DIY: Сребърна "картина" от фолио

No comments

Някои от вас вече видяха полуготовия DIY проект на една от снимките на новото ми работно местенце в Instagram (тук), но днес ще ви покажа целия процес и финалния резултат за една много лесна, но супер ефектна "картина". Надявам се да ви хареса и да ви вдъхнови! 
По-наблюдателните сигурно се досещат откъде съм взела идеята, защото в поста INSPIRATION: Interior/Decor: Glass. Ceramics. Silver. Gold. White. Pink. Mirrors. споделих видеото, в което я видях. Може да видите и поста в блога на Mr. Kate, който е отделен специално за това - тук. По-долу ще ви разкажа как аз направих своята картина, защото хванах идеята, но използвах по-различни материали и накрая завърших по друг начин. 

Необходими материали
*нещата, които аз използвах*

1. Дебел картон/дървена плоскост/платно, каквото пожелаете за основа. Можете да използвате стъкло или нещо друго, каквото имате. Аз реших да използвам обикновен по-дебел картон, защото реших, че с него ще пробвам как ще стане, а после ще си направя ново с друга основа.
2. Лепило. Използвах силиконово лепило, което се използва най-често за уплътняване на разни неща, най-вече в банята. Мисля, че е много подходящо именно за тази цел, защото, като го оставим да изсъхне леко и сложим фолиото, бързо се слепва с него и не е нужно да се притиска много и така избягваме прекаленото деформиране. 
3. Обикновено кухненско метално фолио.
4. Спрей - сребърен/златен (по желание).
5. Рамка (по желание).
Начин на изработване
Имах излишна златна хартия и реших да облепя първо картона с нея, преди да пристъпя към залепване на фолиото. Вие може да боядисате основата си или да оставите това за накрая. 

Ако използвате силиконово лепило, препоръчвам да намажете половината от основата и да го оставите да стегне малко, преди да пристъпите към притискане на фолиото към нея. Силиконовото лепило не е много лепкаво първоначално и, ако започнете да притискате веднага, просто няма да слепне. Когато стегне малко става по-лепкаво и фолиото бързо залепва към основата и всичко е чудесно.

След като лепилото е стегнало, просто си откъсвате парченца фолио и ги намачквате леко, след което ги притискате и оформяте така както искате да изглежда. Много е лесно. Може първо да пробвате върху някаква друга повърхност, за да усетите начина.
Накрая може да напръскате всичко с метелен спрей - сребърен или златен, по избор. Аз първоначално не го направих, но после - да, защото придобива по-добър вид, точно както Mr. Kate казва, а и исках златната хартия да не се вижда.
След някой друг ден ми дойде идеята, че мога да го сложа в рамка, защото някак се губеше на бюрото, а аз точно там исках да го поставя. Един ден просто се мушнах в близкия магазин за домашни стоки и си купих тази бяла рамка със златни елементи с ясната идея, че ще я пребоядисам, защото не ми харесваше така. Като размер беше почти същата, като готовата "картина", трябваше само малко да я поизрежа. 

Елементите на самата рамка изпъкнаха страшно красиво, след като я напръсках с черния-мат спрей.

И финалният резултат беше точно такъв, какъвто исках. Съчетава се прекрасно със сребърно-черната визия на бюрото ми. Тъй като в процеса намачках фолиото повече, отколкото исках, реших, че някой ден мога да го направя наново. 

В поста, в който ще направя обиколка на бюрото ми, ще видите как точно "картината" стои сред всичко друго. Напоследък се замислям дали да не я сложа на друго място в статая ми, но тъй като е част от първата ми идея за декорация на бюрото, ще си остане там засега.

Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

Нина

No comments