло, ако не използвате гъба или друго, като мен.
За щастие балсамът за тяло, който ми е подарък, е много по-сполучлив продукт, който с удоволствие ползвам пестеливо, защото не искам да свърши. Интересното е, че се използва под душа и е с консистенция на body butter. Оставя се леко да попие и след това се изплаква, като тялото остава подхранено, омекотено и много ароматизирано! Като продукт е интересен и бих пробвала и други подобни от LUSH.


Това бяха моите първи впечатления от продуктите. Ще ги видите отново в рубриката Empties, където ще споделя финалните си мисли, а и може нещо да се промени, докато ги изхабявам, затова - stay tuned! Очаквайте също пълно ревю на Aqua Marina.
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро!

No comments