25 неща, които научих за 25 години

No comments

Наскоро навърших 25 години и вчера съвсем случайно, докато бях в родния си град Чирпан, мислейки за живота, ми хрумна да напиша този пост, като точките буквално се лееха, не съм ги умувала кой знае колко, което сигурно значи, че това са нещата, които са най-улегнали в мен и са най-важни. Някои от тях знам и прилагам категорично, други просто съм осъзнала и желанието ми до края на живота си да успея да ги прилагам винаги без изключение.

1. Здравето и любовта са най-важни. Имаш ли ги и двете, всичко останало в този живот се нарежда.
2. Винаги трябва да се доверяваш на първото си усещане за хората и да го имаш предвид в по-нататъшните си отношения с тях. 
3. Страхът е най-големият враг в живота, с който трябва да се бориш неуморно.
4. Струва си да бъдеш честен, лоялен и точен, защото правилните хора винаги го оценяват.
5. Не се опитвай да се доказваш пред всички, защото е по-добре някои хора да си мислят, че си по-тъп, отколкото си. 
6. Внимавай каква информация споделяш за личния си живот.
7. Всичко е писано, както казва баба ми. 
8. Няма вечна мъка и страдание, нито перманентно щастие. След всяко лошо нещо, идва добро и обратно. Винаги си плащаме и ни се плаща. Ин-ян.
9. Приказките не значат нищо, действията са важни.
10. Имай едно на ум за хората, които са постоянно усмихнати на снимки и за тези, които проповядват постоянно позитивизъм. Всичко е дуално и, ако хората искат да ти представят само плюса, те крият от теб истината, а истината е, че понякога има минус и е добре да го знаеш.
11. Най-добре е големите душевни тревоги да си ги лекуваш сам. Никой друг освен теб не е преминал през това, което си преминал и никой друг освен теб не знае точно какво душата ти иска, просто трябва да се вслушаш.
12. Борбата с лошите ти страни трябва да е непрестанна, още повече като си се запознал вече с тях. Но е добре понякога да се щадиш и да не се упрекваш прекалено. 
13. Винаги, с много малки изключения, трябва да се опитваш да оправдаваш хората отсреща, ако те не са добри с теб. Никога, без изключения, отношението им към теб не е лично, а отражение на личните им тревоги, борби и нещастия.
14. Добре е да говориш по-малко и да слушаш повече!
15. Качествените контакти с хора те обогатяват и ти помагат да израстваш и да се развиваш. Бъди благодарен и не забравяй всеки, който ти е помогнал да стигнеш дотам докъдето си. 
16. Природата е естествен лечител и психолог. 
17. За огромно съжаление оценяваш някои неща, след като пораснеш и те вече не са същите.
18. Нищо не трябва да е толкова сложно, а сложно ли е - значи нещо не е наред. Истината е в простите неща.
19. Не трябва непрестанно да се стремиш да си весел и ведър, защото това е все едно да се бориш с половината си същност. Опитвай се да живееш добре с негативните си емоции, така както живееш добре с позитивните.
20. В балансa е истината. Всички крайности са лоши и трябва да се стремиш към средата.
21. Много внимавай чия истина приемаш за вярна. Обогатявай се от различни хора и философии, но избирай това, което усещаш правилно само и единствено за себе си, защото това, което е истина за другите, не винаги е истина за теб.
22. Всичко се случва с определена причина. Опитвай се да придаваш и на лошите моменти капка позитивен елемент, за да балансираш.
23. Опитвай се всячески да се пречупваш и променяш, защото само така може да се развиваш. 
24. Трябва да се научиш да си прощаваш и да се обичаш, за да можеш да живееш в баланс със себе си.
25. Всичко е относително.
Благодаря, че ме четете и наблюдавате! 

До скоро! 

Нина

No comments