May Favorites'14

1 comment



Здравейте, читатели и
 наблюдатели! 

Радвам се, че за пореден 
месец правя тази рубрика и 
имам какво да споделя в нея. 
Този път, за щастие на любителите на козметичните продукти, ще има цели 3 козметични любимци! Пътешествието и пейзажите не отсъстват, както и други интересни неща, които обикнах този месец! ^^ 

Поздрави,
Нина

<3







Приключения във Влахина. 


Направих специален пост по темата с много снимки на цветенца и прекрасни пейзажи към Рила, Пирин, Малешевска и долината на река Струма. Може да видите поста - тук. В него ще откриете и vlog, в който съм заснела трите дни, в които бяхме в местност Ливадище.


Снимка: Зоя.БГ


Dr. Bronner's Magic Soap - Hemp ROSE
След като написах цяло ревю за така добре познатия магически кастилски сапун (може да го прочетете - тук), реших да изпълня заканата си и да си взема друга разновидност. Избрах да дам шанс първо на тази с роза. Толкова е нежен, че не е истина. Мисля, че той е перфектен за моя тип кожа (комбинирана) - не изсушава прекалено, но и регулира омазняването, избистря лицето и го оставя много меко и нежно. Ароматът му не е силен. 




Lavera Fine Loose Mineral Powder - Transparent

Ъм, да. И за нея писах отделен пост-ревю (прочетете го - тук) :D 
Слагам я в месечните любимци, защото сякаш този месец започнах реално да осъзнавам колко добре се справя пудрата и след като написах ревюто и излях мислите си на едно място, си дадох сметка, че аз наистина харесвам този продукт и съм доволна от него. Ако искате да пробвате нещо минерално - препоръчвам я горещо!

НЕ СЪМ ИЗГУБИЛА КНИГАТА!

Доста странен месечен любимец ще да е това, нали? Но какво да се прави. Това съм си аз. :D Да, обичам книгите и си ги пазя много. [Ат, ако четеш това, приготви се да ми върнеш "Да спиш гола е зелено", ако си я прочела вече! :D] Един ден искам да имам огромна домашна библиотека и знам, че ще заприличам отново на баба ми и в това - ще следя със зорко око да не изчезне някоя книга. :D
Нямате представа колко много се зарадвах, че книгата, която мислих, че съм загубила в университета, се оказа толкова близо до мен, че не е реално как не съм се сетила да проверя там. Един ден реших да видя какво прави нетбука, който напоследък изобщо не използвам, и прословутата книга на Гаро Мардиросян се оказа точно в чантичката му. Изобщо не очаквах. 
Относно книгата - взех си я за един изпит, но и да не ми се налагаше да я чета за изпит, пак бих я взела, защото обожавам такава тематика. Препоръчвам я на всички, които искат да научат нещо ново за природните бедствия и екологичните катастрофи.

Трета блогърска среща + MannieVLox

Ох, ох. Обичам когато си правим блогърски срещиии, не знам за кой път го казвам, но ще го пиша всеки път във всеки пост, който правя за блогърска среща, хахах! 
Този път, освен снимките, които направихме, имаме най-готиното видео, което може да съществува, благодарение на Mannieeeeeeeee. Обичам го. Вижте поста ми със снимките + видеото - тук.


Harney & Sons

Още не мога да повярвам как успях да се сдобия с тези 3 кутии. Обичам iHerb и това си е!
Повече за чайовете може да прочетете в чаения haul, който направих преди няколко дни - тук.
Ако имате желание на опитате марката, но ви се струват прекалено скъпи големите кутии в България (може да ги разгледате - тук), то може да направите опит и с малките им кутийки, които съдържат по 5 копринени торбички, които от своя страна могат да бъдат разкъсани и чаят да се раздели за 2 чаши, като общото количество на кутийката ще ви стигне за направата на 10 чаши от 250мл (тях може да разгледате - тук). 
От iHerb е по-евтино, особено, ако хванете чая с намаление от 20%. Може да направите и поръчка и да използвате моя код: PDD469, с който ще получите $5.00 отстъпка от първата си поръчка от сайта. Доставката до България е $4.00. Не  забравяйте да не превишавате сумата от 30-35 лв, за да не се налага да плащате ДДС.
Paris - $7.99 - може да го купите от - тук.
Winter White Earl Gray - $7.99 - може да го купите от - тук.
Dragon Pearl Jasmine - $10.88 - може да го купите от - тук.


Лак за нокти Catherine Arley №917

Ох, никога не съм предполагала, че ще си падам по толкова ярки лакове, но ето, че това вече е факт. Нямам по-хубава снимка на лака, а и честно казано изключително ме домързя да снимам, но така или иначе едва ли ще се види по-добре и от това. Ако някога попаднете на марката, просто потърсете номер 917, ако харесвате коралово-розови цветове.

Списание GoBio

Да, както и очаквах. Зарибих се. Списанието е толкова интересно и вълнуващо. Наистина имах нужда от нещо такова. Нещо, което да чета и да ми успокоява ума, а не само да се мъча да осмислям всичко дума по дума, както правя с научната литература. 
GoBio съдържа любопитни статии на различна тематика, свързани и не само със зелените идеи; лайфстайл статии; бизнес; здраве - традиционна и алтернативна медицина; храна, рецепти; красота - натурални благини за красота, рецепти; релакс - статии за пътешествия и дестинации; домашна лаборатория; без цензура; влез във форма; душа и тяло; забавно. Включва наистина широк диапазон от теми, които са страшно интересни. Излиза веднъж в месеца и цената му е 5 лв. 

1 comment